Online Instagram Image and Video Viewer/Downloader

Instagram Web Viewer. The best way to explore Instagram content on the web


Hashtag #jomsebar Instagram jomsebar hashtag, #jomsebar meaning jomsebar photos

jomsebar NUSANTARA; TANAH BAROKAH DIHUNI WALI ALLAH..
.
Alam Melayu merupakan sebuah kepulauan yang diberkati malah dilindungi dengan rahmatNya. Walaupun pada sejarah lalu, kebanyakan kepulauan Melayu, ada yang sudah murtad, kini fasa kebangkitan sedang menyusun atur ke puncak akhir.
.
Pernahkah kita melihat seseorang yang gila di jalanan, kusut masai dan agak tidak kemas di seluruh Malaysia ini? Ya, pada pandangan mata kasar kita, kita nampak seperti gila. Tetapi, Wali Allah ini tidaklah gila, hanya tampak seperti orang gila. Mereka inilah yang menjaga kedamaian di seluruh dunia.
.
Setiap wali yang meninggal akan digantikan dengan wali baru oleh Allah s.w.t melalui pilihanNya. Belum cerita tentang sejarah wali2 terdahulu yang sangat luarbiasa karomahnya.
.
INSYA ALLAH AKAN RELEASE NEW VIDEO YOUTUBE JAM 6 PETANG INI. NANTIKAN!
.
SUBSCRIBE DULU GUYS! (Klik Link di Bio)
.
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

NUSANTARA; TANAH BAROKAH DIHUNI WALI ALLAH.. . Alam Melayu merupakan sebuah kepulauan yang diberkati malah dilindungi dengan rahmatNya. Walaupun pada sejarah lalu, kebanyakan kepulauan Melayu, ada yang sudah murtad, kini fasa kebangkitan sedang menyusun atur ke puncak akhir. . Pernahkah kita melihat seseorang yang gila di jalanan, kusut masai dan agak tidak kemas di seluruh Malaysia ini? Ya, pada pandangan mata kasar kita, kita nampak seperti gila. Tetapi, Wali Allah ini tidaklah gila, hanya tampak seperti orang gila. Mereka inilah yang menjaga kedamaian di seluruh dunia. . Setiap wali yang meninggal akan digantikan dengan wali baru oleh Allah s.w.t melalui pilihanNya. Belum cerita tentang sejarah wali2 terdahulu yang sangat luarbiasa karomahnya. . INSYA ALLAH AKAN RELEASE NEW VIDEO YOUTUBE JAM 6 PETANG INI. NANTIKAN! . SUBSCRIBE DULU GUYS! (Klik Link di Bio) . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
10
jomsebar Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai.

Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari.

kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut.
.
Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai. Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari. kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut. . Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
1
jomsebar Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
72
jomsebar Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
22
jomsebar Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
51
jomsebar Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
9
jomsebar Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat.
. 
Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr.
. 
Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman.
. 
Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35)
.
Petikan Buku; The King Sulayman
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat. . Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr. . Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman. . Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35) . Petikan Buku; The King Sulayman . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
181
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/14/2019
113
jomsebar @izzuddin.aljitrawiy
• • • • • •
Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

@izzuddin.aljitrawiy • • • • • • Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
21
jomsebar Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi.
.
“Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya.
.
Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi. . “Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya. . Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
876
jomsebar Sejarah Laksamana Cheng Ho
Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam.
. 
Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen.
. 
Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing).
. 
Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sejarah Laksamana Cheng Ho Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam. . Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen. . Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing). . Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
428
jomsebar SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA..
.
Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda.
.
Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA?
.
WhatsApp Segera +601160998652
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA.. . Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda. . Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA? . WhatsApp Segera +601160998652 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
115
jomsebar Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

26
10/14/2019
1828
jomsebar "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
81
jomsebar "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/13/2019
318
jomsebar AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
30
jomsebar AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana?
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana? . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

8
10/13/2019
1694
jomsebar Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

23
10/13/2019
1252
jomsebar BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152
. (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
43
jomsebar BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 .
(STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
151
jomsebar BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR RAHSIA DUNIA MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152
. (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR RAHSIA DUNIA MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/13/2019
164
jomsebar Reposted from @tanahmelayu.kingdom (@get_regrann) - Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol.
Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila.
.
Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan.
.
Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #qowiybookline

Reposted from @tanahmelayu.kingdom (@get_regrann) - Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol. Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila. . Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan. . Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #qowiybookline

0
10/13/2019
56
jomsebar TERBONGKAR RAHSIA KEHEBATAN BANGSA MELAYU?
.
Ya, misi saya adalah untuk menaikkan semula sejarah bangsa kita yang dilihat kritikal serta klasikal sehingga masyarakat kini khususnya anak muda tidak mampu mengenal kembali identiti bangsa mereka sendiri.
.
KARYA #malaccahasfallen merupakan sebuah tinta daripada hamba yang dhaif, yang cuba untuk memartabatkan kembali sejarah yang hilang dari dada2 generasi kini. Moga2 segala usaha ini mendapat tempat dan berkat daripada semua yang membacanya. INSYAA ALLAH.
.
Mahu DAPATKANNYA? WhatsApp +601169633152 SEGERA!
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

TERBONGKAR RAHSIA KEHEBATAN BANGSA MELAYU? . Ya, misi saya adalah untuk menaikkan semula sejarah bangsa kita yang dilihat kritikal serta klasikal sehingga masyarakat kini khususnya anak muda tidak mampu mengenal kembali identiti bangsa mereka sendiri. . KARYA #malaccahasfallen merupakan sebuah tinta daripada hamba yang dhaif, yang cuba untuk memartabatkan kembali sejarah yang hilang dari dada2 generasi kini. Moga2 segala usaha ini mendapat tempat dan berkat daripada semua yang membacanya. INSYAA ALLAH. . Mahu DAPATKANNYA? WhatsApp +601169633152 SEGERA! . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

8
10/13/2019
1100
jomsebar MATAWANG DAJJAL MUSNAH DI AKHIR ZAMAN!
.
Transaksi jual beli sepatutnya mengikut Islam adalah menggunakan Emas dan Perak sebagai perantara. Namun, sekutu Dajjal telah menukarkan sistem Islam tersebut kepada kertas wang yang tiada nilai pada hakikatnya.
.
'Mereka' mengubah perhatian kita daripada EMAS lalu mereka pula mengumpulkannya. Kerana.. Mereka tahu akan kepentingan emas pada akhir zaman. Sabda Rasulullah s.a.w;
.
"Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)." (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal).
.
LALU, APA TINDAKAN KITA SEBAGAI ORANG ISLAM SEKARANG?
.
.
Full Video di FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

MATAWANG DAJJAL MUSNAH DI AKHIR ZAMAN! . Transaksi jual beli sepatutnya mengikut Islam adalah menggunakan Emas dan Perak sebagai perantara. Namun, sekutu Dajjal telah menukarkan sistem Islam tersebut kepada kertas wang yang tiada nilai pada hakikatnya. . 'Mereka' mengubah perhatian kita daripada EMAS lalu mereka pula mengumpulkannya. Kerana.. Mereka tahu akan kepentingan emas pada akhir zaman. Sabda Rasulullah s.a.w; . "Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)." (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal). . LALU, APA TINDAKAN KITA SEBAGAI ORANG ISLAM SEKARANG? . . Full Video di FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
137
jomsebar Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia.
. 
Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah.
. 
Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud :
.
"Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )."
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia. . Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah. . Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud : . "Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )." . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
29
jomsebar Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
24
jomsebar Rumah tradisional Melayu asli di negeri bersejarah ini dikenali sebagai rumah Melaka dengan bentuk bumbung panjang. Pada bentuk bumbungnya juga terdapat unsur seni bina Bugis, Jambi, Riau dan Minangkabau.
.
Tangga batunya yang bersalut jubin memperlihatkan pengaruh seni bina Cina. Biarpun pelbagai tafsiran dibuat mengenai pembinaan asas rumah tradisional ini, strukturnya adalah sama. Sama ada jenis perabung panjang (bumbung panjang), rumah bujang, rumah tiang dua belas, rumah Minangkabau, rumah limas, rumah baju kurung, rumah bumbung Perak, rumah kutai atau rumah serambi Melaka, ciri-ciri asas dan elemen utamanya adalah sama.
.
Mempunyai tiang berlapik batu, bumbung curam, berloteng, dapur di bahagian belakang, tangga di bahagian hadapan dan bahan binaan yang sama. Perbezaan ketara adalah pada bentuk bumbung, perabung dan jumlah tiang utamanya. Di Melaka terdapat dua jenis rumah tradisional iaitu jenis rumah serambi atau rumah Melaka atau rumah bumbung Melayu dan jenis rumah perabung limas atau bumbung limas.
.
Rumah Melaka mempunyai tiga jenis, yang terkecil dinamakan rumah bujang iaitu struktur bangunannya terdiri daripada enam batang tiang utama. Jenis sederhana dinamakan rumah berbandung dua, terdiri daripada dua belas batang tiang utama. Sementara jenis yang terbesar dinamakan rumah berbandung tiga terdiri daripada 16 batang tiang utama.
.
FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Rumah tradisional Melayu asli di negeri bersejarah ini dikenali sebagai rumah Melaka dengan bentuk bumbung panjang. Pada bentuk bumbungnya juga terdapat unsur seni bina Bugis, Jambi, Riau dan Minangkabau. . Tangga batunya yang bersalut jubin memperlihatkan pengaruh seni bina Cina. Biarpun pelbagai tafsiran dibuat mengenai pembinaan asas rumah tradisional ini, strukturnya adalah sama. Sama ada jenis perabung panjang (bumbung panjang), rumah bujang, rumah tiang dua belas, rumah Minangkabau, rumah limas, rumah baju kurung, rumah bumbung Perak, rumah kutai atau rumah serambi Melaka, ciri-ciri asas dan elemen utamanya adalah sama. . Mempunyai tiang berlapik batu, bumbung curam, berloteng, dapur di bahagian belakang, tangga di bahagian hadapan dan bahan binaan yang sama. Perbezaan ketara adalah pada bentuk bumbung, perabung dan jumlah tiang utamanya. Di Melaka terdapat dua jenis rumah tradisional iaitu jenis rumah serambi atau rumah Melaka atau rumah bumbung Melayu dan jenis rumah perabung limas atau bumbung limas. . Rumah Melaka mempunyai tiga jenis, yang terkecil dinamakan rumah bujang iaitu struktur bangunannya terdiri daripada enam batang tiang utama. Jenis sederhana dinamakan rumah berbandung dua, terdiri daripada dua belas batang tiang utama. Sementara jenis yang terbesar dinamakan rumah berbandung tiga terdiri daripada 16 batang tiang utama. . FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/13/2019
603
jomsebar Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

29
10/13/2019
1682
jomsebar Umat akhir zaman disebut kerana Muhammad ialah nabi terakhir dan penutup segala kenabian dan tidak akan ada nabi lagi yang dilantik oleh Allah selepas itu. Maka kita pun ada tempohnya iaitu bila kita bermula dan pada zaman mana kita berada dan bila pula zaman kita akan berakhir atau dengan kata lain iaitu bilakah kiamat akan berlaku.
. 
Mengenai persoalan ini, Rasulullah SAW bersabda: "Akan datang kepada kalian masa kenabian, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Kemudian, Allah akan menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa kekhilafahan ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah; dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya jika Ia berkehendak menghapusnya.
.
"Setelah itu, akan datang kepada kalian, masa raja menggigit, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa raja diktator (pemaksa); dan atas kehendak Allah masa itu akan datang; lalu Allah akan menghapusnya jika berkehendak menghapusnya. Kemudian, datanglah masa Khilafah ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah (Khilafah yang berjalan di atas kenabian). Setelah itu, Baginda diam,” (HR. Imam Ahmad).
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Umat akhir zaman disebut kerana Muhammad ialah nabi terakhir dan penutup segala kenabian dan tidak akan ada nabi lagi yang dilantik oleh Allah selepas itu. Maka kita pun ada tempohnya iaitu bila kita bermula dan pada zaman mana kita berada dan bila pula zaman kita akan berakhir atau dengan kata lain iaitu bilakah kiamat akan berlaku. . Mengenai persoalan ini, Rasulullah SAW bersabda: "Akan datang kepada kalian masa kenabian, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Kemudian, Allah akan menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa kekhilafahan ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah; dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya jika Ia berkehendak menghapusnya. . "Setelah itu, akan datang kepada kalian, masa raja menggigit, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa raja diktator (pemaksa); dan atas kehendak Allah masa itu akan datang; lalu Allah akan menghapusnya jika berkehendak menghapusnya. Kemudian, datanglah masa Khilafah ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah (Khilafah yang berjalan di atas kenabian). Setelah itu, Baginda diam,” (HR. Imam Ahmad). . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
183
jomsebar Nabi Yahya adalah seorang nabi dari Bani Israel. Pada ketika itu, ada tiga orang nabi yang dibangkitkan serentak, iaitu nabi Zakaria, Yahya dan nabi Isa.

Nabi Zakaria seorang yang dihormati dikalangan kaumnya. Baginda adalah seorang tukang kayu. Baginda tidak dikurniakan zuriat hinggalah umurnya 90 tahun. Ketekunan Baginda berdoa memohon zuriat akhirnya diperkenankan Allah. Allah merakamkan kisah ini di dalam al-Quran di dalam surah al-Anbiya ayat 90;- "Lalu Kami perkenankan permintaannya, dan Kami berikan Yahya kepadanya, dan Kami jadikan isterinya berkesanggupan (untuk mengandung); sesungguhnya mereka telah berlumba-lumba dalam usaha-usaha kebaikan, dan mereka berdoa kepada Kami dengan pengharapan dan perasaan takut, dan mereka adalah orang-orang yang tunduk hatinya kepada Kami." Di dalam surah Maryam ayat ke 7, Allah mengatakan bahawa:- "Hai Zakaria!, sesungguhnya Kami menyampaikan berita gembira kepada engkau (akan beroleh) seorang anak laki-laki, namanya Yahya, yang belum Kami berikan sebelumnya nama yang serupa itu." Nabi Yahya pun lahir. Dia dilahirkan enam bulan sebelum Nabi Isa dilahirkan. Kedua-dua anak kecil ini iaitu Yahya dan Isa dibesarkan dengan pendidikan agama. Kedua-dua ini akhirnya dilantik menjadi Rasul.

Mengenai Nabi Yahya, Allah telah menyatakan bahawa:- "Hai Yahya, ambilah al-Kitab (Taurat) itu dengan sungguh-sungguh. Dan Kami berikan kepadanya hikmah selagi ia masih anak-anak, dan rasa belas kasihan yang mendalam dari sisi Kami dan kesucian (dari dosa). Dan ia adalah seorang yang bertakwa, dan banyak berbakti kepada kedua orang tuanya, dan bukanlah ia orang yang sombong dan durhaka. Kesejahteraan atas dirinya pada hari ia diiahirkan, dan pada hari itu ia meninggal dan pada hari ia dibangkitkan kembali."
Surah Maryam, Ayat 12-15 .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #j

Nabi Yahya adalah seorang nabi dari Bani Israel. Pada ketika itu, ada tiga orang nabi yang dibangkitkan serentak, iaitu nabi Zakaria, Yahya dan nabi Isa. Nabi Zakaria seorang yang dihormati dikalangan kaumnya. Baginda adalah seorang tukang kayu. Baginda tidak dikurniakan zuriat hinggalah umurnya 90 tahun. Ketekunan Baginda berdoa memohon zuriat akhirnya diperkenankan Allah. Allah merakamkan kisah ini di dalam al-Quran di dalam surah al-Anbiya ayat 90;- "Lalu Kami perkenankan permintaannya, dan Kami berikan Yahya kepadanya, dan Kami jadikan isterinya berkesanggupan (untuk mengandung); sesungguhnya mereka telah berlumba-lumba dalam usaha-usaha kebaikan, dan mereka berdoa kepada Kami dengan pengharapan dan perasaan takut, dan mereka adalah orang-orang yang tunduk hatinya kepada Kami." Di dalam surah Maryam ayat ke 7, Allah mengatakan bahawa:- "Hai Zakaria!, sesungguhnya Kami menyampaikan berita gembira kepada engkau (akan beroleh) seorang anak laki-laki, namanya Yahya, yang belum Kami berikan sebelumnya nama yang serupa itu." Nabi Yahya pun lahir. Dia dilahirkan enam bulan sebelum Nabi Isa dilahirkan. Kedua-dua anak kecil ini iaitu Yahya dan Isa dibesarkan dengan pendidikan agama. Kedua-dua ini akhirnya dilantik menjadi Rasul. Mengenai Nabi Yahya, Allah telah menyatakan bahawa:- "Hai Yahya, ambilah al-Kitab (Taurat) itu dengan sungguh-sungguh. Dan Kami berikan kepadanya hikmah selagi ia masih anak-anak, dan rasa belas kasihan yang mendalam dari sisi Kami dan kesucian (dari dosa). Dan ia adalah seorang yang bertakwa, dan banyak berbakti kepada kedua orang tuanya, dan bukanlah ia orang yang sombong dan durhaka. Kesejahteraan atas dirinya pada hari ia diiahirkan, dan pada hari itu ia meninggal dan pada hari ia dibangkitkan kembali." Surah Maryam, Ayat 12-15 . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #j

0
10/13/2019
30
jomsebar Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia.
. 
Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah.
. 
Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud :
.
"Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )."
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia. . Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah. . Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud : . "Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )." . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/13/2019
459
jomsebar Dalam filem Melayu klasik tentang Melaka diserang Portugis pada 1511, orang Melayu hanya menggunakan keris, tombak, lembing dan seumpama dengannya untuk mempertahankan kota. Sebenarnya pada waktu itu, orang Melayu telah pun menggunakan senjata api sendiri seperti senapang dan meriam.Ya, ia sememangnya benar berdasarkan catatan Afonso de Albuquerque!
. 
Selama ini kita dimomokkan dengan kisah orang Melayu yang hanya mahir bermain senjata tajam tetapi tidak disentuh kehebatan dari segi teknologi senjata api.Orang Melayu telah ada kemahiran pertukangan besi sejak berabad-abad lamanya. Ini dibuktikan dengan kewujudan keris. Kita tahu keris lebih menonjol dan mahsyur kerana ia adalah senjata utama dan hasil pertukangan Melayu sejati yang berasal dari alam Melayu ini.
. 
Apabila dinyatakan Alam Melayu, ia bukan sekadar orang Melayu di Malaysia sahaja. Ia meliputi kawasan serantau yang mempunyai budaya Melayu-Polinesia seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, selatan Thailand, Filipina, Brunei dan Timor Timur.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Dalam filem Melayu klasik tentang Melaka diserang Portugis pada 1511, orang Melayu hanya menggunakan keris, tombak, lembing dan seumpama dengannya untuk mempertahankan kota. Sebenarnya pada waktu itu, orang Melayu telah pun menggunakan senjata api sendiri seperti senapang dan meriam.Ya, ia sememangnya benar berdasarkan catatan Afonso de Albuquerque! . Selama ini kita dimomokkan dengan kisah orang Melayu yang hanya mahir bermain senjata tajam tetapi tidak disentuh kehebatan dari segi teknologi senjata api.Orang Melayu telah ada kemahiran pertukangan besi sejak berabad-abad lamanya. Ini dibuktikan dengan kewujudan keris. Kita tahu keris lebih menonjol dan mahsyur kerana ia adalah senjata utama dan hasil pertukangan Melayu sejati yang berasal dari alam Melayu ini. . Apabila dinyatakan Alam Melayu, ia bukan sekadar orang Melayu di Malaysia sahaja. Ia meliputi kawasan serantau yang mempunyai budaya Melayu-Polinesia seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, selatan Thailand, Filipina, Brunei dan Timor Timur. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

2
10/12/2019
224
jomsebar KERIS TERBANG ITU ILMUNYA MELAYU
.
Reaksi Yang Baik Bila diSebut Pasal Saka.. Tapi itulah sebutan mudah yang lazim bila ada sesorang terima keilmuan para leluhurnya.. orang itu ada saka katanya.
Dan.. mula lah sangkaan negatif pada orang yang menerima keilmuan leluhurnya.
.
Tujuannya hanya mahu kita mengenali kekuatan bangsa melayu.. bangsa leluhur kita yang mampu membena sebuah empayar.. apa ilmu yang mereka ada.
.
Biji kacang hijau ditabur menjadi penyengat menghentam musuh.. Keris dan tombak terbang menghentam musuh.. agaknya apa ilmunya itu iya.. dan siapa yang menerbangkan segala senjata keris dan tombak itu....
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KERIS TERBANG ITU ILMUNYA MELAYU . Reaksi Yang Baik Bila diSebut Pasal Saka.. Tapi itulah sebutan mudah yang lazim bila ada sesorang terima keilmuan para leluhurnya.. orang itu ada saka katanya. Dan.. mula lah sangkaan negatif pada orang yang menerima keilmuan leluhurnya. . Tujuannya hanya mahu kita mengenali kekuatan bangsa melayu.. bangsa leluhur kita yang mampu membena sebuah empayar.. apa ilmu yang mereka ada. . Biji kacang hijau ditabur menjadi penyengat menghentam musuh.. Keris dan tombak terbang menghentam musuh.. agaknya apa ilmunya itu iya.. dan siapa yang menerbangkan segala senjata keris dan tombak itu.... . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

34
10/12/2019
3549
jomsebar Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol.
Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila.
.
Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan.
.
Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol. Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila. . Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan. . Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
282
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
54
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
160
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
196
jomsebar "MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA..
.
Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong
.
MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi.
.
Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
.
Kredit Video @bernamaofficial
.
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA.. . Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong . MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi. . Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . . Kredit Video @bernamaofficial . . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
33
jomsebar SALAHKAH KITA MENGAMBIL IKTIBAR?
.
Ramai di antara kita melatah dengan petah berkenaan isu asap jerebu yang sedang melanda negara kita. Akhir zaman adalah suatu zaman yang dipenuhi dengan fitnah malah mengelirukan semua pihak manusia. Tambahan pula, hadis2 akhir zaman bersifat umum dan kiasan tertentu.
.
Namun, isu jerebu ini menurut pandangan beberapa sahabat sepengkajian, ianya merupakan "bunga" kepada petanda2 akhir zaman. Setiap tragedi atau isu yang berlaku pasti menandakan sesuatu rahsia atau hikmah di sebaliknya.
.
Tinggal kita sahaja mampu atau tidak mendalami setiap makna kejadian yang berlaku. Walau tidaklah serealiti dalam hadis yang dinyatakan, APAKAH SALAH UNTUK KITA AMBIL IKTIBAR sebagai satu wadah untuk menginsafi diri?
.
Mengapa kita sangat keras dan lantang mengatakan ianya hanyalah bencana alam yang berlaku tanpa adanya makna sesuatu? Setiap kaum yang Allah musnahkan pada zaman terdahulu semuanya hanya kerana satu sifat iaitu SOMBONG. Ditambah pula dengan ingkar, ahli maksiat, syirik, fasik dan sebagainya.
.
PEKA DAN WASPADA SETIAP ISU YANG BERLAKU AGAR DAPAT MEMBACA MAKNA TERSIRAT MENGGUNAKAN MATAHATI KITA MASING2.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SALAHKAH KITA MENGAMBIL IKTIBAR? . Ramai di antara kita melatah dengan petah berkenaan isu asap jerebu yang sedang melanda negara kita. Akhir zaman adalah suatu zaman yang dipenuhi dengan fitnah malah mengelirukan semua pihak manusia. Tambahan pula, hadis2 akhir zaman bersifat umum dan kiasan tertentu. . Namun, isu jerebu ini menurut pandangan beberapa sahabat sepengkajian, ianya merupakan "bunga" kepada petanda2 akhir zaman. Setiap tragedi atau isu yang berlaku pasti menandakan sesuatu rahsia atau hikmah di sebaliknya. . Tinggal kita sahaja mampu atau tidak mendalami setiap makna kejadian yang berlaku. Walau tidaklah serealiti dalam hadis yang dinyatakan, APAKAH SALAH UNTUK KITA AMBIL IKTIBAR sebagai satu wadah untuk menginsafi diri? . Mengapa kita sangat keras dan lantang mengatakan ianya hanyalah bencana alam yang berlaku tanpa adanya makna sesuatu? Setiap kaum yang Allah musnahkan pada zaman terdahulu semuanya hanya kerana satu sifat iaitu SOMBONG. Ditambah pula dengan ingkar, ahli maksiat, syirik, fasik dan sebagainya. . PEKA DAN WASPADA SETIAP ISU YANG BERLAKU AGAR DAPAT MEMBACA MAKNA TERSIRAT MENGGUNAKAN MATAHATI KITA MASING2. . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
202
jomsebar "MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA..
.
Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong
.
MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi.
.
Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
.
Kredit Video @bernamaofficial
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA.. . Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong . MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi. . Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . . Kredit Video @bernamaofficial . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/12/2019
1198
jomsebar Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu.
.
Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia.
.
Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu. . Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia. . Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
29
jomsebar Senjata sulit yang dimainkan secara jarak dekat oleh para pendekar dan serikandi. Dibentuk dari inspirasi KUKU HARIMAU dan BULU PADA EKOR AYAM JANTAN. Dikenali juga dengan pelbagai nama mengikut bentuk (bilah dan lengkungannya), saiz dan tempat. Antaranya;
. 
1. Kuku Rimau
2. Kuku Hanuman
3. Lawi Ayam
4. Kerambit Minang
5. Kerambit Sumbawa
6. Kerambit Lombok
7. Kerambit Sunda (2 mata)
.
Bilahnya berbentuk melengkung dan tajam kedua-dua belahnya.Terdapat lubang cincin dipangkal hulunya sebagai ruang untuk memasukkan jari telunjuk. Keadaan ini menjadikan senjata kerambit sukar terlepas dan boleh bergerak secara fleksibel kerana jari telunjuk menjadi sebagai pemacunya.Namun kelemahannya, boleh mengakibatkan jari telunjuk itu patah bila berdepan dengan musuh yg pakar atau tertusuk sesuatu yg keras (tidak lut).
.
Bagi mengelakkan keadaan seperti ini, ada rekaan kerambit yg tiada lubang cincin dan hanya digenggam. Tetapi ianya berisiko untuk terlepas dan sedikit terhad ruang geraknya berbanding yang berlubang cincin.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Senjata sulit yang dimainkan secara jarak dekat oleh para pendekar dan serikandi. Dibentuk dari inspirasi KUKU HARIMAU dan BULU PADA EKOR AYAM JANTAN. Dikenali juga dengan pelbagai nama mengikut bentuk (bilah dan lengkungannya), saiz dan tempat. Antaranya; . 1. Kuku Rimau 2. Kuku Hanuman 3. Lawi Ayam 4. Kerambit Minang 5. Kerambit Sumbawa 6. Kerambit Lombok 7. Kerambit Sunda (2 mata) . Bilahnya berbentuk melengkung dan tajam kedua-dua belahnya.Terdapat lubang cincin dipangkal hulunya sebagai ruang untuk memasukkan jari telunjuk. Keadaan ini menjadikan senjata kerambit sukar terlepas dan boleh bergerak secara fleksibel kerana jari telunjuk menjadi sebagai pemacunya.Namun kelemahannya, boleh mengakibatkan jari telunjuk itu patah bila berdepan dengan musuh yg pakar atau tertusuk sesuatu yg keras (tidak lut). . Bagi mengelakkan keadaan seperti ini, ada rekaan kerambit yg tiada lubang cincin dan hanya digenggam. Tetapi ianya berisiko untuk terlepas dan sedikit terhad ruang geraknya berbanding yang berlubang cincin. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
51
jomsebar Pada awal Julai 1511, Melaka diserang pula oleh armada Portugis yang diketuai oleh Alfonso De’ Albuquerque. Baru sahaja angkatan perang Portugis sampai, Sultan Mahmud Syah telah mengutus utusan naik ke kapal Portugis menyatakan bahawa orang yang bersalah (Bendahara) membakar gudang Portugis sudah dihukum bunuh. Sultan minta berdamai, tetapi Portugis meminta agar tawanan Portugis dibebaskan. Sultan gagal membebaskan tawanan. Akhirnya sesudah serangan selama sepuluh hari sepuluh malam, Melaka akhirnya jatuh ke tangan Portugis.
.
Akibat percayakan cakap Mendeliar dan Kitul (Keling), Sultan telah membunuh Bendahara Tun Mutahir dan Laksamana Melaka. Akhirnya, bila orang Melayu Melaka berpecah dan bergaduh sesama sendiri akibat “emas” dan “wanita”, orang luar mengambil kesempatan menjajah negeri Melayu.  Kitul, Mendeliar, Nina Chatu menjadi pengkhianat utama.
.
Jika kita tidak mengambil pengajaran, suatu hari kita akan diajar oleh perbuatan kita sendiri. Moga kita semua dijauhkan dari sifat Kitul dan Mendeliar. 1402-1511, hanya 109 tahun bertahan sebagai kerajaan, Melaka jatuh. Malaysia baru 59 tahun. Apakah akan berlaku pada tahun 2066, ketika usia kemerdekaan adalah 109 tahun? Berapa ramai lagi anak Melayu yang sanggup pertahankan identiti bangsanya sendiri? Jangan disebabkan fitnah, kerajaan Melayu jatuh sekali lagi.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Pada awal Julai 1511, Melaka diserang pula oleh armada Portugis yang diketuai oleh Alfonso De’ Albuquerque. Baru sahaja angkatan perang Portugis sampai, Sultan Mahmud Syah telah mengutus utusan naik ke kapal Portugis menyatakan bahawa orang yang bersalah (Bendahara) membakar gudang Portugis sudah dihukum bunuh. Sultan minta berdamai, tetapi Portugis meminta agar tawanan Portugis dibebaskan. Sultan gagal membebaskan tawanan. Akhirnya sesudah serangan selama sepuluh hari sepuluh malam, Melaka akhirnya jatuh ke tangan Portugis. . Akibat percayakan cakap Mendeliar dan Kitul (Keling), Sultan telah membunuh Bendahara Tun Mutahir dan Laksamana Melaka. Akhirnya, bila orang Melayu Melaka berpecah dan bergaduh sesama sendiri akibat “emas” dan “wanita”, orang luar mengambil kesempatan menjajah negeri Melayu.  Kitul, Mendeliar, Nina Chatu menjadi pengkhianat utama. . Jika kita tidak mengambil pengajaran, suatu hari kita akan diajar oleh perbuatan kita sendiri. Moga kita semua dijauhkan dari sifat Kitul dan Mendeliar. 1402-1511, hanya 109 tahun bertahan sebagai kerajaan, Melaka jatuh. Malaysia baru 59 tahun. Apakah akan berlaku pada tahun 2066, ketika usia kemerdekaan adalah 109 tahun? Berapa ramai lagi anak Melayu yang sanggup pertahankan identiti bangsanya sendiri? Jangan disebabkan fitnah, kerajaan Melayu jatuh sekali lagi. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
33
jomsebar MELAYU BIASA-BIASA JE?
.
.
Kegemilangan Melaka sebagai pelabuhan ulung diakui oleh penulis Portugis yang mengatakan sesiapa yang menjadi Tuan di Melaka adalah penguasa di Venice, kota perdagangan terkenal di Eropah pada kurun ke 15 Masihi.
. 
Pihak Portugis telah menjajah Melaka pada tahun 1511 dan di sinilah titik pertemuan Ferdinand Magellan dengan seorang anak Melayu, Enrique of Malacca (Henry the Black), atau lebih dikenali di dalam sastera Melayu sebagai Panglima Awang.Sejarah telah mencatatkan Ferdinand Magellan, seorang pelayar Portugis yang berkhidmat dengan kerajaan Sepanyol adalah manusia pertama yang berjaya mengelilingi dunia.
. 
Bangsa Melayu di Nusantara pernah menjadi pelaut gagah yang membangun empayar maritim yang pengaruhnya tersebar melangkaui Kepulauan Melayu. Digelar ‘penunggang monsun’ (monsoon riders) oleh pedagang-pedagang Cina, pelaut-pelaut Melayu dikatakan telah belayar jauh ke Madagascar seawal kurun ke sembilan Masihi menerusi kempen perluasan empayar oleh kerajaan Srivijaya dan telahpun tiba di Australia lebih awal dari penerokaan yang dilakukan oleh kuasa-kuasa Eropah.
. 
Setelah kejatuhan kerajaan Srivijaya dan kemudiannya Majapahit pada kurun ke 13 Masihi, Melaka mengambil peranan sebagai pusat kekuasaan bangsa Melayu di Nusantara.
. 
Kegemilangan Melaka sebagai pelabuhan ulung diakui oleh penulis Portugis yang mengatakan sesiapa yang menjadi Tuan di Melaka adalah penguasa di Venice, kota perdagangan terkenal di Eropah pada kurun ke 15 Masihi.
. 
Pihak Portugis telah menjajah Melaka pada tahun 1511 dan di sinilah titik pertemuan Ferdinand Magellan dengan seorang anak Melayu, Enrique of Malacca (Henry the Black), atau lebih dikenali di dalam sastera Melayu sebagai Panglima Awang.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & EKSKATOLOGI by @izzuddin.al.jitrawiy
.
#sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

MELAYU BIASA-BIASA JE? . . Kegemilangan Melaka sebagai pelabuhan ulung diakui oleh penulis Portugis yang mengatakan sesiapa yang menjadi Tuan di Melaka adalah penguasa di Venice, kota perdagangan terkenal di Eropah pada kurun ke 15 Masihi. . Pihak Portugis telah menjajah Melaka pada tahun 1511 dan di sinilah titik pertemuan Ferdinand Magellan dengan seorang anak Melayu, Enrique of Malacca (Henry the Black), atau lebih dikenali di dalam sastera Melayu sebagai Panglima Awang.Sejarah telah mencatatkan Ferdinand Magellan, seorang pelayar Portugis yang berkhidmat dengan kerajaan Sepanyol adalah manusia pertama yang berjaya mengelilingi dunia. . Bangsa Melayu di Nusantara pernah menjadi pelaut gagah yang membangun empayar maritim yang pengaruhnya tersebar melangkaui Kepulauan Melayu. Digelar ‘penunggang monsun’ (monsoon riders) oleh pedagang-pedagang Cina, pelaut-pelaut Melayu dikatakan telah belayar jauh ke Madagascar seawal kurun ke sembilan Masihi menerusi kempen perluasan empayar oleh kerajaan Srivijaya dan telahpun tiba di Australia lebih awal dari penerokaan yang dilakukan oleh kuasa-kuasa Eropah. . Setelah kejatuhan kerajaan Srivijaya dan kemudiannya Majapahit pada kurun ke 13 Masihi, Melaka mengambil peranan sebagai pusat kekuasaan bangsa Melayu di Nusantara. . Kegemilangan Melaka sebagai pelabuhan ulung diakui oleh penulis Portugis yang mengatakan sesiapa yang menjadi Tuan di Melaka adalah penguasa di Venice, kota perdagangan terkenal di Eropah pada kurun ke 15 Masihi. . Pihak Portugis telah menjajah Melaka pada tahun 1511 dan di sinilah titik pertemuan Ferdinand Magellan dengan seorang anak Melayu, Enrique of Malacca (Henry the Black), atau lebih dikenali di dalam sastera Melayu sebagai Panglima Awang. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & EKSKATOLOGI by @izzuddin.al.jitrawiy . #sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

2
10/12/2019
658
jomsebar KEBANGKITAN SEMAKIN HAMPIR BERLAKU?!
.
.
Melayu adalah satu bangsa yang menduduki kepulauan jauh ke Timur. Bangsa atau rumpun Melayu adalah dari Cambodia, Vietnam, Laos dan sebahagian dari Burma, Selatan Thailand, Semenanjung Tanah Melayu, Kepulauan Borneo, Filipina, Kepulauan Indonesia, Papua New Guinea, dan Utara Australia. Melayu adalah bangsa yang banyak puaknya. Setiap puak ini ada bahasa mereka tersendiri. Tetapi bila bertemu suatu puak dengan yang lain, pertuturan mereka kebanyakkan menerusi bahasa baku.
.
Jika kita bukukan Bahasa Melayu dengan menghimpunkannya baik dari puak seperti Jawa, Banjar, Bengkulu dan lain-lain, nyata, Bahasa Melayu ini suatu bahasa yang amat kaya. Tetapi sampai ke hari ini belum ada lagi orang persendirian yang melangkah ke hadapan untuk mengumpulkan istilah-istilah bahasa Melayu. Dan kebanyakkan istilah kini kita terpaksa pinjam dari bahasa luar. Padahal Bahasa Melayu ini terlalu banyak dan kaya dengan istilah-istilahnya.
.
Alhamdulillah, Allah Ta'ala telah memuliakan bangsa Melayu dengan meletakkan atau memberi hormat dengan suatu jawatan tertinggi yakni Penghulu Wazir buat Sultan Sahibul Zaman Imamul Mahdi a.s.. Jadi pangkat wazir Melayu atau Penghulu Wazir yang berbangsa Melayu ini adalah Burhanu Kuramah Ghawthu-L Anam. Penghulu Wazir ini adalah seorang bangsa Melayu yang berbahasa Melayu. Bahasa Melayu ini halus bahasanya sebab berdasarkan rangkaian bahasa-bahasa lama. .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KEBANGKITAN SEMAKIN HAMPIR BERLAKU?! . . Melayu adalah satu bangsa yang menduduki kepulauan jauh ke Timur. Bangsa atau rumpun Melayu adalah dari Cambodia, Vietnam, Laos dan sebahagian dari Burma, Selatan Thailand, Semenanjung Tanah Melayu, Kepulauan Borneo, Filipina, Kepulauan Indonesia, Papua New Guinea, dan Utara Australia. Melayu adalah bangsa yang banyak puaknya. Setiap puak ini ada bahasa mereka tersendiri. Tetapi bila bertemu suatu puak dengan yang lain, pertuturan mereka kebanyakkan menerusi bahasa baku. . Jika kita bukukan Bahasa Melayu dengan menghimpunkannya baik dari puak seperti Jawa, Banjar, Bengkulu dan lain-lain, nyata, Bahasa Melayu ini suatu bahasa yang amat kaya. Tetapi sampai ke hari ini belum ada lagi orang persendirian yang melangkah ke hadapan untuk mengumpulkan istilah-istilah bahasa Melayu. Dan kebanyakkan istilah kini kita terpaksa pinjam dari bahasa luar. Padahal Bahasa Melayu ini terlalu banyak dan kaya dengan istilah-istilahnya. . Alhamdulillah, Allah Ta'ala telah memuliakan bangsa Melayu dengan meletakkan atau memberi hormat dengan suatu jawatan tertinggi yakni Penghulu Wazir buat Sultan Sahibul Zaman Imamul Mahdi a.s.. Jadi pangkat wazir Melayu atau Penghulu Wazir yang berbangsa Melayu ini adalah Burhanu Kuramah Ghawthu-L Anam. Penghulu Wazir ini adalah seorang bangsa Melayu yang berbahasa Melayu. Bahasa Melayu ini halus bahasanya sebab berdasarkan rangkaian bahasa-bahasa lama. . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
28
jomsebar Pada awal Julai 1511, Melaka diserang pula oleh armada Portugis yang diketuai oleh Alfonso De’ Albuquerque. Baru sahaja angkatan perang Portugis sampai, Sultan Mahmud Syah telah mengutus utusan naik ke kapal Portugis menyatakan bahawa orang yang bersalah (Bendahara) membakar gudang Portugis sudah dihukum bunuh. Sultan minta berdamai, tetapi Portugis meminta agar tawanan Portugis dibebaskan. Sultan gagal membebaskan tawanan. Akhirnya sesudah serangan selama sepuluh hari sepuluh malam, Melaka akhirnya jatuh ke tangan Portugis.
.
Akibat percayakan cakap Mendeliar dan Kitul (Keling), Sultan telah membunuh Bendahara Tun Mutahir dan Laksamana Melaka. Akhirnya, bila orang Melayu Melaka berpecah dan bergaduh sesama sendiri akibat “emas” dan “wanita”, orang luar mengambil kesempatan menjajah negeri Melayu.  Kitul, Mendeliar, Nina Chatu menjadi pengkhianat utama.
.
Jika kita tidak mengambil pengajaran, suatu hari kita akan diajar oleh perbuatan kita sendiri. Moga kita semua dijauhkan dari sifat Kitul dan Mendeliar. 1402-1511, hanya 109 tahun bertahan sebagai kerajaan, Melaka jatuh. Malaysia baru 59 tahun. Apakah akan berlaku pada tahun 2066, ketika usia kemerdekaan adalah 109 tahun? Berapa ramai lagi anak Melayu yang sanggup pertahankan identiti bangsanya sendiri? Jangan disebabkan fitnah, kerajaan Melayu jatuh sekali lagi.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Pada awal Julai 1511, Melaka diserang pula oleh armada Portugis yang diketuai oleh Alfonso De’ Albuquerque. Baru sahaja angkatan perang Portugis sampai, Sultan Mahmud Syah telah mengutus utusan naik ke kapal Portugis menyatakan bahawa orang yang bersalah (Bendahara) membakar gudang Portugis sudah dihukum bunuh. Sultan minta berdamai, tetapi Portugis meminta agar tawanan Portugis dibebaskan. Sultan gagal membebaskan tawanan. Akhirnya sesudah serangan selama sepuluh hari sepuluh malam, Melaka akhirnya jatuh ke tangan Portugis. . Akibat percayakan cakap Mendeliar dan Kitul (Keling), Sultan telah membunuh Bendahara Tun Mutahir dan Laksamana Melaka. Akhirnya, bila orang Melayu Melaka berpecah dan bergaduh sesama sendiri akibat “emas” dan “wanita”, orang luar mengambil kesempatan menjajah negeri Melayu.  Kitul, Mendeliar, Nina Chatu menjadi pengkhianat utama. . Jika kita tidak mengambil pengajaran, suatu hari kita akan diajar oleh perbuatan kita sendiri. Moga kita semua dijauhkan dari sifat Kitul dan Mendeliar. 1402-1511, hanya 109 tahun bertahan sebagai kerajaan, Melaka jatuh. Malaysia baru 59 tahun. Apakah akan berlaku pada tahun 2066, ketika usia kemerdekaan adalah 109 tahun? Berapa ramai lagi anak Melayu yang sanggup pertahankan identiti bangsanya sendiri? Jangan disebabkan fitnah, kerajaan Melayu jatuh sekali lagi. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/12/2019
404
jomsebar SIAPAKAH PANJI HITAM?
. 
Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman.
.
Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi.
.
Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur.
. 
1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah)
. 
2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi. .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SIAPAKAH PANJI HITAM? . Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman. . Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi. . Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur. . 1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah) . 2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi. . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/12/2019
24
jomsebar SUFI JANGAN DISALAH ERTI..
.
.
'TARIAN' sufi khususnya dengan gerakan darwish yang berputar sinonim kepada pelancong ke Turki termasuk dari negara ini, manakala dalam konteks tanah air, ia menjadi polemik hebat apabila sekelompok agamawan mengkritik amalannya dengan menganggap ia tidak ada kena-mengena dengan agama.
. 
Bagaimanapun, sekiranya kita mengkaji dengan lebih mendalam, tarian sufi atau istilah setepatnya sama', memiliki hubung kait dalam tradisi sufi yang memang banyak mengungkapkan pelbagai simbol untuk memperjelaskan persoalan berbentuk metafizikal.
. 
Apatah lagi sama' atau gerakan darwish yang berputar memiliki mata rantai tradisi sehingga tokoh besar sufi, Maulana Jalaluddin Rumi pada abad ke-13 yang puisinya paling banyak dibaca di Amerika Syarikat, pengaruhnya melebar dari Barat ke Timur seperti yang terbentang dalam buku Rumi Past and Present, East and West: The Life, Teachings and Poetry of Jalal Al-Din Rumi karya Prof Franklin D Lewis.
. 
Buku Lewis yang pernah meraih Anugerah Persatuan Persahabatan British-Kuwait pada 2001 terus diulang cetak sehingga cetakan terbaru pada tahun ini sudah tentu tidak hanya menyorot 'whirling dance' itu, sebaliknya meneliti setiap aspek kehidupan Maulana Rumi.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & EKSKATOLOGI by @izzuddin.al.jitrawiy
.
#sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SUFI JANGAN DISALAH ERTI.. . . 'TARIAN' sufi khususnya dengan gerakan darwish yang berputar sinonim kepada pelancong ke Turki termasuk dari negara ini, manakala dalam konteks tanah air, ia menjadi polemik hebat apabila sekelompok agamawan mengkritik amalannya dengan menganggap ia tidak ada kena-mengena dengan agama. . Bagaimanapun, sekiranya kita mengkaji dengan lebih mendalam, tarian sufi atau istilah setepatnya sama', memiliki hubung kait dalam tradisi sufi yang memang banyak mengungkapkan pelbagai simbol untuk memperjelaskan persoalan berbentuk metafizikal. . Apatah lagi sama' atau gerakan darwish yang berputar memiliki mata rantai tradisi sehingga tokoh besar sufi, Maulana Jalaluddin Rumi pada abad ke-13 yang puisinya paling banyak dibaca di Amerika Syarikat, pengaruhnya melebar dari Barat ke Timur seperti yang terbentang dalam buku Rumi Past and Present, East and West: The Life, Teachings and Poetry of Jalal Al-Din Rumi karya Prof Franklin D Lewis. . Buku Lewis yang pernah meraih Anugerah Persatuan Persahabatan British-Kuwait pada 2001 terus diulang cetak sehingga cetakan terbaru pada tahun ini sudah tentu tidak hanya menyorot 'whirling dance' itu, sebaliknya meneliti setiap aspek kehidupan Maulana Rumi. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & EKSKATOLOGI by @izzuddin.al.jitrawiy . #sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

66
10/11/2019
1793
jomsebar Dipercayai yang perlombongan emas di negara kita sebenarnya sudah bermula 2000 tahun dahulu dan Semenanjung Emas merupakan sumber emas dunia pada masa dulu. Perlombongan emas juga sangat rancak di negara kita sehingga abad ke 17. Godinho de Eredia dalam tulisannya ada menyebutkan lombong emas di Pahang dan Patani amat aktif pada era tersebut.
.
Beberapa kajian lain juga sudah menunjukkan kepentingan emas pada masyarakat zaman dahulu. Sejak abad pertama lagi kerajaan Hindu yang wujud di negara kita; dipercayai sebanyak lebih 30 kerajaan muncul dan hilang di sekitar kawasan pantai timur dan pantai barat negara kita. Kemasukan pedagang India melalui jalan laut memperkenalkan konsep agama, kerajaan yang bersepadu dan kesenian pada penduduk awal negara kita.
.
TANAH MELAYU ADALAH SEBUAH LUBUK EMAS YANG TERBANYAK SUATU MASA DAHULU.. BENARKAH?
.
Baca Full Caption dan Tengok Full Video di Facebook Page IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Dipercayai yang perlombongan emas di negara kita sebenarnya sudah bermula 2000 tahun dahulu dan Semenanjung Emas merupakan sumber emas dunia pada masa dulu. Perlombongan emas juga sangat rancak di negara kita sehingga abad ke 17. Godinho de Eredia dalam tulisannya ada menyebutkan lombong emas di Pahang dan Patani amat aktif pada era tersebut. . Beberapa kajian lain juga sudah menunjukkan kepentingan emas pada masyarakat zaman dahulu. Sejak abad pertama lagi kerajaan Hindu yang wujud di negara kita; dipercayai sebanyak lebih 30 kerajaan muncul dan hilang di sekitar kawasan pantai timur dan pantai barat negara kita. Kemasukan pedagang India melalui jalan laut memperkenalkan konsep agama, kerajaan yang bersepadu dan kesenian pada penduduk awal negara kita. . TANAH MELAYU ADALAH SEBUAH LUBUK EMAS YANG TERBANYAK SUATU MASA DAHULU.. BENARKAH? . Baca Full Caption dan Tengok Full Video di Facebook Page IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/11/2019
399
jomsebar TAMADUN AZTEC SEZAMAN EMPAYAR MELAKA?
.
Hasil ini merupakan suatu pencapaian yang hebat bagi Empayar Aztec. Bayangkanlah, sebuah kota yang terhad dari segi tanah, mampu menyambungkan pulau-pulau yang lain menggunakan laluan air sahaja. Proses yang begitu rumit dan memakan masa ini yang telah mengejutkan rombongan Sepanyol yang dipimpin oleh Hernan Cortes pada tahun 1520.
.
Tidak dapat dinafikan bahawa chinampas telah membawa kepada kemajuan Tenochtitlan dalam membuat sistem jajaran lebuhraya airnya yang tersendiri. Ia juga telah membantu dalam sistem empangannya yang memisahkan di antara air masin dan air tawar.Jika menyusuri dari sudut pentadbiran kota, Tenochtitlan juga telah dibahagikan kepada beberapa kawasan besar yang dikenali sebagai campan.
.
Di dalam sebuah campan, terdapat beberapa sub-kawasan yang dikenali sebagai calpolli. Setiap sub-kawasan mempunyai pasar, sekolah dan juga tempat keagamaan yang dibina oleh bangsawan (ketua bagi sub-kawasan tersebut). Selain itu, kesemua golongan di Tenochtitlan, dari pelbagai lapisan masyarakat dan jantina mempunyai akses pendidikan yang luas.
. .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

TAMADUN AZTEC SEZAMAN EMPAYAR MELAKA? . Hasil ini merupakan suatu pencapaian yang hebat bagi Empayar Aztec. Bayangkanlah, sebuah kota yang terhad dari segi tanah, mampu menyambungkan pulau-pulau yang lain menggunakan laluan air sahaja. Proses yang begitu rumit dan memakan masa ini yang telah mengejutkan rombongan Sepanyol yang dipimpin oleh Hernan Cortes pada tahun 1520. . Tidak dapat dinafikan bahawa chinampas telah membawa kepada kemajuan Tenochtitlan dalam membuat sistem jajaran lebuhraya airnya yang tersendiri. Ia juga telah membantu dalam sistem empangannya yang memisahkan di antara air masin dan air tawar.Jika menyusuri dari sudut pentadbiran kota, Tenochtitlan juga telah dibahagikan kepada beberapa kawasan besar yang dikenali sebagai campan. . Di dalam sebuah campan, terdapat beberapa sub-kawasan yang dikenali sebagai calpolli. Setiap sub-kawasan mempunyai pasar, sekolah dan juga tempat keagamaan yang dibina oleh bangsawan (ketua bagi sub-kawasan tersebut). Selain itu, kesemua golongan di Tenochtitlan, dari pelbagai lapisan masyarakat dan jantina mempunyai akses pendidikan yang luas. . . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/11/2019
23
jomsebar Posted @withrepost • @hadi_fayyadh Tentang Al Jassasah ini, Imam Nawawi mengatakan bahawa ia dinamakan al jassasah kerana binatang itu ditugaskan untuk tajasssus atau menjadi pemerhati / spy dan menyelidiki untuk mencari berbagai berita yang akan diberikan kepada Dajjal. (Sahih Muslim bi Syarhin Nawawi juz XVII hal 104)
.
Ibnu Manzhur mengatakan bahwa Al Jassasah berada disuatu pulau ditengah laut memerhati sambil mencari berita yang akan diberikan kepada Dajjal. .
.
Sebagaimana disebutkan didalam hadith Tamim ad Dari, yang mengatakan,”Saya adalah Al Jassasah” iaitu binatang yang dilihat disuatu pulau ditengah laut. Dan dinamakan dengan nama itu kerana bianatang itu mencari berbagai berita untuk diberikan kepada dajjal. (Lisanul Arab juz VI hal 38)
.
Ada sebahagian Ulama pula berpendapat Al Jassasah ini sebenarnya adalah Iblis yang menyamar untuk membawa Tamim Ad Dari bertemu dengan Dajjal Wallahualam. #jomshare #jomsebar #jomrepost #ilmuakhirzaman #dajjal #hadifayyadh #akhirzaman #kiamat #remaja #reminder #pengajaran #hot #hit #melayu #malaysia #belia #konspirasi #ydkmmutara #yoshutara

Posted @withrepost@hadi_fayyadh Tentang Al Jassasah ini, Imam Nawawi mengatakan bahawa ia dinamakan al jassasah kerana binatang itu ditugaskan untuk tajasssus atau menjadi pemerhati / spy dan menyelidiki untuk mencari berbagai berita yang akan diberikan kepada Dajjal. (Sahih Muslim bi Syarhin Nawawi juz XVII hal 104) . Ibnu Manzhur mengatakan bahwa Al Jassasah berada disuatu pulau ditengah laut memerhati sambil mencari berita yang akan diberikan kepada Dajjal. . . Sebagaimana disebutkan didalam hadith Tamim ad Dari, yang mengatakan,”Saya adalah Al Jassasah” iaitu binatang yang dilihat disuatu pulau ditengah laut. Dan dinamakan dengan nama itu kerana bianatang itu mencari berbagai berita untuk diberikan kepada dajjal. (Lisanul Arab juz VI hal 38) . Ada sebahagian Ulama pula berpendapat Al Jassasah ini sebenarnya adalah Iblis yang menyamar untuk membawa Tamim Ad Dari bertemu dengan Dajjal Wallahualam. #jomshare #jomsebar #jomrepost #ilmuakhirzaman #dajjal #hadifayyadh #akhirzaman #kiamat #remaja #reminder #pengajaran #hot #hit #melayu #malaysia #belia #konspirasi #ydkmmutara #yoshutara

0
10/11/2019
28
jomsebar Senjata sulit yang dimainkan secara jarak dekat oleh para pendekar dan serikandi. Dibentuk dari inspirasi KUKU HARIMAU dan BULU PADA EKOR AYAM JANTAN. Dikenali juga dengan pelbagai nama mengikut bentuk (bilah dan lengkungannya), saiz dan tempat. Antaranya;
. 
1. Kuku Rimau
2. Kuku Hanuman
3. Lawi Ayam
4. Kerambit Minang
5. Kerambit Sumbawa
6. Kerambit Lombok
7. Kerambit Sunda (2 mata)
.
Bilahnya berbentuk melengkung dan tajam kedua-dua belahnya.Terdapat lubang cincin dipangkal hulunya sebagai ruang untuk memasukkan jari telunjuk. Keadaan ini menjadikan senjata kerambit sukar terlepas dan boleh bergerak secara fleksibel kerana jari telunjuk menjadi sebagai pemacunya.Namun kelemahannya, boleh mengakibatkan jari telunjuk itu patah bila berdepan dengan musuh yg pakar atau tertusuk sesuatu yg keras (tidak lut).
.
Bagi mengelakkan keadaan seperti ini, ada rekaan kerambit yg tiada lubang cincin dan hanya digenggam. Tetapi ianya berisiko untuk terlepas dan sedikit terhad ruang geraknya berbanding yang berlubang cincin.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Senjata sulit yang dimainkan secara jarak dekat oleh para pendekar dan serikandi. Dibentuk dari inspirasi KUKU HARIMAU dan BULU PADA EKOR AYAM JANTAN. Dikenali juga dengan pelbagai nama mengikut bentuk (bilah dan lengkungannya), saiz dan tempat. Antaranya; . 1. Kuku Rimau 2. Kuku Hanuman 3. Lawi Ayam 4. Kerambit Minang 5. Kerambit Sumbawa 6. Kerambit Lombok 7. Kerambit Sunda (2 mata) . Bilahnya berbentuk melengkung dan tajam kedua-dua belahnya.Terdapat lubang cincin dipangkal hulunya sebagai ruang untuk memasukkan jari telunjuk. Keadaan ini menjadikan senjata kerambit sukar terlepas dan boleh bergerak secara fleksibel kerana jari telunjuk menjadi sebagai pemacunya.Namun kelemahannya, boleh mengakibatkan jari telunjuk itu patah bila berdepan dengan musuh yg pakar atau tertusuk sesuatu yg keras (tidak lut). . Bagi mengelakkan keadaan seperti ini, ada rekaan kerambit yg tiada lubang cincin dan hanya digenggam. Tetapi ianya berisiko untuk terlepas dan sedikit terhad ruang geraknya berbanding yang berlubang cincin. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

8
10/11/2019
646
jomsebar Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding  Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai.

Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari.

kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut.
.
Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY .
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding  Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai. Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari. kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut. . Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/11/2019
40
jomsebar SIAPAKAH PANJI HITAM?
. 
Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman.
.
Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi.
.
Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur.
. 
1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah)
. 
2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi.
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SIAPAKAH PANJI HITAM? . Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman. . Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi. . Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur. . 1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah) . 2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi. . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/11/2019
44
jomsebar SIAPAKAH PANJI HITAM?
. 
Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman.
.
Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi.
.
Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur.
. 
1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah)
. 
2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi.
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SIAPAKAH PANJI HITAM? . Apakah Panji Hitam Ufuk Timur? Mungkin ramai antara kita yang masih belum mengetahui apakah Panji Hitam Ufuk Timur. Ok, di sini saya boleh ringkaskan Panji Hitam Dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman. . Tentera ini tidak akan kalah kerana mendapat perlindungan dari Allah. Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini akan dipimpin oleh Al-Mahdi. . Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah. Di sini saya postkan hadis-hadis Rasullulah tentang Panji-panji Hitam Dari Timur. . 1. Sabda Nabi SAW: Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah) . 2. Sabda Nabi SAW: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi. . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

51
10/11/2019
2404
jomsebar Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu.
.
Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia.
.
Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu. . Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia. . Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

6
10/11/2019
445
jomsebar MERIAM RAKSASA PENGHANCUR TEMBOK SALIB..
. 
Pada tahun 1453, baginda memulakan pengepungan Constantinople dengan bilangan tentera yang dianggarkan antara 80,000 dan 200,000 tentera dengan sebuah kereta api artileri lebih dari tujuh puluh keping bidang besar dan 320 kapal angkatan laut, sebahagian besar mereka mengangkut dan menyimpan.
.
Oleh kerana bandar ini dikelilingi oleh laut dan darat; tentera di pintu masuk Bosphorus menbentuk satu formasi dari pantai ke pantai dalam bentuk sabit bertujuan untuk memintas dan menolak sebarang bantuan untuk Constantinople dari laut.
. 
Pada awal April, pengepungan Constantinople bermula. Pada mulanya, tembok kota telah menghalang tentera Sultan Muhammad al-Fatih, walaupun tentera baginda menggunakan pengeboman baru yang direka oleh Orban iaitu sebuah meriam gergasi yang serupa dengan Dardanelles Gun.
.
Pada masa yang sama, pelabuhan Golden Horn telah dihalang oleh rantai ledakan dan dikawal oleh dua puluh lapan kapal perang.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

MERIAM RAKSASA PENGHANCUR TEMBOK SALIB.. . Pada tahun 1453, baginda memulakan pengepungan Constantinople dengan bilangan tentera yang dianggarkan antara 80,000 dan 200,000 tentera dengan sebuah kereta api artileri lebih dari tujuh puluh keping bidang besar dan 320 kapal angkatan laut, sebahagian besar mereka mengangkut dan menyimpan. . Oleh kerana bandar ini dikelilingi oleh laut dan darat; tentera di pintu masuk Bosphorus menbentuk satu formasi dari pantai ke pantai dalam bentuk sabit bertujuan untuk memintas dan menolak sebarang bantuan untuk Constantinople dari laut. . Pada awal April, pengepungan Constantinople bermula. Pada mulanya, tembok kota telah menghalang tentera Sultan Muhammad al-Fatih, walaupun tentera baginda menggunakan pengeboman baru yang direka oleh Orban iaitu sebuah meriam gergasi yang serupa dengan Dardanelles Gun. . Pada masa yang sama, pelabuhan Golden Horn telah dihalang oleh rantai ledakan dan dikawal oleh dua puluh lapan kapal perang. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/11/2019
1611
jomsebar Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding  Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai.

Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari.

kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut.
.
Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding  Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai. Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari. kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut. . Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

45
10/11/2019
2077
jomsebar SUNDANG ADALAH KERIS LEBAR!
.
Sundang ialah sejenis senjata tradisi yang digunakan oleh orang-orang Melayu, Bugis dan Sulu. Terdapat dua jenis sundang yang dikenal pasti iaitu sundang lipas berbentuk pedang dua mata dan sundang berbentuk keris besar sama ada berluk, lurus serta berlok atau lurus sahaja.
.
Senjata ini lebih sesuai untuk melibas,melilit dan kurang sesuai untuk menikam. Senjata ini merupakan senjata lebih bersifat senjata menyerang bukan senjata menunggu musuh. Sundang keris merupakan senjata utama pada Silat Sundang Siliwangi dan Seni Kuntau Nakhoda Sug.
.
Manakala Sundang Lipas juga merupakan senjata utama Silat Seni GayongSundang tidak digunakan untuk menikam seperti keris, ia lebih kepada menetak, melilis, melilit dan melibas. Saiz matanya agak besar dan lebih berat berbanding keris biasa. Hulu sundang juga lebih mirip kepada hulu pedang berbanding hulu keris. Ia popular di Filipina, Borneo, Brunei dan Sulawesi. Di Malaysia, ia dihasilkan di Terengganu, Kelantan, Patani dan Utara Semenanjung Malaysia.
.
Bila berbicara tentang Sundang ramai akan terbayang Keris Sundang yang dipercayai berasal dari Sulaweisi dan dipelopori oleh para perajurit Bugis yang melayari Laut China Selatan sehingga ke Sumatera sejak abad ke 14 lagi.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SUNDANG ADALAH KERIS LEBAR! . Sundang ialah sejenis senjata tradisi yang digunakan oleh orang-orang Melayu, Bugis dan Sulu. Terdapat dua jenis sundang yang dikenal pasti iaitu sundang lipas berbentuk pedang dua mata dan sundang berbentuk keris besar sama ada berluk, lurus serta berlok atau lurus sahaja. . Senjata ini lebih sesuai untuk melibas,melilit dan kurang sesuai untuk menikam. Senjata ini merupakan senjata lebih bersifat senjata menyerang bukan senjata menunggu musuh. Sundang keris merupakan senjata utama pada Silat Sundang Siliwangi dan Seni Kuntau Nakhoda Sug. . Manakala Sundang Lipas juga merupakan senjata utama Silat Seni GayongSundang tidak digunakan untuk menikam seperti keris, ia lebih kepada menetak, melilis, melilit dan melibas. Saiz matanya agak besar dan lebih berat berbanding keris biasa. Hulu sundang juga lebih mirip kepada hulu pedang berbanding hulu keris. Ia popular di Filipina, Borneo, Brunei dan Sulawesi. Di Malaysia, ia dihasilkan di Terengganu, Kelantan, Patani dan Utara Semenanjung Malaysia. . Bila berbicara tentang Sundang ramai akan terbayang Keris Sundang yang dipercayai berasal dari Sulaweisi dan dipelopori oleh para perajurit Bugis yang melayari Laut China Selatan sehingga ke Sumatera sejak abad ke 14 lagi. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/10/2019
583
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 .
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
207
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 .
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
60
jomsebar KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
141
jomsebar MANA SUMBER RUJUKAN?
.
1511 adalah suatu tahun yang menyedihkan. Segala khazanah bangsa diangkut penjajah dan dimusnah oleh penjajah seterusnya agar anak bangsa RAGU dan SANGSI pada bangsanya sendiri.
.
Penyakit "MANA SUMBER RUJUKAN?" kini menghantui anak2 muda akademik yang inginkan bukti bangsa moyang mereka terdahulu adalah orang hebat. Sejarah dipadam rakus dan hangus sehingga tiada tertinggal sedikitpun. Namun, apabila kebenaran kembali menerpa menimbulkan kenyataan, anak2 muda masih ragu dan terus ragu.
.
SUMBER CATATAN KEGEMILANGAN BANGSA DAHULU ADA PADA PENJAJAH DI LUAR SANA!
.
“Dua tahun lalu kita dapat kesan lebih 20,000 manuskrip di seluruh dunia dan hanya 4,884 sahaja naskah asal yang disimpan di sini (di PNM). Selebihnya ada di Rusia, Algeria, selain di Jerman. Kita akan teruskan usaha pengesanan manuskrip ini,” katanya.Jelasnya, PNM hanya mempunyai 4,884 manuskrip asal dan kira-kira 2,000 salinan yang dikumpulkan dari seluruh dunia.
. 
Nafisah turut menjelaskan bahawa mengikut definisi PNM, manuskrip Melayu adalah karya yang bertulis tangan dalam tulisan Jawi yang dihasilkan dalam lingkungan awal abad ke-16 sehingga awal abad ke-20.Manuskrip-manuskrip tersebut mengandungi pelbagai bidang seperti kesusasteraan, sejarah, undang-undang, warkah, perubatan tradisional, syair dan nazam, kitab agama, ketatanegaraan, petua, azimat, kitab ramalan dan sebagainya.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

MANA SUMBER RUJUKAN? . 1511 adalah suatu tahun yang menyedihkan. Segala khazanah bangsa diangkut penjajah dan dimusnah oleh penjajah seterusnya agar anak bangsa RAGU dan SANGSI pada bangsanya sendiri. . Penyakit "MANA SUMBER RUJUKAN?" kini menghantui anak2 muda akademik yang inginkan bukti bangsa moyang mereka terdahulu adalah orang hebat. Sejarah dipadam rakus dan hangus sehingga tiada tertinggal sedikitpun. Namun, apabila kebenaran kembali menerpa menimbulkan kenyataan, anak2 muda masih ragu dan terus ragu. . SUMBER CATATAN KEGEMILANGAN BANGSA DAHULU ADA PADA PENJAJAH DI LUAR SANA! . “Dua tahun lalu kita dapat kesan lebih 20,000 manuskrip di seluruh dunia dan hanya 4,884 sahaja naskah asal yang disimpan di sini (di PNM). Selebihnya ada di Rusia, Algeria, selain di Jerman. Kita akan teruskan usaha pengesanan manuskrip ini,” katanya.Jelasnya, PNM hanya mempunyai 4,884 manuskrip asal dan kira-kira 2,000 salinan yang dikumpulkan dari seluruh dunia. . Nafisah turut menjelaskan bahawa mengikut definisi PNM, manuskrip Melayu adalah karya yang bertulis tangan dalam tulisan Jawi yang dihasilkan dalam lingkungan awal abad ke-16 sehingga awal abad ke-20.Manuskrip-manuskrip tersebut mengandungi pelbagai bidang seperti kesusasteraan, sejarah, undang-undang, warkah, perubatan tradisional, syair dan nazam, kitab agama, ketatanegaraan, petua, azimat, kitab ramalan dan sebagainya. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
30
jomsebar Empayar Champa yang diasaskan orang Melayu pernah mencatat sejarah panjang sejak dibina pada kurun ke-2 dan bertahan selama 1,643 tahun hingga jatuh awal abad ke-19. Bagaimanapun, Melayu Champa masih wujud meskipun jumlah itu semakin merosot, manakala hanya generasi tua bertutur dalam bahasa Melayu, sedangkan orang muda menggunakan bahasa Vietnam.
.
Hasil kajian dan penelitian sekumpulan penyelidik tempatan antara 2017 hingga 2018 mendapati, Melayu Champa kini menjadi golongan minoriti di Vietnam dan menerima pakai budaya setempat. Felo Penyelidik Kanan, Institut Alam dan Tamadun Melayu (ATMA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Asyaari Muhamad, berkata Melayu Champa dikesan berada di Chau Doc, An Giang, Ho Chi Minh, Nha Trang, Danang dan Guy Nhon di tengah Vietnam.
.
“Kumpulan ini menyedari mereka bangsa Melayu, tetapi hanya golongan tua sahaja mampu berbahasa Melayu. “Generasi mudanya bertutur dalam bahasa Vietnam, selain tidak semua Melayu Champa beragama Islam,” katanya dalam Bicara@Muzium bertajuk Melayu yang Hilang: Menelusuri Melayu Champa di Vietnam dan Kemboja di Muzium Negara di sini.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Empayar Champa yang diasaskan orang Melayu pernah mencatat sejarah panjang sejak dibina pada kurun ke-2 dan bertahan selama 1,643 tahun hingga jatuh awal abad ke-19. Bagaimanapun, Melayu Champa masih wujud meskipun jumlah itu semakin merosot, manakala hanya generasi tua bertutur dalam bahasa Melayu, sedangkan orang muda menggunakan bahasa Vietnam. . Hasil kajian dan penelitian sekumpulan penyelidik tempatan antara 2017 hingga 2018 mendapati, Melayu Champa kini menjadi golongan minoriti di Vietnam dan menerima pakai budaya setempat. Felo Penyelidik Kanan, Institut Alam dan Tamadun Melayu (ATMA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Asyaari Muhamad, berkata Melayu Champa dikesan berada di Chau Doc, An Giang, Ho Chi Minh, Nha Trang, Danang dan Guy Nhon di tengah Vietnam. . “Kumpulan ini menyedari mereka bangsa Melayu, tetapi hanya golongan tua sahaja mampu berbahasa Melayu. “Generasi mudanya bertutur dalam bahasa Vietnam, selain tidak semua Melayu Champa beragama Islam,” katanya dalam Bicara@Muzium bertajuk Melayu yang Hilang: Menelusuri Melayu Champa di Vietnam dan Kemboja di Muzium Negara di sini. . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
45
jomsebar Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu. .
Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia. .
Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional asli dari Nusantara sesuai dengan penyebaran berbagai suku bangsa Nusantara (jawa-melayu). Istilah "pencak" yang digunakan dalam bahasa Jawa dan "silat" Dari kata bahasa Melayu. . Yang tercipta dari Kerajaan Majapahit dan Srivijaya. Ada yang menganggarkan seni ini telah berusia beratus-ratus tahun dan diperturunkan daripada generasi kepada generasi. Dan dikenal luas sampai ke Serata pelusuk Dunia. . Mereka yang belajar silat digelar pesilat.sekarang di negara Asia tenggara sudah memiliki aliran atau perguruan tersendiri. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

7
10/10/2019
562
jomsebar TAMADUN AZTEC SEZAMAN EMPAYAR MELAKA?
.
Hasil ini merupakan suatu pencapaian yang hebat bagi Empayar Aztec. Bayangkanlah, sebuah kota yang terhad dari segi tanah, mampu menyambungkan pulau-pulau yang lain menggunakan laluan air sahaja. Proses yang begitu rumit dan memakan masa ini yang telah mengejutkan rombongan Sepanyol yang dipimpin oleh Hernan Cortes pada tahun 1520.
.
Tidak dapat dinafikan bahawa chinampas telah membawa kepada kemajuan Tenochtitlan dalam membuat sistem jajaran lebuhraya airnya yang tersendiri. Ia juga telah membantu dalam sistem empangannya yang memisahkan di antara air masin dan air tawar.Jika menyusuri dari sudut pentadbiran kota, Tenochtitlan juga telah dibahagikan kepada beberapa kawasan besar yang dikenali sebagai campan.
.
Di dalam sebuah campan, terdapat beberapa sub-kawasan yang dikenali sebagai calpolli. Setiap sub-kawasan mempunyai pasar, sekolah dan juga tempat keagamaan yang dibina oleh bangsawan (ketua bagi sub-kawasan tersebut). Selain itu, kesemua golongan di Tenochtitlan, dari pelbagai lapisan masyarakat dan jantina mempunyai akses pendidikan yang luas.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

TAMADUN AZTEC SEZAMAN EMPAYAR MELAKA? . Hasil ini merupakan suatu pencapaian yang hebat bagi Empayar Aztec. Bayangkanlah, sebuah kota yang terhad dari segi tanah, mampu menyambungkan pulau-pulau yang lain menggunakan laluan air sahaja. Proses yang begitu rumit dan memakan masa ini yang telah mengejutkan rombongan Sepanyol yang dipimpin oleh Hernan Cortes pada tahun 1520. . Tidak dapat dinafikan bahawa chinampas telah membawa kepada kemajuan Tenochtitlan dalam membuat sistem jajaran lebuhraya airnya yang tersendiri. Ia juga telah membantu dalam sistem empangannya yang memisahkan di antara air masin dan air tawar.Jika menyusuri dari sudut pentadbiran kota, Tenochtitlan juga telah dibahagikan kepada beberapa kawasan besar yang dikenali sebagai campan. . Di dalam sebuah campan, terdapat beberapa sub-kawasan yang dikenali sebagai calpolli. Setiap sub-kawasan mempunyai pasar, sekolah dan juga tempat keagamaan yang dibina oleh bangsawan (ketua bagi sub-kawasan tersebut). Selain itu, kesemua golongan di Tenochtitlan, dari pelbagai lapisan masyarakat dan jantina mempunyai akses pendidikan yang luas. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

9
10/10/2019
1320
jomsebar Empayar Champa yang diasaskan orang Melayu pernah mencatat sejarah panjang sejak dibina pada kurun ke-2 dan bertahan selama 1,643 tahun hingga jatuh awal abad ke-19. Bagaimanapun, Melayu Champa masih wujud meskipun jumlah itu semakin merosot, manakala hanya generasi tua bertutur dalam bahasa Melayu, sedangkan orang muda menggunakan bahasa Vietnam.
.
Hasil kajian dan penelitian sekumpulan penyelidik tempatan antara 2017 hingga 2018 mendapati, Melayu Champa kini menjadi golongan minoriti di Vietnam dan menerima pakai budaya setempat. Felo Penyelidik Kanan, Institut Alam dan Tamadun Melayu (ATMA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Asyaari Muhamad, berkata Melayu Champa dikesan berada di Chau Doc, An Giang, Ho Chi Minh, Nha Trang, Danang dan Guy Nhon di tengah Vietnam.
.
“Kumpulan ini menyedari mereka bangsa Melayu, tetapi hanya golongan tua sahaja mampu berbahasa Melayu. “Generasi mudanya bertutur dalam bahasa Vietnam, selain tidak semua Melayu Champa beragama Islam,” katanya dalam Bicara@Muzium bertajuk Melayu yang Hilang: Menelusuri Melayu Champa di Vietnam dan Kemboja di Muzium Negara di sini.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Empayar Champa yang diasaskan orang Melayu pernah mencatat sejarah panjang sejak dibina pada kurun ke-2 dan bertahan selama 1,643 tahun hingga jatuh awal abad ke-19. Bagaimanapun, Melayu Champa masih wujud meskipun jumlah itu semakin merosot, manakala hanya generasi tua bertutur dalam bahasa Melayu, sedangkan orang muda menggunakan bahasa Vietnam. . Hasil kajian dan penelitian sekumpulan penyelidik tempatan antara 2017 hingga 2018 mendapati, Melayu Champa kini menjadi golongan minoriti di Vietnam dan menerima pakai budaya setempat. Felo Penyelidik Kanan, Institut Alam dan Tamadun Melayu (ATMA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Asyaari Muhamad, berkata Melayu Champa dikesan berada di Chau Doc, An Giang, Ho Chi Minh, Nha Trang, Danang dan Guy Nhon di tengah Vietnam. . “Kumpulan ini menyedari mereka bangsa Melayu, tetapi hanya golongan tua sahaja mampu berbahasa Melayu. “Generasi mudanya bertutur dalam bahasa Vietnam, selain tidak semua Melayu Champa beragama Islam,” katanya dalam Bicara@Muzium bertajuk Melayu yang Hilang: Menelusuri Melayu Champa di Vietnam dan Kemboja di Muzium Negara di sini. . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

7
10/10/2019
1716
jomsebar Selalu kita katakan, "dunia dah nak kiamat" atau "kita di akhir zaman". Sedarkah kita, yang kita betul-betul di pengakhiran zaman dimana sudah banyak tanda-tanda kiamat muncul?
Atau kita masih merasakan yang dunia ini masih panjang lagi usianya?
.
.
Tajuk: Membongkar Rahsia Hadith – Peringkat Zaman Sehingga Hari Kiamat
ISBN: 9789672278054
Pengarang: Abu Muhammad Arafah Adha
Penerbit: Hijjaz Records Publishing Sdn. Bhd.
Muka surat: 382ms (Berwarna)
Harga: RM45.90
.
.
Kini di pasaran!! Atau dapatkan di www.hijjazbooks.com
.
.
*Kami juga menerima pembelian melalui local order (LO) bagi institusi kerajaan.
.
.
#akhirzaman
#hijjazrecordspublishing #booklineservices #fasaebookline #hijjazrecordspublishingonline #buku #bestseller #bukubukuislamik #bukubaru #bukubarumurah #terbaik #best #malaysia #agama #islam #terlaris #sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selalu kita katakan, "dunia dah nak kiamat" atau "kita di akhir zaman". Sedarkah kita, yang kita betul-betul di pengakhiran zaman dimana sudah banyak tanda-tanda kiamat muncul? Atau kita masih merasakan yang dunia ini masih panjang lagi usianya? . . Tajuk: Membongkar Rahsia Hadith – Peringkat Zaman Sehingga Hari Kiamat ISBN: 9789672278054 Pengarang: Abu Muhammad Arafah Adha Penerbit: Hijjaz Records Publishing Sdn. Bhd. Muka surat: 382ms (Berwarna) Harga: RM45.90 . . Kini di pasaran!! Atau dapatkan di www.hijjazbooks.com . . *Kami juga menerima pembelian melalui local order (LO) bagi institusi kerajaan. . . #akhirzaman #hijjazrecordspublishing #booklineservices #fasaebookline #hijjazrecordspublishingonline #buku #bestseller #bukubukuislamik #bukubaru #bukubarumurah #terbaik #best #malaysia #agama #islam #terlaris #sejarahmelayu #sejarah #konspirasi #kiamat #akhirzaman #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/10/2019
24
jomsebar SABAR! BACA DAHULU CAPTION..
.
.
Mengikut sejarah, bangsa Melayu adalah bangsa perang. Mengapa budaya bermain mercun, meriam sangat biasa dan tidak asing dalam kalangan anak2 Melayu? Kerana di dalam darahnya mengalir semangat perwira dan kesatria moyang terdahulu.
.
CUMA HANYA ADA 1 KESILAPAN SAHAJA PADA ANAK MUDA KINI..
.
Tidak Mementingkan Keselamatan.
.
Tanda Kemenangan Perang Terdahulu Adalah Mengalahkan Musuh2.
.
Tapi Tanda 'Kemenangan' Bermain Meriam dan Mercun Adalah KESELAMATAN.
.
Moga Fahami Tintaku Ini
.
.
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SABAR! BACA DAHULU CAPTION.. . . Mengikut sejarah, bangsa Melayu adalah bangsa perang. Mengapa budaya bermain mercun, meriam sangat biasa dan tidak asing dalam kalangan anak2 Melayu? Kerana di dalam darahnya mengalir semangat perwira dan kesatria moyang terdahulu. . CUMA HANYA ADA 1 KESILAPAN SAHAJA PADA ANAK MUDA KINI.. . Tidak Mementingkan Keselamatan. . Tanda Kemenangan Perang Terdahulu Adalah Mengalahkan Musuh2. . Tapi Tanda 'Kemenangan' Bermain Meriam dan Mercun Adalah KESELAMATAN. . Moga Fahami Tintaku Ini . . . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/9/2019
24
jomsebar Assalamualaikum Wbt Tuan.

Maaf agak lewat utk mberi review.Baru berkelapangan mbaca dan khatam.Satu tulisan berbentuk pengembaraan yg sgt baik.Bagaimana Kesultanan Melayu Islam Melaka utk terbentuk sehinggalah ia mcapai kemuncak kegemilangan dan jatuh ke tangan penjajah kuffar.Sy adalah peminat sebarang bahan mengenai Alter Terahsia Melayu dari tahun 1996 hinggalah ke hari ini.Perjalanan Bani Melayu berbagai versi dan bagaimana seorang Profesor pengkaji Al Quran di Mesir menyatakan dia mencatat sebahagian besar bangsa2 yg pernah wujud di dunia, ada yg sudah dibinasakan Allah Swt dan ada yg masih bertahan hingga zaman ini namun tidak dia terjumpa bangsa Melayu ini di dlm al quran sebagaimana Allah nyatakan bangsa2 lain di dalam Qalam Nya itu.Adakah sebenarnya bangsa Melayu itu sdiri sudahpun Allah Swt sebut didalam Al Quran namun berasal dari pecahan bangsa lain?

Melaka Has Fallen adalah satu coretan yg pada pendapat sy harus di baca oleh generasi muda zaman kini terutama mereka yg berada di bangku sekolah dan institut pengajian tinggi yg banyak kehilangan identiti bangsanya sdiri.Keagungan Empayar Melaka dan tamadun Melayu Islam harus dibangkitkan kembali dgn seruan2 dan naskah coretan pembangkit semangat seperti yg tuan nukilkan pd buku tuan.

Harapan sy pada buku tulisan tuan yg akan datang dptlah tuan menambahkan lagi rencam2 beberapa fakta tambahan misalnya surat Sultan Al Fateh kepada Sultan Melaka, surat2 bukti kehadiran Tuah di Jepun dan beberapa fakta lagi tentang Bangsa Melayu yang hilang ini.

Akhir kata, sy ucapkan terima kasih atas usaha tuan dlm mengembalikan semangat bangsa Melayu Islam ini melalui mata pena dan coretan.Sy akan menunggu buku2 akan dtg dan pasti sy akan tidak ketinggalan memilikinya. TQ @umarandyirawankamaruddin
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #malaccahasfallen

Assalamualaikum Wbt Tuan. Maaf agak lewat utk mberi review.Baru berkelapangan mbaca dan khatam.Satu tulisan berbentuk pengembaraan yg sgt baik.Bagaimana Kesultanan Melayu Islam Melaka utk terbentuk sehinggalah ia mcapai kemuncak kegemilangan dan jatuh ke tangan penjajah kuffar.Sy adalah peminat sebarang bahan mengenai Alter Terahsia Melayu dari tahun 1996 hinggalah ke hari ini.Perjalanan Bani Melayu berbagai versi dan bagaimana seorang Profesor pengkaji Al Quran di Mesir menyatakan dia mencatat sebahagian besar bangsa2 yg pernah wujud di dunia, ada yg sudah dibinasakan Allah Swt dan ada yg masih bertahan hingga zaman ini namun tidak dia terjumpa bangsa Melayu ini di dlm al quran sebagaimana Allah nyatakan bangsa2 lain di dalam Qalam Nya itu.Adakah sebenarnya bangsa Melayu itu sdiri sudahpun Allah Swt sebut didalam Al Quran namun berasal dari pecahan bangsa lain? Melaka Has Fallen adalah satu coretan yg pada pendapat sy harus di baca oleh generasi muda zaman kini terutama mereka yg berada di bangku sekolah dan institut pengajian tinggi yg banyak kehilangan identiti bangsanya sdiri.Keagungan Empayar Melaka dan tamadun Melayu Islam harus dibangkitkan kembali dgn seruan2 dan naskah coretan pembangkit semangat seperti yg tuan nukilkan pd buku tuan. Harapan sy pada buku tulisan tuan yg akan datang dptlah tuan menambahkan lagi rencam2 beberapa fakta tambahan misalnya surat Sultan Al Fateh kepada Sultan Melaka, surat2 bukti kehadiran Tuah di Jepun dan beberapa fakta lagi tentang Bangsa Melayu yang hilang ini. Akhir kata, sy ucapkan terima kasih atas usaha tuan dlm mengembalikan semangat bangsa Melayu Islam ini melalui mata pena dan coretan.Sy akan menunggu buku2 akan dtg dan pasti sy akan tidak ketinggalan memilikinya. TQ @umarandyirawankamaruddin . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #malaccahasfallen

0
10/9/2019
176
jomsebar SABAR! BACA DAHULU CAPTION..
.
.
Mengikut sejarah, bangsa Melayu adalah bangsa perang. Mengapa budaya bermain mercun, meriam sangat biasa dan tidak asing dalam kalangan anak2 Melayu? Kerana di dalam darahnya mengalir semangat perwira dan kesatria moyang terdahulu.
.
CUMA HANYA ADA 1 KESILAPAN SAHAJA PADA ANAK MUDA KINI..
.
Tidak Mementingkan Keselamatan.
.
Tanda Kemenangan Perang Terdahulu Adalah Mengalahkan Musuh2.
.
Tapi Tanda 'Kemenangan' Bermain Meriam dan Mercun Adalah KESELAMATAN.
.
Moga Fahami Tintaku Ini
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SABAR! BACA DAHULU CAPTION.. . . Mengikut sejarah, bangsa Melayu adalah bangsa perang. Mengapa budaya bermain mercun, meriam sangat biasa dan tidak asing dalam kalangan anak2 Melayu? Kerana di dalam darahnya mengalir semangat perwira dan kesatria moyang terdahulu. . CUMA HANYA ADA 1 KESILAPAN SAHAJA PADA ANAK MUDA KINI.. . Tidak Mementingkan Keselamatan. . Tanda Kemenangan Perang Terdahulu Adalah Mengalahkan Musuh2. . Tapi Tanda 'Kemenangan' Bermain Meriam dan Mercun Adalah KESELAMATAN. . Moga Fahami Tintaku Ini . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

12
10/9/2019
1752