Online Instagram Image and Video Viewer/Downloader

Instagram Web Viewer. The best way to explore Instagram content on the web


Hashtag #kiamat Instagram kiamat hashtag, #kiamat meaning kiamat photos

kiamat JOGET "SKENARIO ALLAH"
.
IG: @erikocta | #erikocta
Facebook/Youtube: Erik Octayosa
Blog: www.erikocta.com
.
Mungkin diantara kita sudah mengetahui beberapa perubahan peraturan di Saudi, dan itu semua sebenarnya adalah skenario Allah Subhanahu wa ta'ala untuk menuntun kita menuju fase ke lima.
.
Di masa kita saat ini adalah masa-masa penyaringan, sehingga terlihatlah mana orang-orang yang beriman dan mana orang-orang munafik. Penyaringan bukan hanya dinegara tertentu saja tetapi di seluruh dunia termasuk Arab Saudi.
.
Ini pun sejalan dengan peristiwa Al-Mahdi bersama orang beriman pertama kali akan menaklukkan Arab Saudi, dan kemudian memerangi Persia, Rum dan Dajjal.
.
“Kalian akan perangi jazirah Arab sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian (kalian perangi) Persia sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian kalian perangi Ruum sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian kalian perangi Dajjal sehingga Allah menangkan kalian atasnya.” (HR Muslim 5161)
.
Ada juga penjelasan dari berbagai hadits shahih menyatakan bahwa Al-Mahdi akan hadir di Makkah dan dibaiat para pemuda yang berjumlah 313 orang, suatu jumlah yang sama dengan jumlah pasukan kaum Muslimin dalam Perang Badr. [em]
.
Semoga bermanfaat. Wallahu 'alam.
.
Barokallahu: Ust @zulkiflima
.
.
Silahkan di:
🔄Repost 📌Tag ✔️Save ↪️Share 🗂Download
.
#Muslim #Muslimah #Islam #Islamic #AkhirZaman#Dakwah #Tarbiyah #Indonesia #Malaysia #Ikhwan#Akhwat #Hijrah #Guru #Mahasiswa #Siswa #Ilmu#Shalawat #Santri #Aswaja #Ulama #Habaib #Syiar #dakwah #dajjal #kiamat #almahdi

JOGET "SKENARIO ALLAH" . IG: @erikocta | #erikocta Facebook/Youtube: Erik Octayosa Blog: www.erikocta.com . Mungkin diantara kita sudah mengetahui beberapa perubahan peraturan di Saudi, dan itu semua sebenarnya adalah skenario Allah Subhanahu wa ta'ala untuk menuntun kita menuju fase ke lima. . Di masa kita saat ini adalah masa-masa penyaringan, sehingga terlihatlah mana orang-orang yang beriman dan mana orang-orang munafik. Penyaringan bukan hanya dinegara tertentu saja tetapi di seluruh dunia termasuk Arab Saudi. . Ini pun sejalan dengan peristiwa Al-Mahdi bersama orang beriman pertama kali akan menaklukkan Arab Saudi, dan kemudian memerangi Persia, Rum dan Dajjal. . “Kalian akan perangi jazirah Arab sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian (kalian perangi) Persia sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian kalian perangi Ruum sehingga Allah menangkan kalian atasnya. Kemudian kalian perangi Dajjal sehingga Allah menangkan kalian atasnya.” (HR Muslim 5161) . Ada juga penjelasan dari berbagai hadits shahih menyatakan bahwa Al-Mahdi akan hadir di Makkah dan dibaiat para pemuda yang berjumlah 313 orang, suatu jumlah yang sama dengan jumlah pasukan kaum Muslimin dalam Perang Badr. [em] . Semoga bermanfaat. Wallahu 'alam. . Barokallahu: Ust @zulkiflima . . Silahkan di: 🔄Repost 📌Tag ✔️Save ↪️Share 🗂Download . #Muslim #Muslimah #Islam #Islamic #AkhirZaman#Dakwah #Tarbiyah #Indonesia #Malaysia #Ikhwan#Akhwat #Hijrah #Guru #Mahasiswa #Siswa #Ilmu#Shalawat #Santri #Aswaja #Ulama #Habaib #Syiar #dakwah #dajjal #kiamat #almahdi

1
10/14/2019
225
kiamat Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai.

Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari.

kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut.
.
Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai. Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari. kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut. . Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
1
kiamat Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
67
kiamat Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
20
kiamat Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
49
kiamat "Dakwah Multimedia"

Saudaramu 🎥@iqbaal_uwais 📌#iqbaluwais
BarakAllah fiik @buyayahya_albahjah

Di zaman multimedia seperti saat ini, dimana orang selain disibukkan dengan berbagai aktifitas keseharian, mereka juga lebih senang memainkan handphonenya dibandingkan untuk datang mengikuti pengajian dan mendengarkan ceramah agama. Karena itulah, seorang da’i harus dapat menyampaikan dakwahnya melalui media elektronik dan digital. Hal ini karena, berdakwah di era modern ini diperlukan sebuah metode dakwah yang sesuai dengan era perkembangan informasi yang serba digital.

#Repost @__arbayah_1919__
• • • • • •

FOLLOW 
@__arbayah_1919__

#ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #ustadhananattaki #instagram #ustadadihidayat #santri #ustadabdulsomad #islam #viral #2019 #repost #iqbaluwais #instalike #likeforfollow #dakwah #medsos #share #palestina #share #cinta #like4like @predatorquranofficial #pubg #mobilelegends #kiamat #saveuas #buyayahya

"Dakwah Multimedia" Saudaramu 🎥@iqbaal_uwais 📌#iqbaluwais BarakAllah fiik @buyayahya_albahjah Di zaman multimedia seperti saat ini, dimana orang selain disibukkan dengan berbagai aktifitas keseharian, mereka juga lebih senang memainkan handphonenya dibandingkan untuk datang mengikuti pengajian dan mendengarkan ceramah agama. Karena itulah, seorang da’i harus dapat menyampaikan dakwahnya melalui media elektronik dan digital. Hal ini karena, berdakwah di era modern ini diperlukan sebuah metode dakwah yang sesuai dengan era perkembangan informasi yang serba digital. #Repost @__arbayah_1919__ • • • • • • FOLLOW @__arbayah_1919__ #ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #ustadhananattaki #instagram #ustadadihidayat #santri #ustadabdulsomad #islam #viral #2019 #repost #iqbaluwais #instalike #likeforfollow #dakwah #medsos #share #palestina #share #cinta #like4like @predatorquranofficial #pubg #mobilelegends #kiamat #saveuas #buyayahya

0
10/14/2019
7
kiamat ....
Barakallah fiikum...
-------------------------------------------- --------------------------------------------------------------
Bismillahirrahmanirrahim,
Semoga bermanfaat ---------------------------------------------------------
Sebarkan dan support dengan cara:.Follow akun ini.Tag Teman & Kerabat Kalian.Barangsiapa memberi petunjuk pada kebaikan, maka ia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengikuti ajakannya tanpa mengurangi pahala mereka sedikit pun juga.” (HR. Muslim no. 2674). JAZAKALLAH KHOIRON
#1minutebooster #pemudahijrah #hananattaki #oneminutesbooster #ustadzsunnah #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian#kajiandakwah #ustadzhandybonny#ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi#ustadzsyafiqbasalamah #2019gantipresiden #abdulsomad #adihidayat #kiamat #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #212

.... Barakallah fiikum... -------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- Bismillahirrahmanirrahim, Semoga bermanfaat --------------------------------------------------------- Sebarkan dan support dengan cara:.Follow akun ini.Tag Teman & Kerabat Kalian.Barangsiapa memberi petunjuk pada kebaikan, maka ia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengikuti ajakannya tanpa mengurangi pahala mereka sedikit pun juga.” (HR. Muslim no. 2674). JAZAKALLAH KHOIRON #1minutebooster #pemudahijrah #hananattaki #oneminutesbooster #ustadzsunnah #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian#kajiandakwah #ustadzhandybonny#ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi#ustadzsyafiqbasalamah #2019gantipresiden #abdulsomad #adihidayat #kiamat #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #212

0
10/14/2019
1
kiamat "Zulkarnain berkata: 'Apa yang dikuasakan oleh Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan alat-alat), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka. Berilah aku potongan besi."
. "Hingga apabila besi itu sudah sama rata dengan kedua-dua (puncak) gunung itu, berkatalah Zulkarnain: Tiuplah (api itu). Hingga apabila besi itu sudah menjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: "Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar aku tuangkan ke atas besi panas itu.
. "Maka mereka tidak boleh mendakinya dan mereka tidak boleh (pula) melubangkannya. Zulkarnain berkata: 'Ini (dinding) adalah rahmat daripada Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku (kiamat), Dia akan menjadikannya hancur luluh dan janji Tuhanku itu adalah benar."
. 
Keyakinan terhadap adanya Yakjuj dan Makjuj tidak sahaja dipercayai seluruh umat Islam tetapi turut dipercayai penganut agama lain. Justeru, kewujudan Yakjuj dan Makjuj terus dikaji penyelidik yang bingung memikirkan pelbagai misteri yang menyelubunginya - apakah ia sebenarnya? Di manakah ia berada ketika ini serta benarkah ia memiliki kemampuan luar biasa yang dapat memusnahkan manusia.
. 
Bagi merungkai segala misteri itu, penyelidik menggunakan pelbagai petunjuk antaranya menerusi al-Quran, jelas dinyatakan Yakjuj dan Makjuj pernah hidup di suatu lokasi yang menjadi laluan Zulkarnain dan mereka `dikurung' di sebalik tembok besi di wilayah berkenaan.
.
.
Jom FOLLOW IG Ilmiah, Sejarah, Eskatologi, Kontroversi, Epik serta Sarat Dengan Info Menarik Hanya di @izzuddin.aljitrawiy @tanahmelayu.kingdom
.
JANGAN MISSED UNTUK TENGOK STORY KAMI!
.
#jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

"Zulkarnain berkata: 'Apa yang dikuasakan oleh Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan alat-alat), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka. Berilah aku potongan besi." . "Hingga apabila besi itu sudah sama rata dengan kedua-dua (puncak) gunung itu, berkatalah Zulkarnain: Tiuplah (api itu). Hingga apabila besi itu sudah menjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: "Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar aku tuangkan ke atas besi panas itu. . "Maka mereka tidak boleh mendakinya dan mereka tidak boleh (pula) melubangkannya. Zulkarnain berkata: 'Ini (dinding) adalah rahmat daripada Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku (kiamat), Dia akan menjadikannya hancur luluh dan janji Tuhanku itu adalah benar." . Keyakinan terhadap adanya Yakjuj dan Makjuj tidak sahaja dipercayai seluruh umat Islam tetapi turut dipercayai penganut agama lain. Justeru, kewujudan Yakjuj dan Makjuj terus dikaji penyelidik yang bingung memikirkan pelbagai misteri yang menyelubunginya - apakah ia sebenarnya? Di manakah ia berada ketika ini serta benarkah ia memiliki kemampuan luar biasa yang dapat memusnahkan manusia. . Bagi merungkai segala misteri itu, penyelidik menggunakan pelbagai petunjuk antaranya menerusi al-Quran, jelas dinyatakan Yakjuj dan Makjuj pernah hidup di suatu lokasi yang menjadi laluan Zulkarnain dan mereka `dikurung' di sebalik tembok besi di wilayah berkenaan. . . Jom FOLLOW IG Ilmiah, Sejarah, Eskatologi, Kontroversi, Epik serta Sarat Dengan Info Menarik Hanya di @izzuddin.aljitrawiy @tanahmelayu.kingdom . JANGAN MISSED UNTUK TENGOK STORY KAMI! . #jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

2
10/14/2019
761
kiamat Jawabnya bila berlaku persetubuhan samaada harus atau haram maka berlaku janabah.

Cuma berlaku khilaf dikalangan ulama-ulama tntg adakah berlaku junub jika persetubuhan diluar tabi'i.

Stgh ulama kata x berlaku janabah kerana Nabi kata janabah itu berlaku melalui kemaluan dpn wanita.

Jadi ada khilaf ulama.

#tj3 #soaljawabagama #islam #dakwah #muslim #fekah #ceramah #tauhid #uai #ustazazharidrus #ulama #akidah #muhasabah #kiamat #akhirzaman #muhasabahdiri #quran #sunnah #hadis #tarbiah #muslimah #dakwahsentap

Jawabnya bila berlaku persetubuhan samaada harus atau haram maka berlaku janabah. Cuma berlaku khilaf dikalangan ulama-ulama tntg adakah berlaku junub jika persetubuhan diluar tabi'i. Stgh ulama kata x berlaku janabah kerana Nabi kata janabah itu berlaku melalui kemaluan dpn wanita. Jadi ada khilaf ulama. #tj3 #soaljawabagama #islam #dakwah #muslim #fekah #ceramah #tauhid #uai #ustazazharidrus #ulama #akidah #muhasabah #kiamat #akhirzaman #muhasabahdiri #quran #sunnah #hadis #tarbiah #muslimah #dakwahsentap

0
10/14/2019
43
kiamat Tidak ada yang tau Satu Mahluk pun tentang kapan datangnya hari kiamat, tapi bukankah tanda tanda tentang datangnya hari kiamat itu sudah banyak dan nampak.
.
2019 terjadi musim kemarau berkepanjangan ? Allahua'lam
karena hanya Allah yang tau atas segala perkara yang akan terjadi di Bumi ini.
.
"MOHON JADIKAN VIDEO INI UNTUK RENUNGAN & MOTIVASI KITA AGAR GIAT MENGERJAKAN AMAL SOLEH"
. 
Bahwa Dunia ini hanya sementara.
Mengingat amal apa yang sudah kita siapkan kepada yang Maha Kuasa.
.
Karena yang paling dekat itu sesungguhnya adalah "KEMATIAN"
.
Barakallahfikum ustadz @zulkiflima
🎬IG @art_on11
Follow @riizkkyakbar .
.
#art_on11
 #dakwah #ngaji #beranihijrah #hananattaki #adihidayat #zulkiflimuhammadali #habibrizieq #felixsiauw #evieeffendie #tauhid #mahasiswamuslim #unpam #unpamviktor #muslim #istiqomah #hijrah #remajakekinian #hitskekinian #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas #ustadzabdulsomad #kajianislam #kiamat #ulama #akhirzaman #yukngaji

Tidak ada yang tau Satu Mahluk pun tentang kapan datangnya hari kiamat, tapi bukankah tanda tanda tentang datangnya hari kiamat itu sudah banyak dan nampak. . 2019 terjadi musim kemarau berkepanjangan ? Allahua'lam karena hanya Allah yang tau atas segala perkara yang akan terjadi di Bumi ini. . "MOHON JADIKAN VIDEO INI UNTUK RENUNGAN & MOTIVASI KITA AGAR GIAT MENGERJAKAN AMAL SOLEH" . Bahwa Dunia ini hanya sementara. Mengingat amal apa yang sudah kita siapkan kepada yang Maha Kuasa. . Karena yang paling dekat itu sesungguhnya adalah "KEMATIAN" . Barakallahfikum ustadz @zulkiflima 🎬IG @art_on11 Follow @riizkkyakbar . . #art_on11 #dakwah #ngaji #beranihijrah #hananattaki #adihidayat #zulkiflimuhammadali #habibrizieq #felixsiauw #evieeffendie #tauhid #mahasiswamuslim #unpam #unpamviktor #muslim #istiqomah #hijrah #remajakekinian #hitskekinian #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas #ustadzabdulsomad #kajianislam #kiamat #ulama #akhirzaman #yukngaji

0
10/14/2019
3
kiamat .
...
Barakallah fiikum...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bismillahirrahmanirrahim,
Semoga bermanfaat
--------------------------------------------------------- Sebarkan dan support dengan cara:
.
Follow akun ini
.
Tag Teman & Kerabat Kalian
.
Barangsiapa memberi petunjuk pada kebaikan, maka ia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengikuti ajakannya tanpa mengurangi pahala mereka sedikit pun juga.” (HR. Muslim no. 2674)
.
JAZAKALLAH KHOIRON

#1minutebooster #pemudahijrah #hananattaki #oneminutesbooster #ustadzsunnah #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian#kajiandakwah #ustadzhandybonny#ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi#ustadzsyafiqbasalamah #2019gantipresiden #abdulsomad #adihidayat #kiamat #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #212

. ... Barakallah fiikum... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bismillahirrahmanirrahim, Semoga bermanfaat --------------------------------------------------------- Sebarkan dan support dengan cara: . Follow akun ini . Tag Teman & Kerabat Kalian . Barangsiapa memberi petunjuk pada kebaikan, maka ia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengikuti ajakannya tanpa mengurangi pahala mereka sedikit pun juga.” (HR. Muslim no. 2674) . JAZAKALLAH KHOIRON #1minutebooster #pemudahijrah #hananattaki #oneminutesbooster #ustadzsunnah #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian#kajiandakwah #ustadzhandybonny#ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi#ustadzsyafiqbasalamah #2019gantipresiden #abdulsomad #adihidayat #kiamat #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #212

0
10/14/2019
0
kiamat Tidak ada yang tau Satu Mahluk pun tentang kapan datangnya hari kiamat, tapi bukankah tanda tanda tentang datangnya hari kiamat itu sudah banyak dan nampak.
.
2019 terjadi musim kemarau berkepanjangan ? Allahua'lam
karena hanya Allah yang tau atas segala perkara yang akan terjadi di Bumi ini.
.
"MOHON JADIKAN VIDEO INI UNTUK RENUNGAN & MOTIVASI KITA AGAR GIAT MENGERJAKAN AMAL SOLEH"
. 
Bahwa Dunia ini hanya sementara.
Mengingat amal apa yang sudah kita siapkan kepada yang Maha Kuasa.
.
Karena yang paling dekat itu sesungguhnya adalah "KEMATIAN"
.
Barakallahfikum ustadz @zulkiflima
🎬IG @art_on11
Follow @riizkkyakbar .
.
#art_on11
 #dakwah #ngaji #beranihijrah #hananattaki #adihidayat #zulkiflimuhammadali #habibrizieq #felixsiauw #evieeffendie #tauhid #mahasiswamuslim #unpam #unpamviktor #muslim #istiqomah #hijrah #remajakekinian #hitskekinian #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas #ustadzabdulsomad #kajianislam #kiamat #ulama #akhirzaman #yukngaji

Tidak ada yang tau Satu Mahluk pun tentang kapan datangnya hari kiamat, tapi bukankah tanda tanda tentang datangnya hari kiamat itu sudah banyak dan nampak. . 2019 terjadi musim kemarau berkepanjangan ? Allahua'lam karena hanya Allah yang tau atas segala perkara yang akan terjadi di Bumi ini. . "MOHON JADIKAN VIDEO INI UNTUK RENUNGAN & MOTIVASI KITA AGAR GIAT MENGERJAKAN AMAL SOLEH" . Bahwa Dunia ini hanya sementara. Mengingat amal apa yang sudah kita siapkan kepada yang Maha Kuasa. . Karena yang paling dekat itu sesungguhnya adalah "KEMATIAN" . Barakallahfikum ustadz @zulkiflima 🎬IG @art_on11 Follow @riizkkyakbar . . #art_on11 #dakwah #ngaji #beranihijrah #hananattaki #adihidayat #zulkiflimuhammadali #habibrizieq #felixsiauw #evieeffendie #tauhid #mahasiswamuslim #unpam #unpamviktor #muslim #istiqomah #hijrah #remajakekinian #hitskekinian #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas #ustadzabdulsomad #kajianislam #kiamat #ulama #akhirzaman #yukngaji

0
10/14/2019
2
kiamat Rahsia Songkok Melayu 
Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar.

Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam.

Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. 
Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya.

Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja )

FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #

Rahsia Songkok Melayu Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar. Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam. Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya. Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja ) FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #

0
10/14/2019
11
kiamat Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
8
kiamat Hang Tuah1 telah mengikut ibu bapa-nya berpindah ka-Bintan dari Sungai Ujong. Pada masa umor-nya sa-puloh tahun lebeh kurang, dia bersahabat karib dengan empat budak2 yang lain ia-itu Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu yang sa-baya dengan-nya. Mereka besar bersama dan menjadi sahabat2 yang rapat sa-kali. Tidak berapa lama mereka pun di-ambil berkhidmat ka-bawah raja oleh sebab keberanian mereka yang luar biasa. (m. 1—43)

Dengan titah Sultan, kesemua pendudok negeri itu telah di-suroh berpindah ka-Melaka. Sultan telah menabalkan adek-nya sa-bagai Raja Muda. Tetapi tidak berapa lama lepas itu dia telah memalukan-nya dengan suatu tudohan menderhaka. Putera raja yang di-aibkan itu di-pelawa menjadi raja di-benua Keling. (m. 43—96)

Sa-telah suatu utusan di-raja kechewa meminang Tun Teja, Pateh Karma Wijaya, yang pada suatu masa pernah menjadi menteri di-istana Jawa, menchadangkan supaya tuan-nya yang sekarang berkahwin dengan puteri Betara Majapahit yang bernama Raden Mas Ayu. Chadangan ini di-terima dengan baik oleh kedua2 pehak yang berkenaan dan persediaan untok perkahwinan ini pun di-buat-lah. Sultan dengan di-iringi oleh Tuah dan juga pegawai2 lain pun pergi ka-Majapahit. Tuah berlawan dengan pahlawan Jawa yang mashhor bernama Taming Sari dan mendapat keris-nya yang sakti itu. Kemenangan-nya menyebabkan dia di-kurniakan gelaran Laksamana oleh Seri Betara. Sa-masa temasha perkahwinan sedang di-jalankan Tuah bersama2 dengan sahabat2-nya yang empat itu pergi ka-Gunong Merta Pura untok belajar ilmu pertapaan dan juga ilmu hulubalang daripada Sang Pertala. Apabila kembali mereka membalas dendam ka-atas Seri Betara dan Pateh Gajah Mada yang telah membuat ranchangan untok mengambil nyawa Tuah, dengan mencheroboh masok ka-dalam taman larangan Seri Betara. (m. 96—177)

FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jom

Hang Tuah1 telah mengikut ibu bapa-nya berpindah ka-Bintan dari Sungai Ujong. Pada masa umor-nya sa-puloh tahun lebeh kurang, dia bersahabat karib dengan empat budak2 yang lain ia-itu Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu yang sa-baya dengan-nya. Mereka besar bersama dan menjadi sahabat2 yang rapat sa-kali. Tidak berapa lama mereka pun di-ambil berkhidmat ka-bawah raja oleh sebab keberanian mereka yang luar biasa. (m. 1—43) Dengan titah Sultan, kesemua pendudok negeri itu telah di-suroh berpindah ka-Melaka. Sultan telah menabalkan adek-nya sa-bagai Raja Muda. Tetapi tidak berapa lama lepas itu dia telah memalukan-nya dengan suatu tudohan menderhaka. Putera raja yang di-aibkan itu di-pelawa menjadi raja di-benua Keling. (m. 43—96) Sa-telah suatu utusan di-raja kechewa meminang Tun Teja, Pateh Karma Wijaya, yang pada suatu masa pernah menjadi menteri di-istana Jawa, menchadangkan supaya tuan-nya yang sekarang berkahwin dengan puteri Betara Majapahit yang bernama Raden Mas Ayu. Chadangan ini di-terima dengan baik oleh kedua2 pehak yang berkenaan dan persediaan untok perkahwinan ini pun di-buat-lah. Sultan dengan di-iringi oleh Tuah dan juga pegawai2 lain pun pergi ka-Majapahit. Tuah berlawan dengan pahlawan Jawa yang mashhor bernama Taming Sari dan mendapat keris-nya yang sakti itu. Kemenangan-nya menyebabkan dia di-kurniakan gelaran Laksamana oleh Seri Betara. Sa-masa temasha perkahwinan sedang di-jalankan Tuah bersama2 dengan sahabat2-nya yang empat itu pergi ka-Gunong Merta Pura untok belajar ilmu pertapaan dan juga ilmu hulubalang daripada Sang Pertala. Apabila kembali mereka membalas dendam ka-atas Seri Betara dan Pateh Gajah Mada yang telah membuat ranchangan untok mengambil nyawa Tuah, dengan mencheroboh masok ka-dalam taman larangan Seri Betara. (m. 96—177) FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jom

5
10/14/2019
528
kiamat Ada yang bisa baca tulisan arabnya?
.
.
.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Like ❤ Silahkan Share 🔄 Tag Sahabatmu👤
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Follow :
@info.islamiq ✔
@info.islamiq ✔
@info.islamiq ✔
.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#motivasi #dakwahislam #dakwahsunnah #dakwah #kajian #kajiansunnah #kajianislam #pemudahijrah #yukhijrah #sahabatmuslimah #sahabatsurga #ustadzadihidayat #adihidayat #muslimah #berbagirasa #puisi #puisicinta #beraniberubah #beraniberhijrah #tausiyahcinta #tausiyahku #ustadzabdulsomad #abdulsomad #akhirzaman #kiamat #dajjal #lampung #makassar #palestina #hijrah

Ada yang bisa baca tulisan arabnya? . . . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Like ❤ Silahkan Share 🔄 Tag Sahabatmu👤 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Follow : @info.islamiq ✔ @info.islamiq ✔ @info.islamiq ✔ . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #motivasi #dakwahislam #dakwahsunnah #dakwah #kajian #kajiansunnah #kajianislam #pemudahijrah #yukhijrah #sahabatmuslimah #sahabatsurga #ustadzadihidayat #adihidayat #muslimah #berbagirasa #puisi #puisicinta #beraniberubah #beraniberhijrah #tausiyahcinta #tausiyahku #ustadzabdulsomad #abdulsomad #akhirzaman #kiamat #dajjal #lampung #makassar #palestina #hijrah

207
10/14/2019
3734
kiamat [FOLLOW & TAG TEMAN MU]
ada warga Sawangan meninggal saat menjalankan sholat subuh berjama'ah pada raka'at kedua di Masjid Jami Darul Falah Jl Abdul Wahab, Cinangka, Kedaung, Sawangan, Depok.⁣
⁣
Insyaallah almarhum wafat dalam keadaan husnul khotimah. Diampuni segala dosa-dosanya serta di tempatkan ditempat terbaik di sisi Allah SWT.⁣
⁣
Semoga beliau menjadi contoh buat kita semua, wafat dalam keadaan menjadi ahli ibadah.⁣
⁣.
@makassar__info
===============================
Bantu Viralin Sholawat Dengan Follow
@sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral
@sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral
===============================
#sholawatnabi #islam #shalawat #masjid #viral #sholawatviral #pemudahijrah #hijrah #majelis #qasidah #gambus #habib #sholawat #sholawatcinta #shalawatnabi #cintanabi #ustadz #sholawatan #aswaja #rasulullah #dakwahislam #mahasiswa #kiamat #pecandusholawat #ceramah #sholawatbareng #beritaviral #quotesislami #akhirzaman #muhasabahdiri

[FOLLOW & TAG TEMAN MU] ada warga Sawangan meninggal saat menjalankan sholat subuh berjama'ah pada raka'at kedua di Masjid Jami Darul Falah Jl Abdul Wahab, Cinangka, Kedaung, Sawangan, Depok.⁣ ⁣ Insyaallah almarhum wafat dalam keadaan husnul khotimah. Diampuni segala dosa-dosanya serta di tempatkan ditempat terbaik di sisi Allah SWT.⁣ ⁣ Semoga beliau menjadi contoh buat kita semua, wafat dalam keadaan menjadi ahli ibadah.⁣ ⁣. @makassar__info =============================== Bantu Viralin Sholawat Dengan Follow @sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral @sholawat.viral =============================== #sholawatnabi #islam #shalawat #masjid #viral #sholawatviral #pemudahijrah #hijrah #majelis #qasidah #gambus #habib #sholawat #sholawatcinta #shalawatnabi #cintanabi #ustadz #sholawatan #aswaja #rasulullah #dakwahislam #mahasiswa #kiamat #pecandusholawat #ceramah #sholawatbareng #beritaviral #quotesislami #akhirzaman #muhasabahdiri

1
10/14/2019
279
kiamat "Dakwah Multimedia"

Saudaramu 🎥@iqbaal_uwais 📌#iqbaluwais
BarakAllah fiik @buyayahya_albahjah

Di zaman multimedia seperti saat ini, dimana orang selain disibukkan dengan berbagai aktifitas keseharian, mereka juga lebih senang memainkan handphonenya dibandingkan untuk datang mengikuti pengajian dan mendengarkan ceramah agama. Karena itulah, seorang da’i harus dapat menyampaikan dakwahnya melalui media elektronik dan digital. Hal ini karena, berdakwah di era modern ini diperlukan sebuah metode dakwah yang sesuai dengan era perkembangan informasi yang serba digital.

Saudaramu
@iqbaal_uwais 
Silahkan dishare video ini jika bermanfaat

#ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #ustadhananattaki #instagram #ustadadihidayat #santri #ustadabdulsomad #islam #viral #2019 #repost #iqbaluwais #instalike #likeforfollow #dakwah #medsos #share #palestina #share #cinta #like4like @predatorquranofficial #pubg #mobilelegends #kiamat #saveuas #buyayahya

"Dakwah Multimedia" Saudaramu 🎥@iqbaal_uwais 📌#iqbaluwais BarakAllah fiik @buyayahya_albahjah Di zaman multimedia seperti saat ini, dimana orang selain disibukkan dengan berbagai aktifitas keseharian, mereka juga lebih senang memainkan handphonenya dibandingkan untuk datang mengikuti pengajian dan mendengarkan ceramah agama. Karena itulah, seorang da’i harus dapat menyampaikan dakwahnya melalui media elektronik dan digital. Hal ini karena, berdakwah di era modern ini diperlukan sebuah metode dakwah yang sesuai dengan era perkembangan informasi yang serba digital. Saudaramu @iqbaal_uwais Silahkan dishare video ini jika bermanfaat #ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #ustadhananattaki #instagram #ustadadihidayat #santri #ustadabdulsomad #islam #viral #2019 #repost #iqbaluwais #instalike #likeforfollow #dakwah #medsos #share #palestina #share #cinta #like4like @predatorquranofficial #pubg #mobilelegends #kiamat #saveuas #buyayahya

0
10/14/2019
0
kiamat Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat.
. 
Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr.
. 
Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman.
. 
Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35)
.
Petikan Buku; The King Sulayman
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat. . Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr. . Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman. . Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35) . Petikan Buku; The King Sulayman . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
178
kiamat KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/14/2019
111
kiamat HAIWAN PELIK DI AKHIR ZAMAN
.
.
Ada Sejenis Dabbah Asing Dari Dalam Bumi, dan Akan Keluar Ke Permukaan Bumi (Sebelum Datang Hari Kiamat), Binatang ini Juga dapat Berbicara Pada Manusia.

Allah Subhanahu Wata’ala berfirman:

وَإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابةً مِنَ الْأَرْضِ تُكَلمُهُمْ أَن الناسَ كَانُوا بِآيَاتِنَا لَا يُوقِنُون

Dan apabila perkataan telah jatuh atas mereka, Kami keluarkan sejenis binatang melata dari bumi yang akan mengatakan kepada mereka, bahwa sesungguhnya manusia dahulu tidak yakin kepada ayat-ayat Kami (QS: An-Naml : 82)

Imam Ibnu Katsir رحمه الله mengatakan dalam tafsir ayat diatas bahwa : Ad Daabbah ini akan keluar di akhir zaman ketika manusia sudah semakin rusak. Ketika manusia sudah meninggalkan apa yang Allah سبحانه وتعالى perintahkan kepada mereka. Dan ketika manusia sudah merubah (menukar) Dienul Islam yang benar menjadi Agama yang baathil.

Kata beliau Imaam Ibnu Katsiir رحمه الله dalam tafsirnya selanjutnya mengaatakan, bahwa “Allah سبحانه وتعالى mengeluarkan Ad Daabbah dari bumi, lalu binatang itu berbicara kepada mereka”. Jadi ketika Manusia di Bumi tidak ada lagi Amar Ma’ruf dan Nahi Munkar, maka Allah akan mengeluarkan Sejenis binatang Dabbah dari dalam Bumi, binatang tersebut mampu berbicara kepada Manusia.
. .
#jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

HAIWAN PELIK DI AKHIR ZAMAN . . Ada Sejenis Dabbah Asing Dari Dalam Bumi, dan Akan Keluar Ke Permukaan Bumi (Sebelum Datang Hari Kiamat), Binatang ini Juga dapat Berbicara Pada Manusia. Allah Subhanahu Wata’ala berfirman: وَإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابةً مِنَ الْأَرْضِ تُكَلمُهُمْ أَن الناسَ كَانُوا بِآيَاتِنَا لَا يُوقِنُون Dan apabila perkataan telah jatuh atas mereka, Kami keluarkan sejenis binatang melata dari bumi yang akan mengatakan kepada mereka, bahwa sesungguhnya manusia dahulu tidak yakin kepada ayat-ayat Kami (QS: An-Naml : 82) Imam Ibnu Katsir رحمه الله mengatakan dalam tafsir ayat diatas bahwa : Ad Daabbah ini akan keluar di akhir zaman ketika manusia sudah semakin rusak. Ketika manusia sudah meninggalkan apa yang Allah سبحانه وتعالى perintahkan kepada mereka. Dan ketika manusia sudah merubah (menukar) Dienul Islam yang benar menjadi Agama yang baathil. Kata beliau Imaam Ibnu Katsiir رحمه الله dalam tafsirnya selanjutnya mengaatakan, bahwa “Allah سبحانه وتعالى mengeluarkan Ad Daabbah dari bumi, lalu binatang itu berbicara kepada mereka”. Jadi ketika Manusia di Bumi tidak ada lagi Amar Ma’ruf dan Nahi Munkar, maka Allah akan mengeluarkan Sejenis binatang Dabbah dari dalam Bumi, binatang tersebut mampu berbicara kepada Manusia. . . #jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

0
10/14/2019
26
kiamat @izzuddin.aljitrawiy
• • • • • •
Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

@izzuddin.aljitrawiy • • • • • • Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
21
kiamat Antara peristiwa penting yang berlaku sewaktu dalam peperangan Kedah-Siam ini ialah peristiwa “Kedah Blockade 1838” di mana tentera British yang pada awalnya memberi bantuan ketenteraan kepada Sultan Kedah bertukar arah dengan menyokong serangan Siam ke atas Patani dan Kedah.

Ancaman pertama dari Siam menjelma pada petang Ahad 12 November 1821 bila mana satu angkatan perang dari Siam yang tidak diketahui tujuannya belayar ke Kuala Kedah. Mereka disambut dengan meriah oleh Bendahara Dato’ Paduka Maharaja Sura.

Semasa Panglima Siam, iaitu Raja Ligor Phya Buri Sakmuton dibawa melawat sekitar Kota Kuala Kedah beliau secara tiba-tiba mengarahkan askarnya menyerang para pengawal di dalam kota tersebut. Maka berlakulah pertempuran hebat di dalam kota itu. Akhirnya angkatan Siam berjaya menawan kota tersebut. Angkatan perang Kedah bersama sultan terpaksa berundur dan bertahan di Pulau Pinang. Di sini, mereka merancang strategi untuk merampas kembali negeri Kedah dari Siam.

Pada tahun 1831 anak saudara sultan, Tengku Kudin (Syed Zainal Abidin) berketurunan Palembang telah mengetuai 3000 angkatan perang orang Melayu dari Prai telah menyerang Siam di Kedah dan menghalau mereka jauh hingga ke sempadan Siam. Kerajaan Siam dan British telah mengisytiharkan orang-orang melayu ini sebagai perompak, lanun dan pengganas.

Kemenangan angkatan Kedah tersebut tidak lama di mana mereka kembali diasak Siam dan terpaksa berundur dan bertahan di kota Kuala Kedah. Kapal-kapal perang British pula mengepung sepanjang persisiran pantai Kedah manakala tentera Siam menyerang dari darat. Kekebalan benteng Kota Kuala Kedah menyebabkan pihak Siam terpaksa membina menara tinggi untuk menembak orang melayu di dalam kota tersebut. Setelah bertahan selama 3 bulan dan bertempur menentang 7500 askar dan 3000 gajah dari Siam, Kota Kuala Kedah akhirnya jatuh ke tangan Siam. Tengku Kudin sendiri terbunuh dalam pertempuran tersebut dan kepalanya telah dihantar ke Bangkok.
.
FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinalji

Antara peristiwa penting yang berlaku sewaktu dalam peperangan Kedah-Siam ini ialah peristiwa “Kedah Blockade 1838” di mana tentera British yang pada awalnya memberi bantuan ketenteraan kepada Sultan Kedah bertukar arah dengan menyokong serangan Siam ke atas Patani dan Kedah. Ancaman pertama dari Siam menjelma pada petang Ahad 12 November 1821 bila mana satu angkatan perang dari Siam yang tidak diketahui tujuannya belayar ke Kuala Kedah. Mereka disambut dengan meriah oleh Bendahara Dato’ Paduka Maharaja Sura. Semasa Panglima Siam, iaitu Raja Ligor Phya Buri Sakmuton dibawa melawat sekitar Kota Kuala Kedah beliau secara tiba-tiba mengarahkan askarnya menyerang para pengawal di dalam kota tersebut. Maka berlakulah pertempuran hebat di dalam kota itu. Akhirnya angkatan Siam berjaya menawan kota tersebut. Angkatan perang Kedah bersama sultan terpaksa berundur dan bertahan di Pulau Pinang. Di sini, mereka merancang strategi untuk merampas kembali negeri Kedah dari Siam. Pada tahun 1831 anak saudara sultan, Tengku Kudin (Syed Zainal Abidin) berketurunan Palembang telah mengetuai 3000 angkatan perang orang Melayu dari Prai telah menyerang Siam di Kedah dan menghalau mereka jauh hingga ke sempadan Siam. Kerajaan Siam dan British telah mengisytiharkan orang-orang melayu ini sebagai perompak, lanun dan pengganas. Kemenangan angkatan Kedah tersebut tidak lama di mana mereka kembali diasak Siam dan terpaksa berundur dan bertahan di kota Kuala Kedah. Kapal-kapal perang British pula mengepung sepanjang persisiran pantai Kedah manakala tentera Siam menyerang dari darat. Kekebalan benteng Kota Kuala Kedah menyebabkan pihak Siam terpaksa membina menara tinggi untuk menembak orang melayu di dalam kota tersebut. Setelah bertahan selama 3 bulan dan bertempur menentang 7500 askar dan 3000 gajah dari Siam, Kota Kuala Kedah akhirnya jatuh ke tangan Siam. Tengku Kudin sendiri terbunuh dalam pertempuran tersebut dan kepalanya telah dihantar ke Bangkok. . FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinalji

1
10/14/2019
93
kiamat Ketika Nabi Musa AS Menampar Malaikat Maut
.
Suatu ketika, malaikat maut diutus oleh Allah SWT menemui nabi Musa as. Sesampainya di hadapan Musa, malaikat maut berkata, “Penuhilah panggilan Tuhanmu.” Mendengar itu, nabi Musa lalu menampar malaikat maut hingga kedua matanya buta.
.
Malaikat maut lalu kembali menghadap Allah SWT dan berkata, “Engkau kirim aku kepada seorang hamba yang tidak mahu mati. Dan dia telah membuat kedua mataku buta.”
.
Kemudian Allah SWT mengembalikan penglihatannya yang buta dan berkata pada malaikat maut, “Kembalilah dan katakan kepadanya, ‘Apakah kamu masih ingin hidup lebih lama lagi? Jika kamu masih ingin hidup, letakkan tanganmu di atas punggung seekor lembu. Untuk setiap lembar dari bulunya yang tertutup tanganmu, engkau berkesempatan menambah lama hidupmu selama satu tahun.”
.
Malaikat maut pun kembali pada nabi Musa as dan menyampaikan perintah Allah tersebut. Mendengar itu, nabi Musa lantas bertanya, “Sesudah itu apa?” Malaikat menjawab, “Kau akan mati setelah itu.” Nabi Musa pun berkata, “Kalau begitu, sekarang kematian benar-benar sudah dekat.” Nabi Musa lalu memohon kepada malaikat maut agar mencabut nyawanya di dekat Baitul Maqdis, dengan jarak satu lemparan batu.Abu Hurairah berkata, Rasulullah SAW bersabda "Seandainya aku di sana nescaya aku tunjukkan kuburnya kepada kalian yang berada di sisi jalan di dataran berpasir merah yang bergelombang."
.
.
(Hadis ini diriwayatkan oleh Bukhari di Kitab Ahadisil Anbiya Bab Wafat Musa nombor 3407. Hadis juga ini diriwayatkan oleh Muslim di Kitab al-Fadha`il Bab Fadha`il Musa 4/1842.)
.
Pinterest : Der_Brecher's from flicker
.
.
Follow @rangkuman_islami ✓
Follow @rangkuman_islami ✓
Follow @rangkuman_islami ✓
.
.
#khalidbasalamah #ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #hananattaki #muzammilhazballah #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #remajaislam #infoislam #dakwah #dakwahislam #yukhijrah #yukngaji #sahabatmuslim #sahabatmuslimah #sahabatsurga #kisahislam #motivasi #beraniberubah #beranihijrah #kiamat #akhirzaman #palestina
⁣

Ketika Nabi Musa AS Menampar Malaikat Maut . Suatu ketika, malaikat maut diutus oleh Allah SWT menemui nabi Musa as. Sesampainya di hadapan Musa, malaikat maut berkata, “Penuhilah panggilan Tuhanmu.” Mendengar itu, nabi Musa lalu menampar malaikat maut hingga kedua matanya buta. . Malaikat maut lalu kembali menghadap Allah SWT dan berkata, “Engkau kirim aku kepada seorang hamba yang tidak mahu mati. Dan dia telah membuat kedua mataku buta.” . Kemudian Allah SWT mengembalikan penglihatannya yang buta dan berkata pada malaikat maut, “Kembalilah dan katakan kepadanya, ‘Apakah kamu masih ingin hidup lebih lama lagi? Jika kamu masih ingin hidup, letakkan tanganmu di atas punggung seekor lembu. Untuk setiap lembar dari bulunya yang tertutup tanganmu, engkau berkesempatan menambah lama hidupmu selama satu tahun.” . Malaikat maut pun kembali pada nabi Musa as dan menyampaikan perintah Allah tersebut. Mendengar itu, nabi Musa lantas bertanya, “Sesudah itu apa?” Malaikat menjawab, “Kau akan mati setelah itu.” Nabi Musa pun berkata, “Kalau begitu, sekarang kematian benar-benar sudah dekat.” Nabi Musa lalu memohon kepada malaikat maut agar mencabut nyawanya di dekat Baitul Maqdis, dengan jarak satu lemparan batu.Abu Hurairah berkata, Rasulullah SAW bersabda "Seandainya aku di sana nescaya aku tunjukkan kuburnya kepada kalian yang berada di sisi jalan di dataran berpasir merah yang bergelombang." . . (Hadis ini diriwayatkan oleh Bukhari di Kitab Ahadisil Anbiya Bab Wafat Musa nombor 3407. Hadis juga ini diriwayatkan oleh Muslim di Kitab al-Fadha`il Bab Fadha`il Musa 4/1842.) . Pinterest : Der_Brecher's from flicker . . Follow @rangkuman_islami ✓ Follow @rangkuman_islami ✓ Follow @rangkuman_islami ✓ . . #khalidbasalamah #ustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #hananattaki #muzammilhazballah #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #remajaislam #infoislam #dakwah #dakwahislam #yukhijrah #yukngaji #sahabatmuslim #sahabatmuslimah #sahabatsurga #kisahislam #motivasi #beraniberubah #beranihijrah #kiamat #akhirzaman #palestina

0
10/14/2019
52
kiamat Bismillah

FOLLOW :

@__arbayah_1919__

Rasulullah bersabda, "Barangsiapa menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah mudahkan baginya jalan menuju surga." (SHAHIH HR MUSLIM No. 2699)
📌Mohon jaga adab dan komen positif serta koreksi kami bila ada yang salah.
📌Aktifkan notifikasi kiriman di pojok kanan atas (agar tidak ketinggalan postingan terbaru kami). #beranihijrah 
#hananattaki#adihidayat 
#zulkiflimuhammadali 
#felixsiauw 
#istiqomah #hijrah  #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas#ustadzabdulsomad #kajianislam  #kiamat #ulama#ummatrasulullahaswaja
#handybonny #renunganislam
#kajiandakwahremaja
#ustadhananataki  #ustsyafiqrizabasalamah
#kajian1menit 
#ceramah #kuyhijrahbareng 
#oneminutesdakwah #kumpulankajian #ceramahpendek 
#dakwahahlussunnah
#kajianustadzabdulsomad

Bismillah FOLLOW : @__arbayah_1919__ Rasulullah bersabda, "Barangsiapa menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah mudahkan baginya jalan menuju surga." (SHAHIH HR MUSLIM No. 2699) 📌Mohon jaga adab dan komen positif serta koreksi kami bila ada yang salah. 📌Aktifkan notifikasi kiriman di pojok kanan atas (agar tidak ketinggalan postingan terbaru kami). #beranihijrah  #hananattaki#adihidayat  #zulkiflimuhammadali  #felixsiauw  #istiqomah #hijrah  #jomblofisabilillah #hijab #predatorquran #indonesiatanpapacaran #uas#ustadzabdulsomad #kajianislam  #kiamat #ulama#ummatrasulullahaswaja #handybonny #renunganislam #kajiandakwahremaja #ustadhananataki  #ustsyafiqrizabasalamah #kajian1menit #ceramah #kuyhijrahbareng #oneminutesdakwah #kumpulankajian #ceramahpendek  #dakwahahlussunnah #kajianustadzabdulsomad

0
10/14/2019
17
kiamat Barakallah Ustadz Abdul Somad
•
"Banyak dengerin nasehat, insyaAllah ilmu makin nambah"
•
Go follow >>>
Follow ➡ @oneminnasehat
Follow ➡ @oneminnasehat
Follow ➡ @oneminnasehat

TAG TEMAN HIJRAHMU 😂
TAG KEKASIH HALALMU 😘
TAG SAHABATMU 😇
•
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
•
Go follow >>>
Follow ➡ @oneminkajian
Follow ➡ @oneminkajian
Follow ➡ @oneminkajian

Hopefully Bermanfaat Broh Sistah 🤗😅
•
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
•
#dajjal #kiamat #tauhid #istiqomah
#pemudahijrah #hananattaki #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian #kajiandakwah #ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi #ustadzsyafiqbasalamah #ngajakngaji #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #videodakwah

Barakallah Ustadz Abdul Somad • "Banyak dengerin nasehat, insyaAllah ilmu makin nambah" • Go follow >>> Follow ➡ @oneminnasehat Follow ➡ @oneminnasehat Follow ➡ @oneminnasehat TAG TEMAN HIJRAHMU 😂 TAG KEKASIH HALALMU 😘 TAG SAHABATMU 😇 • ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ • Go follow >>> Follow ➡ @oneminkajian Follow ➡ @oneminkajian Follow ➡ @oneminkajian Hopefully Bermanfaat Broh Sistah 🤗😅 • ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ • #dajjal #kiamat #tauhid #istiqomah #pemudahijrah #hananattaki #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian #kajiandakwah #ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi #ustadzsyafiqbasalamah #ngajakngaji #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #videodakwah

1
10/14/2019
83
kiamat Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi.
.
“Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya.
.
Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi. . “Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya. . Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
866
kiamat ..
PROSES HIJRAH

Go follow>>>
Follow ➡ @dakwahislamuhb
Follow ➡ @dakwahislamuhb
Follow ➡ @dakwahislamuhb

Tag sahabat Hijrahmu 😇
Tag sahabat Terbaikmu😄
Tag kekasih Halalmu 😘
Tag yang ingin Hijrah 🤗
.
===================================
.
Go follow>>>
Follow ➡ @dakwahislamuha
Follow ➡ @dakwahislamuha
Follow ➡ @dakwahislamuha
.
===================================
.
#dajjal #kiamat #tauhid #istiqomah #pemudahijrah #hananattaki #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian #kajiandakwah #ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi #ustadzsyafiqbasalamah #ngajakngaji #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #videodakwah

.. PROSES HIJRAH Go follow>>> Follow ➡ @dakwahislamuhb Follow ➡ @dakwahislamuhb Follow ➡ @dakwahislamuhb Tag sahabat Hijrahmu 😇 Tag sahabat Terbaikmu😄 Tag kekasih Halalmu 😘 Tag yang ingin Hijrah 🤗 . =================================== . Go follow>>> Follow ➡ @dakwahislamuha Follow ➡ @dakwahislamuha Follow ➡ @dakwahislamuha . =================================== . #dajjal #kiamat #tauhid #istiqomah #pemudahijrah #hananattaki #indonesiabertauhidofficial #kajiansatumenit #videoislam #shift #kumpulankajian #kajianustadzadihidayat #videohijrah #kajian #kajiandakwah #ceramahpendek #ustadkhalid #ustadzevieeffendi #ustadzsyafiqbasalamah #ngajakngaji #abdulsomad #adihidayat #kajianislam #ustadzfelixsiauw #ustadhananattaki #kajianpendek #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #videodakwah

3
10/14/2019
973
kiamat Barakallahu Fiik Ustadz @ustadzrahmatbaequni .
.
Semoga umat di bukakan mata dan fikiran untuk menjauhkan fitnah propaganda dari kaum penyembah/pengikut iblis dan dajjal...
__________________________
FOLLOW @rifqiabdilllah 
FOLLOW @rifqiabdilllah 
FOLLOW @rifqiabdilllah 🎬@rifqiabdilllah .
.
⚠follow @kabarakhirzaman
⚠follow @kabarakhirzaman
⚠follow @kabarakhirzaman
.
.
#tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman

Barakallahu Fiik Ustadz @ustadzrahmatbaequni . . Semoga umat di bukakan mata dan fikiran untuk menjauhkan fitnah propaganda dari kaum penyembah/pengikut iblis dan dajjal... __________________________ FOLLOW @rifqiabdilllah FOLLOW @rifqiabdilllah FOLLOW @rifqiabdilllah 🎬@rifqiabdilllah . . ⚠follow @kabarakhirzaman ⚠follow @kabarakhirzaman ⚠follow @kabarakhirzaman . . #tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman

0
10/14/2019
6
kiamat Rahsia Songkok Melayu 
Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar.

Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam.

Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. 
Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya.

Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja )

FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #vi

Rahsia Songkok Melayu Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar. Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam. Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya. Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja ) FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #vi

14
10/14/2019
1004
kiamat repost from @khalidbasalamahofficial
.
Dari Mu’adz bin Jabal –semoga Allah meridhainya- diriwayatkan bahwa ia berkata, Rasulullah-shallallahu ‘alaihi wasallam- bersabda,
مَا مِنْ عَبْدٍ يَقُومُ فِي الدُّنْيَا مَقَامَ سُمْعَةٍ وَرِيَاءٍ إِلا سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ عَلَى رُءُوسِ الْخَلائِقِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ
Tidaklah seorang hamba berdiri di dunia ini dalam keadaan berlaku sum’ah dan riya kecuali Allah akan memperdengarkan aibnya kepada seluruh makhluk pada hari Kiamat nanti (Diriwayatkan oleh Thabrani. LihatShahihut Targhib wat Tarhib (26) (I/17)
.
Dari Jundub bin Abdillah-semoga Allah meridhainya- diriwayatkan bahwa ia berkata, Nabi-shallallahu ‘alaihi wasallam- besabda,
مَنْ سَمَّعَ سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ ، وَمَنْ يُرَائِي يُرَائِي اللَّهُ بِهِ
Barangsiapa berlaku sum’ah, maka Allah akan memperdengarkan aibnya. Dan, barangsiapa berbuat riya, maka Allah akan memperlihatkan aibnya (Shahihul Bukhari(VII/242) dan Shahih Muslim (IV/1810) (2987)
.
Dari Abdullah bin Amru bin Ash-semoga Allah meridhainya-diriwayatkan bahwa ia berkata : Saya pernah mendengar Rasulullah-shallallahu ‘alaihi wasallam-  bersabda,
مَنْ سَمَّعَ النَّاسَ بِعَمَلِهِ ، سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ مَسَامِعَ خَلْقِهِ ، وَصَغَّرَهُ وَحَقَّرَهُ
Barangsiapa memperdengarkan amalnya kepada manusia, maka Allah akan memperdengarkan aibnya ke telinga para makhluk-Nya. Lalu Allah akan meremehkan dan menghinakannya. (Diriwayatkan oleh Thabrani dalam al-Kabir, Ahmad, dan Baihaqi. Lihat Shahihut Targhib wa Tarhib (I/16
.
Note: sejatinya riya dan sum'ah itu sama, bedanya jika riya memperlihatkan amal dan memeperbagus amal dihadapan orang lain dengan niat mendapatkan pujian dan semisalnya, sedangkan sum'ah lebih ke pasca amal, yaitu menceritakan amal baiknya kepada yabg lain untuk mendapatkan pujian dan kedudukan (admin)
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
#riya #ikhlas #hina #kehinaan #akhirat #pamer #aib #harikiamat #hari #kiamat #amal #sunnah #dakwah #islam #dakwahislam #tauhid #hijrah #dakwahtauhid #salaf #kajian #kajiansalaf #sunnahituindah #sunnahitumudah #rasulullahﷺ #prophetmuhammadﷺ #istiqomah
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

repost from @khalidbasalamahofficial . Dari Mu’adz bin Jabal –semoga Allah meridhainya- diriwayatkan bahwa ia berkata, Rasulullah-shallallahu ‘alaihi wasallam- bersabda, مَا مِنْ عَبْدٍ يَقُومُ فِي الدُّنْيَا مَقَامَ سُمْعَةٍ وَرِيَاءٍ إِلا سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ عَلَى رُءُوسِ الْخَلائِقِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Tidaklah seorang hamba berdiri di dunia ini dalam keadaan berlaku sum’ah dan riya kecuali Allah akan memperdengarkan aibnya kepada seluruh makhluk pada hari Kiamat nanti (Diriwayatkan oleh Thabrani. LihatShahihut Targhib wat Tarhib (26) (I/17) . Dari Jundub bin Abdillah-semoga Allah meridhainya- diriwayatkan bahwa ia berkata, Nabi-shallallahu ‘alaihi wasallam- besabda, مَنْ سَمَّعَ سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ ، وَمَنْ يُرَائِي يُرَائِي اللَّهُ بِهِ Barangsiapa berlaku sum’ah, maka Allah akan memperdengarkan aibnya. Dan, barangsiapa berbuat riya, maka Allah akan memperlihatkan aibnya (Shahihul Bukhari(VII/242) dan Shahih Muslim (IV/1810) (2987) . Dari Abdullah bin Amru bin Ash-semoga Allah meridhainya-diriwayatkan bahwa ia berkata : Saya pernah mendengar Rasulullah-shallallahu ‘alaihi wasallam-  bersabda, مَنْ سَمَّعَ النَّاسَ بِعَمَلِهِ ، سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ مَسَامِعَ خَلْقِهِ ، وَصَغَّرَهُ وَحَقَّرَهُ Barangsiapa memperdengarkan amalnya kepada manusia, maka Allah akan memperdengarkan aibnya ke telinga para makhluk-Nya. Lalu Allah akan meremehkan dan menghinakannya. (Diriwayatkan oleh Thabrani dalam al-Kabir, Ahmad, dan Baihaqi. Lihat Shahihut Targhib wa Tarhib (I/16 . Note: sejatinya riya dan sum'ah itu sama, bedanya jika riya memperlihatkan amal dan memeperbagus amal dihadapan orang lain dengan niat mendapatkan pujian dan semisalnya, sedangkan sum'ah lebih ke pasca amal, yaitu menceritakan amal baiknya kepada yabg lain untuk mendapatkan pujian dan kedudukan (admin) ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ #riya #ikhlas #hina #kehinaan #akhirat #pamer #aib #harikiamat #hari #kiamat #amal #sunnah #dakwah #islam #dakwahislam #tauhid #hijrah #dakwahtauhid #salaf #kajian #kajiansalaf #sunnahituindah #sunnahitumudah #rasulullah#prophetmuhammad#istiqomah ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

0
10/14/2019
1
kiamat Sejarah Laksamana Cheng Ho
Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam.
. 
Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen.
. 
Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing).
. 
Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sejarah Laksamana Cheng Ho Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam. . Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen. . Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing). . Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
428
kiamat SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA..
.
Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda.
.
Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA?
.
WhatsApp Segera +601160998652
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA.. . Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda. . Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA? . WhatsApp Segera +601160998652 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
113
kiamat ©Baiknya Allah Kepada Kita .
Kita Adalah Pendosa,Selalu Berbuat Dosa,Baik Sendiri maupun Terang Terangan..
Baiknya Allah Kepada Kita..
Saat Kita Bermaksiat....Berbuat Dosa...Dia Tidak Langsung Mencabut Nyawa Kita..
Dia Tidak Mau Mencabut Nyawa Kita Dalam Keadaan Sebelum Bertaqwa😖
.
Mari Kita Bertaubat Sebelum Terlambat, Jangan Sia Siakan Kesempatan hidup Yang Allah Berikan Ini..
📝Alfa Maulana A
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Barakallah ustadz @firanda_andirja_official
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Sumber Video : 
YT ustadz Firanda Andirja
➖➖➖➖➖➖➖
Video Lainnya Follow instagram
👉@Alfa.Maulanaa
. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Media Islam Inspirasi
Klik ❤ Dan Share 🔄
Ambil Baiknya, Dan buang buruknya👌
➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #ustadzhananattaki #ustadzabdulsomad#ustadzarifinilham #ustadzadihidayat#ustadzhaikalhassan #ustadzfelixsiauw#mekkah#AlfaMaulanaa #Manhajsalaf #pemudahijrah #motivasi #nasehatulama#sahabatsurga #istiqomah #kiamat#tandakiamat#istiqomah#deddycorbuzier#mastercorbuzier#ustadzabdulsomad_official#uas#tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat#akhirzaman #tandakiamat#fitnahakhirzaman#sunnah#uzmamedia#indonesia#pacaranharam

©Baiknya Allah Kepada Kita . Kita Adalah Pendosa,Selalu Berbuat Dosa,Baik Sendiri maupun Terang Terangan.. Baiknya Allah Kepada Kita.. Saat Kita Bermaksiat....Berbuat Dosa...Dia Tidak Langsung Mencabut Nyawa Kita.. Dia Tidak Mau Mencabut Nyawa Kita Dalam Keadaan Sebelum Bertaqwa😖 . Mari Kita Bertaubat Sebelum Terlambat, Jangan Sia Siakan Kesempatan hidup Yang Allah Berikan Ini.. 📝Alfa Maulana A ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Barakallah ustadz @firanda_andirja_official ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Sumber Video : YT ustadz Firanda Andirja ➖➖➖➖➖➖➖ Video Lainnya Follow instagram 👉@Alfa.Maulanaa . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Media Islam Inspirasi Klik ❤ Dan Share 🔄 Ambil Baiknya, Dan buang buruknya👌 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #ustadzhananattaki #ustadzabdulsomad#ustadzarifinilham #ustadzadihidayat#ustadzhaikalhassan #ustadzfelixsiauw#mekkah#AlfaMaulanaa #Manhajsalaf #pemudahijrah #motivasi #nasehatulama#sahabatsurga #istiqomah #kiamat#tandakiamat#istiqomah#deddycorbuzier#mastercorbuzier#ustadzabdulsomad_official#uas#tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat#akhirzaman #tandakiamat#fitnahakhirzaman#sunnah#uzmamedia#indonesia#pacaranharam

0
10/14/2019
50
kiamat Prediksi Tahun 2022

Wallahu a'lam.. Jika melihat hadits nubuwah akhir zaman dan merasakan dari tanda-tandanya..
Memang sudah dekat berakhirnya modern, keluarnya imam mahdi, perang besar akhir zaman / malhamah al-kubro , dan dekatnya zaman dajjal .

Apa yang akan terjadi 2019,2020,2021 .. ?

Kita hidup diakhir zaman..
Apakah tanda-tanda yang sudah terjadi tidak cukup sebagai petunjuk dan peringatan ?
Menjelang dekatnya peristiwa akhir zaman, umat islam memang cinta dunia, tergila-gila dunia supaya kaget ketika modern berakhir .. #Akhirmodern 
#Akhirzaman
#Tandakhirzaman
#Dukhon
#Keluarnyaimammahdi
#PerangAkhirZaman 
#keluarnyadajjal
#zamandajjal
#turunnyaisaalmasih
#dajjaldibunuh 
#yahudidibantai 
#viral
#heboh
#faktadunia
#islam #muslim #muslimah
#fitnahakhirzaman #infodunia
#fuadbakh #opposite6890 #trending #kekinian #videoviral #viralvideo #kiamat

Prediksi Tahun 2022 Wallahu a'lam.. Jika melihat hadits nubuwah akhir zaman dan merasakan dari tanda-tandanya.. Memang sudah dekat berakhirnya modern, keluarnya imam mahdi, perang besar akhir zaman / malhamah al-kubro , dan dekatnya zaman dajjal . Apa yang akan terjadi 2019,2020,2021 .. ? Kita hidup diakhir zaman.. Apakah tanda-tanda yang sudah terjadi tidak cukup sebagai petunjuk dan peringatan ? Menjelang dekatnya peristiwa akhir zaman, umat islam memang cinta dunia, tergila-gila dunia supaya kaget ketika modern berakhir .. #Akhirmodern #Akhirzaman #Tandakhirzaman #Dukhon #Keluarnyaimammahdi #PerangAkhirZaman #keluarnyadajjal #zamandajjal #turunnyaisaalmasih #dajjaldibunuh #yahudidibantai #viral #heboh #faktadunia #islam #muslim #muslimah #fitnahakhirzaman #infodunia #fuadbakh #opposite6890 #trending #kekinian #videoviral #viralvideo #kiamat

0
10/14/2019
18
kiamat Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

26
10/14/2019
1811
kiamat Hanya orang beriman yg mampu melihatnya!!
.
.
Cr @rifqiabdilllah .
⚠follow @kabarakhirzaman
.
Saudaramu @kangmas_reborn
.
#tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman

Hanya orang beriman yg mampu melihatnya!! . . Cr @rifqiabdilllah . ⚠follow @kabarakhirzaman . Saudaramu @kangmas_reborn . #tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman

0
10/14/2019
1
kiamat HAIWAN PELIK DI AKHIR ZAMAN
.
.
Ada Sejenis Dabbah Asing Dari Dalam Bumi, dan Akan Keluar Ke Permukaan Bumi (Sebelum Datang Hari Kiamat), Binatang ini Juga dapat Berbicara Pada Manusia.

Allah Subhanahu Wata’ala berfirman:

وَإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابةً مِنَ الْأَرْضِ تُكَلمُهُمْ أَن الناسَ كَانُوا بِآيَاتِنَا لَا يُوقِنُون

Dan apabila perkataan telah jatuh atas mereka, Kami keluarkan sejenis binatang melata dari bumi yang akan mengatakan kepada mereka, bahwa sesungguhnya manusia dahulu tidak yakin kepada ayat-ayat Kami (QS: An-Naml : 82)

Imam Ibnu Katsir رحمه الله mengatakan dalam tafsir ayat diatas bahwa : Ad Daabbah ini akan keluar di akhir zaman ketika manusia sudah semakin rusak. Ketika manusia sudah meninggalkan apa yang Allah سبحانه وتعالى perintahkan kepada mereka. Dan ketika manusia sudah merubah (menukar) Dienul Islam yang benar menjadi Agama yang baathil.

Kata beliau Imaam Ibnu Katsiir رحمه الله dalam tafsirnya selanjutnya mengaatakan, bahwa “Allah سبحانه وتعالى mengeluarkan Ad Daabbah dari bumi, lalu binatang itu berbicara kepada mereka”. Jadi ketika Manusia di Bumi tidak ada lagi Amar Ma’ruf dan Nahi Munkar, maka Allah akan mengeluarkan Sejenis binatang Dabbah dari dalam Bumi, binatang tersebut mampu berbicara kepada Manusia.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE BANGSA AKHIR ZAMAN
. 
Jom FOLLOW IG Ilmiah, Sejarah, Eskatologi, Kontroversi, Epik serta Sarat Dengan Info Menarik Hanya di @izzuddin.aljitrawiy @tanahmelayu.kingdom
.
JANGAN MISSED UNTUK TENGOK STORY KAMI!
.
#jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

HAIWAN PELIK DI AKHIR ZAMAN . . Ada Sejenis Dabbah Asing Dari Dalam Bumi, dan Akan Keluar Ke Permukaan Bumi (Sebelum Datang Hari Kiamat), Binatang ini Juga dapat Berbicara Pada Manusia. Allah Subhanahu Wata’ala berfirman: وَإِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنَا لَهُمْ دَابةً مِنَ الْأَرْضِ تُكَلمُهُمْ أَن الناسَ كَانُوا بِآيَاتِنَا لَا يُوقِنُون Dan apabila perkataan telah jatuh atas mereka, Kami keluarkan sejenis binatang melata dari bumi yang akan mengatakan kepada mereka, bahwa sesungguhnya manusia dahulu tidak yakin kepada ayat-ayat Kami (QS: An-Naml : 82) Imam Ibnu Katsir رحمه الله mengatakan dalam tafsir ayat diatas bahwa : Ad Daabbah ini akan keluar di akhir zaman ketika manusia sudah semakin rusak. Ketika manusia sudah meninggalkan apa yang Allah سبحانه وتعالى perintahkan kepada mereka. Dan ketika manusia sudah merubah (menukar) Dienul Islam yang benar menjadi Agama yang baathil. Kata beliau Imaam Ibnu Katsiir رحمه الله dalam tafsirnya selanjutnya mengaatakan, bahwa “Allah سبحانه وتعالى mengeluarkan Ad Daabbah dari bumi, lalu binatang itu berbicara kepada mereka”. Jadi ketika Manusia di Bumi tidak ada lagi Amar Ma’ruf dan Nahi Munkar, maka Allah akan mengeluarkan Sejenis binatang Dabbah dari dalam Bumi, binatang tersebut mampu berbicara kepada Manusia. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE BANGSA AKHIR ZAMAN . Jom FOLLOW IG Ilmiah, Sejarah, Eskatologi, Kontroversi, Epik serta Sarat Dengan Info Menarik Hanya di @izzuddin.aljitrawiy @tanahmelayu.kingdom . JANGAN MISSED UNTUK TENGOK STORY KAMI! . #jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

7
10/14/2019
2964
kiamat jika benar yahudi habis ditahun 2022, ada apa ditahun 2020-2021 .. perhatikan cuaca di tahun 2020 ya.. jika ada dukhon maka tandanya ada meteor melintas selama 3 hari atau 7 hari paling lama .. ( modern di ujung tanduk ) , yang paling bahaya ialah fitnah dajjal setahun lebih kemarau/masa sulit .
➖➖➖ Bukan Sebuah Ramalan tetapi Fakta Nubuwah Quraniyah
.
Disebuah tulisan ilmiah yg ditulis oleh seorang dosen di kota Ramallah Palestina yg langsung berdampingan dengan kaum Yahudi di tulis bahwa Yahudi akan hancur ditahun 2022
.
Dan disampaikan juga oleh Ust Rahmat Baequni bahwa semua ini juga senada dengan apa yg termaktub dalam Alquran
Wallahua’alam Bisswab
.
Bagi yg blom nonton bisa klik link Bio atau Search Kabarakhirzaman di youtube ya😃
.
⚠follow @kabarakhirzaman .
.
#tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman #viral #kemaraupanjang
#musimkemarau 
#dukhon 
#munculnyaimammahdi #akhirmodern #keluarnyadajjal

jika benar yahudi habis ditahun 2022, ada apa ditahun 2020-2021 .. perhatikan cuaca di tahun 2020 ya.. jika ada dukhon maka tandanya ada meteor melintas selama 3 hari atau 7 hari paling lama .. ( modern di ujung tanduk ) , yang paling bahaya ialah fitnah dajjal setahun lebih kemarau/masa sulit . ➖➖➖ Bukan Sebuah Ramalan tetapi Fakta Nubuwah Quraniyah . Disebuah tulisan ilmiah yg ditulis oleh seorang dosen di kota Ramallah Palestina yg langsung berdampingan dengan kaum Yahudi di tulis bahwa Yahudi akan hancur ditahun 2022 . Dan disampaikan juga oleh Ust Rahmat Baequni bahwa semua ini juga senada dengan apa yg termaktub dalam Alquran Wallahua’alam Bisswab . Bagi yg blom nonton bisa klik link Bio atau Search Kabarakhirzaman di youtube ya😃 . ⚠follow @kabarakhirzaman . . #tandaakhirzaman #fitnahdajjal #kiamat #akhirzaman #tandakiamat #fitnahakhirzaman #viral #kemaraupanjang #musimkemarau #dukhon #munculnyaimammahdi #akhirmodern #keluarnyadajjal

0
10/14/2019
23
kiamat Seorang wanita yang tidak memiliki kedua lengan, memperlihatkan bagaimana cara memakai hijab. masyaallah 😥😭⁣
⁣
◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️⁣
Muslimah yang mau hijrah, yuk follow⁣
@bukuharianukhti ⁣
@bukuharianukhti ⁣
@bukuharianukhti ⁣
Tag teman kalian yaa, untuk saling mengingatkan dalam ketaatan ⁣
◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️⁣
📽credit @info.islamiq⁣
⁣
#motivasi #dakwahislam #dakwahsunnah #dakwah #kajian #kajiansunnah #kajianislam #pemudahijrah #yukhijrah #sahabatmuslimah #sahabatsurga #ustadzadihidayat #adihidayat #muslimah #berbagirasa #puisi #puisicinta #beraniberubah #beraniberhijrah #tausiyahcinta #tausiyahku #ustadzabdulsomad #abdulsomad #akhirzaman #kiamat #dajjal #lampung #makassar #palestina #hijrahsantun

Seorang wanita yang tidak memiliki kedua lengan, memperlihatkan bagaimana cara memakai hijab. masyaallah 😥😭⁣ ⁣ ◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️⁣ Muslimah yang mau hijrah, yuk follow⁣ @bukuharianukhti@bukuharianukhti@bukuharianukhti ⁣ Tag teman kalian yaa, untuk saling mengingatkan dalam ketaatan ⁣ ◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️⁣ 📽credit @info.islamiq⁣ ⁣ #motivasi #dakwahislam #dakwahsunnah #dakwah #kajian #kajiansunnah #kajianislam #pemudahijrah #yukhijrah #sahabatmuslimah #sahabatsurga #ustadzadihidayat #adihidayat #muslimah #berbagirasa #puisi #puisicinta #beraniberubah #beraniberhijrah #tausiyahcinta #tausiyahku #ustadzabdulsomad #abdulsomad #akhirzaman #kiamat #dajjal #lampung #makassar #palestina #hijrahsantun

0
10/14/2019
36
kiamat Pesan dari warga gaza untuk umat islam di seluruh dunia..
.
Hari perhitungan amal manusia kian mendekat sedangkan mereka(manusia) telah berpaling dari kelalaiannya (Q.S. AL-ANBIYA : 1)
.
Masih maukah kita terus lalai akan kewajiban kita? Sedangkan hari perhitungan amal(Hisab) manusia kian mendekat. Jangan mudah tertipu daya dengan permainan duniawi.
Mari kita bersinergi memperbaiki iman kita dan terus bertqwa kepada allah SWT. Perbanyak berbuat amalan kebaikan.
.
#kabarakhirzaman #akhirzaman #kiamat #umatakhirzaman #beraniberijrah #wani #hisab #hariperhitungan #pengadilan #manusiaakhirzaman

Pesan dari warga gaza untuk umat islam di seluruh dunia.. . Hari perhitungan amal manusia kian mendekat sedangkan mereka(manusia) telah berpaling dari kelalaiannya (Q.S. AL-ANBIYA : 1) . Masih maukah kita terus lalai akan kewajiban kita? Sedangkan hari perhitungan amal(Hisab) manusia kian mendekat. Jangan mudah tertipu daya dengan permainan duniawi. Mari kita bersinergi memperbaiki iman kita dan terus bertqwa kepada allah SWT. Perbanyak berbuat amalan kebaikan. . #kabarakhirzaman #akhirzaman #kiamat #umatakhirzaman #beraniberijrah #wani #hisab #hariperhitungan #pengadilan #manusiaakhirzaman

0
10/14/2019
10
kiamat "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
80
kiamat "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/13/2019
317
kiamat 📚 KITAB AQIDAH WASITHIYAH
.
.
(Bagian 6)
.
.
📎 https://linktr.ee/ukhuwahfilhijrah
.
.
✒️ Ustadz Abu Abd Rahman bin Muhammad Suud Al Atsary حفظه الله تعالى
.
.

Berkata Imam Ahmad bin Abdul Halim Ibnu Taimiyah,
.
و البعث بعد الموت... .
Dan kita beriman kepada al ba'ts, berbangkitnya setelah kematian.
.

Hari kiamat nama lainnya sangat banyak.
.

Yaumil akhir, yaumil qiyamah, yaumid diin, al haqqah, al qariah, yaumil hasrah, at taghabun, al liqo, al hasyir, dan lainnya.
.

Sebagian orang hanya mengimani secara global, tidak rinci, dan hal ini memungkinkan seorang untuk sesat.
.

Hari kiamat di mulai saat malaikat Israfil, meniup terompetnya.
.

فإذا جاءت الصاحة
.
"Maka apabila telah datang as shahah".
(QS. Abasa ayat 33).
.

As shahah bermakna membungkam atau menjadikan seorang tuli (suara dahsyat) sampai nanti manusia dibagi menjadi dua, penghuni surga dan penghuni neraka.
.

Di antaranya, kita harus beriman kepada tanda kecil, tanda besar, tanda yang telah, sedang, dan akan terjadi.
.

Lalu tiupan terompet, berkumpulnya manusia di mahsyar, bertemunya manusia, sebagian dinaungi sebagian tidak, adanya haud telaga yang manusia berebut di pinggirnya. 
Lalu mereka dipanggil satu persatu di depan Rabb seluruh alam, timbangan, diterimanya kitab, shirat syafaatu udzma (semua kejadian yang mengiringinya).
.

Dibalaslah seluruh makhluk, neraka atau surga. Dan qishash (baik hewan dan manusia) di depan pintu surga.
.

Sehingga kambing yang ditanduk kambing lain membalasnya.
.

Saat itu, Allah menyembelih kematian. 
Di saat melihat dua kejadian ini, orang kafir berkata,
.

ياليتني كنت ترابا .
Celaka kami, sekiranya kami hanya turab saja."
(QS. An-Naba ayat 40).
.

Turab bisa diartikan debu atau tanah atau pasir.

Na'am.
____

https://linktr.ee/ukhuwahfilhijrah √ Kunjungi website kami √ Follow TG, IG, FB, FP, LINE, TWITTER : Ukhuwah fil Hijrah
.
.
#Kitab#Syarh#Aqidah#Manhajsalaf#Kiamat#Padangmahsyar#rukuniman#yaumulhisab#akhirzaman#tandaakhirzaman

📚 KITAB AQIDAH WASITHIYAH . . (Bagian 6) . . 📎 https://linktr.ee/ukhuwahfilhijrah . . ✒️ Ustadz Abu Abd Rahman bin Muhammad Suud Al Atsary حفظه الله تعالى . . Berkata Imam Ahmad bin Abdul Halim Ibnu Taimiyah, . و البعث بعد الموت... . Dan kita beriman kepada al ba'ts, berbangkitnya setelah kematian. . Hari kiamat nama lainnya sangat banyak. . Yaumil akhir, yaumil qiyamah, yaumid diin, al haqqah, al qariah, yaumil hasrah, at taghabun, al liqo, al hasyir, dan lainnya. . Sebagian orang hanya mengimani secara global, tidak rinci, dan hal ini memungkinkan seorang untuk sesat. . Hari kiamat di mulai saat malaikat Israfil, meniup terompetnya. . فإذا جاءت الصاحة . "Maka apabila telah datang as shahah". (QS. Abasa ayat 33). . As shahah bermakna membungkam atau menjadikan seorang tuli (suara dahsyat) sampai nanti manusia dibagi menjadi dua, penghuni surga dan penghuni neraka. . Di antaranya, kita harus beriman kepada tanda kecil, tanda besar, tanda yang telah, sedang, dan akan terjadi. . Lalu tiupan terompet, berkumpulnya manusia di mahsyar, bertemunya manusia, sebagian dinaungi sebagian tidak, adanya haud telaga yang manusia berebut di pinggirnya. Lalu mereka dipanggil satu persatu di depan Rabb seluruh alam, timbangan, diterimanya kitab, shirat syafaatu udzma (semua kejadian yang mengiringinya). . Dibalaslah seluruh makhluk, neraka atau surga. Dan qishash (baik hewan dan manusia) di depan pintu surga. . Sehingga kambing yang ditanduk kambing lain membalasnya. . Saat itu, Allah menyembelih kematian. Di saat melihat dua kejadian ini, orang kafir berkata, . ياليتني كنت ترابا . Celaka kami, sekiranya kami hanya turab saja." (QS. An-Naba ayat 40). . Turab bisa diartikan debu atau tanah atau pasir. Na'am. ____ https://linktr.ee/ukhuwahfilhijrah √ Kunjungi website kami √ Follow TG, IG, FB, FP, LINE, TWITTER : Ukhuwah fil Hijrah . . #Kitab#Syarh#Aqidah#Manhajsalaf#Kiamat#Padangmahsyar#rukuniman#yaumulhisab#akhirzaman#tandaakhirzaman

0
10/13/2019
16
kiamat Bulu roma terpacak dengan sendirinya. Seperti ada kelibat-kelibat aneh yang terasa berlalu dibelakang. Tentu kau tidak akan selesa andainya kau merasakan di kediaman kau ada ‘orang ketiga’ yang menumpang. .
.
Seandainya orang ketiga itu adalah manusia yang nampak dilihat oleh mata kasar mungkin agak kurang merimaskan, tetapi bagaimana pula jika orang ketiga itu tidak kelihatan tetapi selalu ada memerhatikan kau dan mengganggu tugas seharian? .
.
Lebih membimbangkan jika gangguan itu menakutkan kau sekeluarga, maklumlah aku dan sekutuku adalah entiti yang paling kau takuti. Jikalau ada, bagaimanakah ciri-ciri atau tanda-tanda keberadaanku dalam rumahmu? . . .

Pernahkah masakan atau makanan yang kau sediakan selalu dan cepat basi ( rosak), atau kau selalu terdengar seperti bunyi guli jatuh di lantai atau di atas bumbung rumah? .
.
Atau sering kedengaran seperti ada orang mengemas atau menarik perabot di tengah malam, atau sering nampak kelibat atau lembaga hitam di dalam rumah atau penghuni rumah sering merasa seram dan takut apabila berada di dalam rumah? .
.
Mari amati tanda-tanda aku mendiami rumah kediamanmu, mana tahu mungkin kau akan terserempak denganku. (Senyum sinis menampakkan gigi tajam) .
.
1.	Pertengkaran atau pergaduhan atau perasaan benci membenci dalam kalangan penghuni rumah sering terjadi. walaupun ianya perkara kecil tetap boleh membawa kepada pertengkaran besar dan berisi dendam kesumat. .
.
2.	Kau akan selalu rasa tidak tenteram apabila berada di dalam rumah tetapi kau sendiri tidak tahu apa sebabnya. Bagi orang yang lemah semangat akan selalu berasa takut tinggal berseorangan dalam rumah tanpa sebab yang munasabah. Itu tandanya, aku ada di dalam rumahmu. .
.
Petikan Ablaasa PREORDER NOW
🍃📌HUBUNGI SEGERA📌🍃

Bulu roma terpacak dengan sendirinya. Seperti ada kelibat-kelibat aneh yang terasa berlalu dibelakang. Tentu kau tidak akan selesa andainya kau merasakan di kediaman kau ada ‘orang ketiga’ yang menumpang. . . Seandainya orang ketiga itu adalah manusia yang nampak dilihat oleh mata kasar mungkin agak kurang merimaskan, tetapi bagaimana pula jika orang ketiga itu tidak kelihatan tetapi selalu ada memerhatikan kau dan mengganggu tugas seharian? . . Lebih membimbangkan jika gangguan itu menakutkan kau sekeluarga, maklumlah aku dan sekutuku adalah entiti yang paling kau takuti. Jikalau ada, bagaimanakah ciri-ciri atau tanda-tanda keberadaanku dalam rumahmu? . . . Pernahkah masakan atau makanan yang kau sediakan selalu dan cepat basi ( rosak), atau kau selalu terdengar seperti bunyi guli jatuh di lantai atau di atas bumbung rumah? . . Atau sering kedengaran seperti ada orang mengemas atau menarik perabot di tengah malam, atau sering nampak kelibat atau lembaga hitam di dalam rumah atau penghuni rumah sering merasa seram dan takut apabila berada di dalam rumah? . . Mari amati tanda-tanda aku mendiami rumah kediamanmu, mana tahu mungkin kau akan terserempak denganku. (Senyum sinis menampakkan gigi tajam) . . 1. Pertengkaran atau pergaduhan atau perasaan benci membenci dalam kalangan penghuni rumah sering terjadi. walaupun ianya perkara kecil tetap boleh membawa kepada pertengkaran besar dan berisi dendam kesumat. . . 2. Kau akan selalu rasa tidak tenteram apabila berada di dalam rumah tetapi kau sendiri tidak tahu apa sebabnya. Bagi orang yang lemah semangat akan selalu berasa takut tinggal berseorangan dalam rumah tanpa sebab yang munasabah. Itu tandanya, aku ada di dalam rumahmu. . . Petikan Ablaasa PREORDER NOW 🍃📌HUBUNGI SEGERA📌🍃

2
10/13/2019
69
kiamat Kalau cakap I LOVE YOU maksudnya apa ??? HAHAHA Ohh yeahhh !!! Tag BF,Gf, crush korang yg mudah terhibur hahahahaha Btw yang jawapan yang mana satu korang suka ???!!! .
.
#lawak #atukpesan #zonlawak #lawakhangit #lawakkerder #lawakterkini #lawakhambar #iglelakivsperempuan #sukanstar #siakapkeli #himpunanbahanlawak #askmeanything #ketawa #gelak #ohhyeahhh #dubsmash #penyampairadio #lawakan #lawaktahapdewa #lawakmalaysia #lawakgram #answerme #answer #kiamat #cinta #iloveyou #sobersquad #qna #lawakjintoncit #sembang

Kalau cakap I LOVE YOU maksudnya apa ??? HAHAHA Ohh yeahhh !!! Tag BF,Gf, crush korang yg mudah terhibur hahahahaha Btw yang jawapan yang mana satu korang suka ???!!! . . #lawak #atukpesan #zonlawak #lawakhangit #lawakkerder #lawakterkini #lawakhambar #iglelakivsperempuan #sukanstar #siakapkeli #himpunanbahanlawak #askmeanything #ketawa #gelak #ohhyeahhh #dubsmash #penyampairadio #lawakan #lawaktahapdewa #lawakmalaysia #lawakgram #answerme #answer #kiamat #cinta #iloveyou #sobersquad #qna #lawakjintoncit #sembang

1
10/13/2019
213
kiamat AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
29
kiamat SAPI MERAH?
.
Apakah petanda kelahiran haiwan ciptaan ini?
.
Kelahiran anak lembu merah yang heboh diperkatakan – kelahiran pertama selepas 2,000 tahun – dijadikan ramalan bahawa dunia sudah hampir kiamat, Dajjal akan muncul, dan pembinaan kuil ketiga di atas runtuhan Masjid Al-Aqsa mesti dipercepatkan.
. 
Bagaimanapun, Temple Institute berkata, mereka akan memeriksa sama ada warna anak lembu itu keseluruhannya merah.
. 
Kumpulan fundamentalis Yahudi percaya jika anak lembu itu didapati bebas daripada sebarang kecacatan dan keseluruhannya berwarna merah, Temple Institute akan mengisytiharkan anak lembu betina itu akan mengembalikan kesucian dan kegemilangan Yahudi di dunia.
. 
Dalam Bible yang digunakan sesetengah penganut Kristian dan Yahudi, anak lembu merah itu berada di tengah-tengah ramalan mengenai Hari Kiamat.
. 
Selepas mengorbankan lembu merah itu, ramalan berkenaan menyatakan pembinaan kuil ketiga boleh dimulakan di Baitulmaqdis.
. 
Pembinaan kuil ketiga di Bukit Moriah (nama yang disebut dalam Book of Genesis) adalah matlamat yang hendak dicapai oleh Temple Institute dan beberapa kumpulan di seluruh dunia, supaya ramalan itu menjadi kenyataan.
. .
#jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

SAPI MERAH? . Apakah petanda kelahiran haiwan ciptaan ini? . Kelahiran anak lembu merah yang heboh diperkatakan – kelahiran pertama selepas 2,000 tahun – dijadikan ramalan bahawa dunia sudah hampir kiamat, Dajjal akan muncul, dan pembinaan kuil ketiga di atas runtuhan Masjid Al-Aqsa mesti dipercepatkan. . Bagaimanapun, Temple Institute berkata, mereka akan memeriksa sama ada warna anak lembu itu keseluruhannya merah. . Kumpulan fundamentalis Yahudi percaya jika anak lembu itu didapati bebas daripada sebarang kecacatan dan keseluruhannya berwarna merah, Temple Institute akan mengisytiharkan anak lembu betina itu akan mengembalikan kesucian dan kegemilangan Yahudi di dunia. . Dalam Bible yang digunakan sesetengah penganut Kristian dan Yahudi, anak lembu merah itu berada di tengah-tengah ramalan mengenai Hari Kiamat. . Selepas mengorbankan lembu merah itu, ramalan berkenaan menyatakan pembinaan kuil ketiga boleh dimulakan di Baitulmaqdis. . Pembinaan kuil ketiga di Bukit Moriah (nama yang disebut dalam Book of Genesis) adalah matlamat yang hendak dicapai oleh Temple Institute dan beberapa kumpulan di seluruh dunia, supaya ramalan itu menjadi kenyataan. . . #jomshare #jomrepost #jomkongsi #jomviral #ilmuakhirzaman #kiamat #sejarah #melaka #viral #epic #world #malaysia #nusantara #positive #bicaraakhirzaman #islam #anakmuda #izzuddinaljitrawiy #infocommy #tanahmelayukingdom

0
10/13/2019
51
kiamat Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Buku Pendidikan Islam

Kategori : Aqidah
Judul : Ensiklopedi Hari Akhir
Penulis : Dr. 'Ali Muhammad ash-Shallabi
Penerbit : Pustaka at-Tazkia
Harga : Rp. 102.000

INFO & PEMESANAN 
087863125907 (WA)/KLIK Link di Bio

Baarakallahu fiikum..
#bukuislami 
#ilmuagama 
#aqidah 
#iman 
#hariakhir 
#kiamat 
#akhirat 
#ensiklopediaislami 
#ensiklopedia 
#pustakaattazkia

Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum Buku Pendidikan Islam Kategori : Aqidah Judul : Ensiklopedi Hari Akhir Penulis : Dr. 'Ali Muhammad ash-Shallabi Penerbit : Pustaka at-Tazkia Harga : Rp. 102.000 INFO & PEMESANAN 087863125907 (WA)/KLIK Link di Bio Baarakallahu fiikum.. #bukuislami #ilmuagama #aqidah #iman #hariakhir #kiamat #akhirat #ensiklopediaislami #ensiklopedia #pustakaattazkia

0
10/13/2019
1
kiamat Musuh-musuh islam menggunakan pelbagai cara untuk menyesatkan ummat Islam

Bantu saya share info ini agar sampai kepada semua umat islam

Jangan salah pilih app, lebih baik baca Al Quran menggunakan mushaf Quran yang diiktiraf oleh KDN dan ulama' Qurra kita

Untuk memilih terjemahan Al Quran saya sarankan untuk gunakan terjemahan Pimpinan Ar Rahmah
.
.

#jomrepost #share #quotedakwah #semanisdakwah #ablaasa #muhasabahbersama #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaikudineraka #infinitywar #munafik2 #TeamAlinIkmal #thelastkingdombyhadifayyadh#iman #kualalumpur #syurgabuatkupendosa #bencana2020 #bestseller #bukumurah #bukuonline #bukukonspirasi #bukuakhirzaman  #kiamat #akhirzaman #islamicquotes #islamituindah #nusantara #malaysia

Musuh-musuh islam menggunakan pelbagai cara untuk menyesatkan ummat Islam Bantu saya share info ini agar sampai kepada semua umat islam Jangan salah pilih app, lebih baik baca Al Quran menggunakan mushaf Quran yang diiktiraf oleh KDN dan ulama' Qurra kita Untuk memilih terjemahan Al Quran saya sarankan untuk gunakan terjemahan Pimpinan Ar Rahmah . . #jomrepost #share #quotedakwah #semanisdakwah #ablaasa #muhasabahbersama #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaikudineraka #infinitywar #munafik2 #TeamAlinIkmal #thelastkingdombyhadifayyadh#iman #kualalumpur #syurgabuatkupendosa #bencana2020 #bestseller #bukumurah #bukuonline #bukukonspirasi #bukuakhirzaman  #kiamat #akhirzaman #islamicquotes #islamituindah #nusantara #malaysia

11
10/13/2019
861
kiamat AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana?
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana? . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

7
10/13/2019
1688
kiamat Inalillahi wainaillaihi rojiun

MasyaAllah Jama'ah Masjid Darul Falah DEPOK, meninggal dunia Saat Sholat Subuh Berjamaah .
Semoga Husnul Khatimah 😇 Aamiin.

#SalingMengingatKan🙏
#SemogaBermanfaat🙏
#AkhirZaman🌎
#islam #videodakwah #kajianislam #viral #taubat #sholat #sholawat #kajianustad #tausiyah #inspirasi #motivasi #muslim #iman #pemudahijrah #ceramahpendek #Akhlak #istiqomah #amalshaleh #ustadadihidayat #ustadabdulsomad #kiamat #indonesia #hijrah #kajian #ceramah #jihad #akhirat

Inalillahi wainaillaihi rojiun MasyaAllah Jama'ah Masjid Darul Falah DEPOK, meninggal dunia Saat Sholat Subuh Berjamaah . Semoga Husnul Khatimah 😇 Aamiin. #SalingMengingatKan🙏 #SemogaBermanfaat🙏 #AkhirZaman🌎 #islam #videodakwah #kajianislam #viral #taubat #sholat #sholawat #kajianustad #tausiyah #inspirasi #motivasi #muslim #iman #pemudahijrah #ceramahpendek #Akhlak #istiqomah #amalshaleh #ustadadihidayat #ustadabdulsomad #kiamat #indonesia #hijrah #kajian #ceramah #jihad #akhirat

1
10/13/2019
38
kiamat Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

23
10/13/2019
1249
kiamat BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152
. (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
43
kiamat Latest Upload (AudioSyiar) Youtube Channel Kajian Islam Dinamis Informasi Edukasi Dan Solusi Kehidupan --- Cek bio untuk melihat video youtube channel kami jazakumullahu khairan.

@audiosyiar

Visit channel : https://www.youtube.com/c/AudioSyiar

#audiosyiar #quotesoftheday #katamutiara 
#channelislami #ytchannel
#manaqib #akhirzaman #kiamat #tasawuf #kajiankitab #solusikehidupan #berhentionani
#stopmasturbasi #ceramahulama #kajiansunnah #ngajionline #muslimasia #nahdlatululama #ahlusunnah #pejuanghijrah #drzakirnaik #peacetv #gusbaha #guswuwafiq 
#ustadzhananattaki #ustadzzulkifli #syeikhalijaber #khbuyasyakuryasin #ustadzabdulsomad

Latest Upload (AudioSyiar) Youtube Channel Kajian Islam Dinamis Informasi Edukasi Dan Solusi Kehidupan --- Cek bio untuk melihat video youtube channel kami jazakumullahu khairan. @audiosyiar Visit channel : https://www.youtube.com/c/AudioSyiar #audiosyiar #quotesoftheday #katamutiara #channelislami #ytchannel #manaqib #akhirzaman #kiamat #tasawuf #kajiankitab #solusikehidupan #berhentionani #stopmasturbasi #ceramahulama #kajiansunnah #ngajionline #muslimasia #nahdlatululama #ahlusunnah #pejuanghijrah #drzakirnaik #peacetv #gusbaha #guswuwafiq #ustadzhananattaki #ustadzzulkifli #syeikhalijaber #khbuyasyakuryasin #ustadzabdulsomad

0
10/13/2019
17