Online Instagram Image and Video Viewer/Downloader

Instagram Web Viewer. The best way to explore Instagram content on the web


Hashtag #hangtuah Instagram hangtuah hashtag, #hangtuah meaning hangtuah photos

hangtuah NUSANTARA; TANAH BAROKAH DIHUNI WALI ALLAH..
.
Alam Melayu merupakan sebuah kepulauan yang diberkati malah dilindungi dengan rahmatNya. Walaupun pada sejarah lalu, kebanyakan kepulauan Melayu, ada yang sudah murtad, kini fasa kebangkitan sedang menyusun atur ke puncak akhir.
.
Pernahkah kita melihat seseorang yang gila di jalanan, kusut masai dan agak tidak kemas di seluruh Malaysia ini? Ya, pada pandangan mata kasar kita, kita nampak seperti gila. Tetapi, Wali Allah ini tidaklah gila, hanya tampak seperti orang gila. Mereka inilah yang menjaga kedamaian di seluruh dunia.
.
Setiap wali yang meninggal akan digantikan dengan wali baru oleh Allah s.w.t melalui pilihanNya. Belum cerita tentang sejarah wali2 terdahulu yang sangat luarbiasa karomahnya.
.
INSYA ALLAH AKAN RELEASE NEW VIDEO YOUTUBE JAM 6 PETANG INI. NANTIKAN!
.
SUBSCRIBE DULU GUYS! (Klik Link di Bio)
.
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

NUSANTARA; TANAH BAROKAH DIHUNI WALI ALLAH.. . Alam Melayu merupakan sebuah kepulauan yang diberkati malah dilindungi dengan rahmatNya. Walaupun pada sejarah lalu, kebanyakan kepulauan Melayu, ada yang sudah murtad, kini fasa kebangkitan sedang menyusun atur ke puncak akhir. . Pernahkah kita melihat seseorang yang gila di jalanan, kusut masai dan agak tidak kemas di seluruh Malaysia ini? Ya, pada pandangan mata kasar kita, kita nampak seperti gila. Tetapi, Wali Allah ini tidaklah gila, hanya tampak seperti orang gila. Mereka inilah yang menjaga kedamaian di seluruh dunia. . Setiap wali yang meninggal akan digantikan dengan wali baru oleh Allah s.w.t melalui pilihanNya. Belum cerita tentang sejarah wali2 terdahulu yang sangat luarbiasa karomahnya. . INSYA ALLAH AKAN RELEASE NEW VIDEO YOUTUBE JAM 6 PETANG INI. NANTIKAN! . SUBSCRIBE DULU GUYS! (Klik Link di Bio) . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
41
hangtuah Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai.

Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari.

kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut.
.
Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sulur Bidar merupakan makhluk misteri yang popular diceritakan oleh kaki pancing dan orang-orang lama. Sulur Bidar ni dikatakan ditemui di sekitar tasik dan sungai besar seluruh Malaysia antaranya Tasik Kenyir, Tasik Banding Royal Belum, Tasik Chini dan Sungai Pahang. Tasik Kenyir contohnya, Sulur Bidar sering dikatakan akan muncul semasa musim hujan. Nama lain Salur Bidar turut dikenali sebagai Hantu Balung Bidai. Menurut cerita orang-orang di sekitar tasik Sulur Bidar mempunyai bentuk fizikal yang aneh iaitu berbentuk sehelai permaidani atau tikar putih. Selain itu terdapat empat kepala di setiap penjuru. Sulur Bidar dikatakan akan menggulung mangsa lalu menariknya ke dalam air selama beberapa hari. kedatangannya dapat dikesan melalui buih-buih atau pusaran yang muncul secara tiba-tiba bersama dengan daun-daun yang berada di dasar tasik timbul di permukaan air. Daun-daun yang timbul tadi apabila diambil ianya kering walaupun muncul dari dasar tasik seolah-olah ada "sesuatu" yang telah memerah atau mengeringkan daun tersebut. . Menurut orang-orang tua daun yang timbul tadi boleh dibakar walaupun ia dari dasar tasik. Sekiranya tanda-tanda tersebut telah muncul anda disarankan melaungkan azan dengan kuat untuk menghindarkan diri dari makhluk tersebut. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
3
hangtuah Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
91
hangtuah Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
32
hangtuah Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN"
.
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah?
. 
Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini.
. 
Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!”
.
DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA!
.
ORDER SEKARANG! +601169633152
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Antara KOLEKSI TERLARIS "MALACCA HAS FALLEN" . Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk memanipulasi mereka. Mengapakah kita sekarang mudah terhanyut dalam arus sosial yang kian parah? . Benarkah Kesultanan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana berperang hanya menggunakan tombak dan keris? Penjajah yang datang menjajah dan menjarah tanah air serta minda kita kini bagaikan sudah berjaya menguasai segalanya. Kini, bangsa Melayu dilihat sebagai suatu bangsa yang mundur, malas dan tidak mampu untuk menjad ‘Tuan Tanah’ di tanah airnya sendiri. Segalanya kabur dan terus terkubur harapan moyang kita untuk menjaga keamanan serta kedaulatan tanah ini. . Bukanlah mahu mencetuskan suatu kebangkitan tetapi inilah satu hakikat bangsa kita pada masakini yang sedang mengemis di tanah sendiri. Di sini, penulis bawakan segala pencerahan sebuah kegemilangan serta kehebatan bangsa terdahulu. Bukan untuk dibanggakan tetapi untuk kita ambil pengajaran atas sejarah lalu sebagai peringatan. ‘Malacca Has Fallen’ merupakan sebuah rentetan kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka yang dipenuhi kisah-kisah menarik dan pastinya kita semua akan terbuka minda dan jiwa. Agar tersentak akal fikiran yang buntu selama ini bahawa, “Inilah jawapan yang sudah aku temui dalam bangsaku!” . DAPATKAN KOMBO SEJARAH MELAYU 3 BUKU HANYA RM100 SAHAJA! . ORDER SEKARANG! +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
72
hangtuah Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
13
hangtuah Hang Tuah1 telah mengikut ibu bapa-nya berpindah ka-Bintan dari Sungai Ujong. Pada masa umor-nya sa-puloh tahun lebeh kurang, dia bersahabat karib dengan empat budak2 yang lain ia-itu Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu yang sa-baya dengan-nya. Mereka besar bersama dan menjadi sahabat2 yang rapat sa-kali. Tidak berapa lama mereka pun di-ambil berkhidmat ka-bawah raja oleh sebab keberanian mereka yang luar biasa. (m. 1—43)

Dengan titah Sultan, kesemua pendudok negeri itu telah di-suroh berpindah ka-Melaka. Sultan telah menabalkan adek-nya sa-bagai Raja Muda. Tetapi tidak berapa lama lepas itu dia telah memalukan-nya dengan suatu tudohan menderhaka. Putera raja yang di-aibkan itu di-pelawa menjadi raja di-benua Keling. (m. 43—96)

Sa-telah suatu utusan di-raja kechewa meminang Tun Teja, Pateh Karma Wijaya, yang pada suatu masa pernah menjadi menteri di-istana Jawa, menchadangkan supaya tuan-nya yang sekarang berkahwin dengan puteri Betara Majapahit yang bernama Raden Mas Ayu. Chadangan ini di-terima dengan baik oleh kedua2 pehak yang berkenaan dan persediaan untok perkahwinan ini pun di-buat-lah. Sultan dengan di-iringi oleh Tuah dan juga pegawai2 lain pun pergi ka-Majapahit. Tuah berlawan dengan pahlawan Jawa yang mashhor bernama Taming Sari dan mendapat keris-nya yang sakti itu. Kemenangan-nya menyebabkan dia di-kurniakan gelaran Laksamana oleh Seri Betara. Sa-masa temasha perkahwinan sedang di-jalankan Tuah bersama2 dengan sahabat2-nya yang empat itu pergi ka-Gunong Merta Pura untok belajar ilmu pertapaan dan juga ilmu hulubalang daripada Sang Pertala. Apabila kembali mereka membalas dendam ka-atas Seri Betara dan Pateh Gajah Mada yang telah membuat ranchangan untok mengambil nyawa Tuah, dengan mencheroboh masok ka-dalam taman larangan Seri Betara. (m. 96—177)

FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jom

Hang Tuah1 telah mengikut ibu bapa-nya berpindah ka-Bintan dari Sungai Ujong. Pada masa umor-nya sa-puloh tahun lebeh kurang, dia bersahabat karib dengan empat budak2 yang lain ia-itu Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu yang sa-baya dengan-nya. Mereka besar bersama dan menjadi sahabat2 yang rapat sa-kali. Tidak berapa lama mereka pun di-ambil berkhidmat ka-bawah raja oleh sebab keberanian mereka yang luar biasa. (m. 1—43) Dengan titah Sultan, kesemua pendudok negeri itu telah di-suroh berpindah ka-Melaka. Sultan telah menabalkan adek-nya sa-bagai Raja Muda. Tetapi tidak berapa lama lepas itu dia telah memalukan-nya dengan suatu tudohan menderhaka. Putera raja yang di-aibkan itu di-pelawa menjadi raja di-benua Keling. (m. 43—96) Sa-telah suatu utusan di-raja kechewa meminang Tun Teja, Pateh Karma Wijaya, yang pada suatu masa pernah menjadi menteri di-istana Jawa, menchadangkan supaya tuan-nya yang sekarang berkahwin dengan puteri Betara Majapahit yang bernama Raden Mas Ayu. Chadangan ini di-terima dengan baik oleh kedua2 pehak yang berkenaan dan persediaan untok perkahwinan ini pun di-buat-lah. Sultan dengan di-iringi oleh Tuah dan juga pegawai2 lain pun pergi ka-Majapahit. Tuah berlawan dengan pahlawan Jawa yang mashhor bernama Taming Sari dan mendapat keris-nya yang sakti itu. Kemenangan-nya menyebabkan dia di-kurniakan gelaran Laksamana oleh Seri Betara. Sa-masa temasha perkahwinan sedang di-jalankan Tuah bersama2 dengan sahabat2-nya yang empat itu pergi ka-Gunong Merta Pura untok belajar ilmu pertapaan dan juga ilmu hulubalang daripada Sang Pertala. Apabila kembali mereka membalas dendam ka-atas Seri Betara dan Pateh Gajah Mada yang telah membuat ranchangan untok mengambil nyawa Tuah, dengan mencheroboh masok ka-dalam taman larangan Seri Betara. (m. 96—177) FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jom

7
10/14/2019
670
hangtuah Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat.
. 
Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr.
. 
Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman.
. 
Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35)
.
Petikan Buku; The King Sulayman
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Apabila Nabi Sulaiman menaiki anak tangga ketiga, lalu duduk di atas singgahsananya, maka patung burung garuda itu bergerak mengambil mahkota Nabi Sulaiman a.s, lalu meletakkannya di atas kepala Nabi Sulaiman. Setelah mahkota diletakkan di atas kepalanya, berputarlah singgahsana itu bersama semua yang ada sebagaimana berputarnya kincir dengan putaran yang cepat. . Mu'awiyah dalam keaadan kagum bertanya, "Apakah yang menggerakkannya, wahai Ka'bul Ahbar?" Ka'bul Ahbar selanjutnya menerangkan; yang menggerakkannya ialah naga emas yang ada pada singgahsana itu. Naga itu dicipta oleh jin Sakhr. . Apabila tombol yang berupa naga itu diputar, maka berputarlah semua patung singa, patung garuda, dan patung merak yang berada di bawah singgahsana, sementara yang berada di atas tidak bergerak. Apabila tombol ditekan swkali lagi, berhentilah semua patung itu. Kepala mereka tertunduk di atas kepala Nabi Sulaiman a.s yang telah duduk di atas singgahsananya. Kemudian patung - patung itu menyembur wangian yang ada di dalam rongganya ke atas kepala Nabi Sulaiman. . Kemudian patung burung merpati emas yang bertenggek di atas tiang mutiara mengambil kitab Taurat, lalu meletakkannya di atas tangan Nabi Sulaiman a.s. Nabi Sulaiman seterusnya membacakan Taurat kepada para hadirin yang berada di dalam dewan. Begitulah kurniaan Allah kepada Nabi Sulaiman seperti yang dimohonkannya kepada Allah, " Ya Tuhanku, ampunilah aku dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yang tidak dimiliki oleh seorang jua pun sesudahku; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pemberi" (Surah Shad:35) . Petikan Buku; The King Sulayman . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
205
hangtuah KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/14/2019
128
hangtuah @izzuddin.aljitrawiy
• • • • • •
Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

@izzuddin.aljitrawiy • • • • • • Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/14/2019
23
hangtuah lembur dengan tugas kuliah ? 
Kue dari Nuwunfood siap menemani anda...
Produk kami tidak menggunakan pengawet, aman buat anak-anak hingga dewasa
Jadi jika anda mencari cemilan bergizi, homemade, tanpa pengawet dan tanpa pemanis buatan... Silahkan hubungi kami
085775440030 atau
085850275583
www.nuwunfood.com

Atau cek 
Tokopedia : nuwunfood
Shopee : kuemalang

#kue #kuekering #cemilansehat #jajanan #oleholeh #resellerwelcome #dropshipper #mahasiswasurabaya #unair #its #itats #ubaya #uph #binus #hangtuah #kulinersurabaya #kulinermahasiswa

lembur dengan tugas kuliah ? Kue dari Nuwunfood siap menemani anda... Produk kami tidak menggunakan pengawet, aman buat anak-anak hingga dewasa Jadi jika anda mencari cemilan bergizi, homemade, tanpa pengawet dan tanpa pemanis buatan... Silahkan hubungi kami 085775440030 atau 085850275583 www.nuwunfood.com Atau cek Tokopedia : nuwunfood Shopee : kuemalang #kue #kuekering #cemilansehat #jajanan #oleholeh #resellerwelcome #dropshipper #mahasiswasurabaya #unair #its #itats #ubaya #uph #binus #hangtuah #kulinersurabaya #kulinermahasiswa

0
10/14/2019
2
hangtuah Produk kami tidak menggunakan pengawet
Aman buat anak-anak hingga dewasa
Jadi jika anda mencari cemilan bergizi, homemade, tanpa pengawet dan tanpa pemanis buatan... Silahkan hubungi kami
085775440030 atau
085850275583
www.nuwunfood.com

Atau cek 
Tokopedia : nuwunfood
Shopee : kuemalang

#kue #kuekering #cemilansehat #jajanan #oleholeh #resellerwelcome #dropshipper #mahasiswasurabaya #unair #its #itats #ubaya #uph #binus #hangtuah #kulinersurabaya #kulinermahasiswa

Produk kami tidak menggunakan pengawet Aman buat anak-anak hingga dewasa Jadi jika anda mencari cemilan bergizi, homemade, tanpa pengawet dan tanpa pemanis buatan... Silahkan hubungi kami 085775440030 atau 085850275583 www.nuwunfood.com Atau cek Tokopedia : nuwunfood Shopee : kuemalang #kue #kuekering #cemilansehat #jajanan #oleholeh #resellerwelcome #dropshipper #mahasiswasurabaya #unair #its #itats #ubaya #uph #binus #hangtuah #kulinersurabaya #kulinermahasiswa

0
10/14/2019
1
hangtuah Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi.
.
“Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya.
.
Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Bahasa Malagasi yang merupakan bahasa pertuturan masyarakat di Madagaskar didapati amat rapat dengan bahasa Malayo-Polinesia yang banyak digunakan penduduk Indonesia, Malaysia dan Filipina. “Malah catatan Yunani menyatakan bahawa kapal-kapal Melayu yang besar dan boleh mencapai muatan 1,000 tan telah sampai ke India pada abad kedua atau ketiga Masihi. . “Ini bermakna orang Melayulah yang sebenarnya telah mewujudkan jalur perdagangan di Selat Melaka, bukannya pedagang-pedagang dari India mahupun dari China. “Dalam erti kata lain, kerajaan-kerajaan kuno di Mesir, Timur Tengah atau India itu sudah biasa dengan kehadiran pedagang-pedagang Melayu yang membawa hasil atau komuniti berharga seperti kapur barus yang digunakan untuk pengawetan mumia, rempah ratus, gaharu, cendana, hasil hutan, hamba abdi serta komoditi logam seperti emas, bijih timah dan sebagainya,” katanya. . Dalam pada itu, sejak awal abad ke-5 Masihi sehinggalah kedatangan penjajah dari Eropah pada abad ke-16 Masihi, perkembangan perdagangan maritim antarabangsa di Selat Melaka telah membawa kepada jatuh dan bangunnya beberapa pelabuhan entrepot yang strategik dan amat signifikan dengan perkembangan ilmu pelayaran Melayu sejak zaman sebelum Masihi lagi. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
952
hangtuah Rahsia Songkok Melayu 
Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar.

Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam.

Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. 
Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya.

Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja )

FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #vi

Rahsia Songkok Melayu Apabila terjumpa card lama ini saya terus scan dan menyimpannya, kerana ia membawa satu kenangan manis di Mesir , disamping membuka satu pintu rahsia besar. Ramai orang yang apabila sudah menuntut ilmu agama agak banyak sedikit , sudah tidak mahu pakai songkok Melayu lagi...entah kenapa...wallahu a'lam. Saya ada terdengar juga ada beberapa individu mengatakan...mereka kata tak de sunnah nabi pakai songkok Melayu, ada yang mengatakan tak dapat sunnah berpakaian putih, dan macam macam lagi....eh eh...dulu waktu zaman jahiliah sungguh sungguh pakai songkok pergi ngaji, sekarang sudah 'pandai' talak 3 songkok Melayu..!! Hari ini , sempena jumpa card saya bersongkok Melayu di Mesir, saya nak kongsi satu cerita menarik - rahsia yang lama hampir terkubur, akibatnya saya tidak lagi tinggalkan songkok Melayu sesaat pun dalam hari hari dalam penghidupan saya. Pada tahun 1991, di kota Cairo, kawasan Hussein selepas mengaji dengan Sheikh Mustafa Imbabi, ketika menunggu di perhentian bas memakai songkok Melayu, jika tidak silap bas no 250. Saya terperasan ada seorang tua bertongkat asyik melihat-lihat saya , sekejap sekejap, seolah olah ada sesuatu dalam diri saya yang beliau ingin tegur, mulalah saya cek pakaian saya mungkin ada kotoran atau koyak atau sesuatu yang tak saya ketahuinya. Orang tua itu mendekati saya sambil memberi salam, dia kenalkan dirinya Husam asal orang Turkey dan tanya nama saya asal usul saya, buat apa di Mesir..... Husam, 73 tahun bertongkat itu , seolah olah merasa satu kepuasan bila minta dari saya untuk melihat lebih dekat songok yang saya pakai, dia membelek belek songkok itu sambil bertasbih, tahmid, banyak lagi bacaan bacaan yang dibaca , seolah olah terharu dengan songkok itu...saya lihat airmatanya pun penuh...ini mungkin songkok dia hilang kot ( sangkaan saya sahaja ) FULL CAPTION DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #vi

14
10/14/2019
1089
hangtuah Sejarah Laksamana Cheng Ho
Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam.
. 
Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen.
. 
Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing).
. 
Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja.
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Sejarah Laksamana Cheng Ho Cheng Ho adalah seorang kasim Muslim yang menjadi orang kepercayaan Maharaja Yung Lo dari China (berkuasa tahun 1403-1424), maharaja ketiga dari Dinasti Ming. Nama asalnya adalah Ma He, juga dikenali dengan sebutan Ma Sanbao, berasal dari wilayah Yunnan. Ketika pasukan Ming menakluki Yunnan, Cheng Ho ditangkap dan kemudian dijadikan orang kasim. Ia adalah seorang bersuku Hui, suku bangsa yang secara fizikal mirip dengan suku Han, namun beragama Islam. . Dalam Ming Shi (Sejarah Dinasti Ming) tidak terdapat banyak keterangan yang menyentuh tentang asal-usul Cheng Ho. Cuma disebutkan bahawa dia berasal dari Wilayah Yunnan, dikenali sebagai kasim (abdi) San Bao. Nama tersebut adalah dalam dialek Fujian yang biasa diucapkan San Po, Sam Poo, atau Sam Po. Sumber lain menyebutkan, Ma He (nama kecil Cheng Ho) yang lahir tahun Hong Wu ke-4 (1371 M) merupakan anak ke-2 pasangan Ma Hazhi dan Wen. . Saat Ma He berumur 12 tahun, Yunnan yang dikuasai Dinasti Yuan direbut oleh Dinasti Ming. Para pemuda ditawan, bahkan dikebiri, lalu dibawa ke Nanjing untuk dijadikan kasim istana. Tak terkecuali Cheng Ho yang diabdikan kepada Raja Zhu Di di istana Beiping (kini Beijing). . Di depan Zhu Di, kasim San Bao berjaya menunjukkan kehebatan dan keberaniannya. Misalnya saat memimpin anak buahnya dalam serangan tentera melawan Maharaja Zhu Yunwen (Dinasti Ming). Abdi yang berpostur tinggi besar dan bermuka lebar ini tampak begitu gagah melibas lawan-lawannya. Akhirnya Zhu Di berhasil merebut tahta maharaja. . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
455
hangtuah SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA..
.
Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda.
.
Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA?
.
WhatsApp Segera +601160998652
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

SYUKUR & SYUKUR KE HADRATNYA.. . Karya #malaccahasfallen termasuk dalam kategori PILIHAN POPULAR BULAN OKTOBER! Syukur, moga2 ianya dapat memberikan manfaat untuk semua khususnya anak muda. . Bagi mereka yang belum dapatkan lagi karya ini, dapatkan segera! MAHU SINOPSIS #malaccahasfallen SECARA PERCUMA? . WhatsApp Segera +601160998652 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/14/2019
124
hangtuah Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal

Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal.

Cc to Syafiq J

Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Mortar Malayu 'Peca de Malacca' di Muzium Militari Lisbon, Portugal Mortar Raksasa Yang Digunakan Oleh Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Tua mempertahankan Kota Melaka dari serangan Portugis yang diketuai oleh Alfobso de Albuqueque pada 1511. Selain daripada mengunakan Rentaka, meriam Lela, Istinggar dan pelbagai jenis senjata lain mengikut catatan pihak Portugis sendiri, Angkatan Tentera Kesultanan Melayu Melaka yang diketuai oleh Sultan Mahmud Shah juga turut menggunakan satu lagi jenis senjata iaitu sistem mortar yang dipercayai adalah mortar raksasa yang berdiameter 1.5 meter, berat 55 tan dan panjang 4.45 meter. Mortar yang dirampas penjajah Portugis dari Kota Melaka sehingga kini masih dipamerkan di Lisbon Military Mluseum yang terletak di Bandar Lisbon, Portugal. Cc to Syafiq J Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

29
10/14/2019
1926
hangtuah "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
83
hangtuah "SEJARAH DIA LAIN MACAM"
.
Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita.
.
Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah.
.
ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA.
.
Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"SEJARAH DIA LAIN MACAM" . Itulah yang dikatakan oleh beberapa orang pelajar Kolej Vokasional ERT Setapak. Alhamdulillah, saya hanya menyampaikan apa yang termampu sahaja. Pengalaman, ilmu bahkan petua buat anak2 muda yang sedang tercari cari sejarah sebenar keagungan bangsa kita. . Karya #malaccahasfallen merupakan perintis untuk saya bergerak membuka mata anak2 remaja dalam mendalami serta menghayati setiap kisah sejarah kita yang telah dipadam oleh penjajah. Oleh itu, saya sangat2 terbuka untuk memberikan perkongsian khusus di sekolah2 menengah, IPT mahupun apa2 tempat bagi meluaskan lagi jaringan anak2 muda yang cuba untuk mendalami sejarah. . ANDA KENA DAPATKAN JUGA KARYA #malaccahasfallen UNTUK BONGKAR SENDIRI SEJARAH SEBENAR BANGSA KITA. . Untuk Urusan Pembelian Buku dan Jemputan, Boleh Berhubung Dengan Nombor Berikut +601160998652 . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/13/2019
330
hangtuah AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
30
hangtuah AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN..
.
oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam.
.
Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana?
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

AGAMA YAHUDI KINI DIPESONGKAN.. . oleh seseorang yang tidak "dikenali". Hakikatnya, agama Yahudi adalah dari agama yang benar juga. Ajarannya mengandungi nilai yang sama dengan ajaran Islam. . Namun, yang telah mengubah ajaran asal ialah Yahudi Zionis. Secara tak langsung telah mengubah persepsi Yahudi yang sebenar. Anda tengok cara solat mereka sama dengan cara solat agama mana? . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

9
10/13/2019
1743
hangtuah Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524.

Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. 
Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka.
. 
Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564.
.
PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU?
.
(Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Selepas Laksamana Hang Tuah hilang tanpa jejak (1495), Khoja Hassan dilantik menjadi laksamana yang baru. Selepas Laksamana Khoja Hassan dipecat kerana memfitnah Bendahara Tun Mutahir, jawatan laksamana itu diberikan kepada Hang Nadim (1509). Hang Nadim membantu Sultan Mahmud dalam dua percubaan untuk mengambil semula Melaka dari Portugis iaitu pada 1519 dan 1524. Pada tahun 1516, Hang Nadim menyerang Melaka dengan harapan merebut kembali dari Portugis, tetapi serangan itu tidak berjaya. Pada tahun 1524, Hang Nadim juga mengepung Melaka dengan harapan menghalang makanan sampai ke bandar. Orang Portugis telah mendapatkan bala bantuan dari Goa, India. Hang Nadim membuktikan kepimpinan beliau dan kepahlawanan dengan mengalahkan Portugis apabila mereka menyerang Bintan dan Kopak. Keberanian beliau adalah sangat dihormati oleh orang Melayu dan serangan bertubi-tubu terhadap Portugis telah melemahkan semangat mereka berjuang dan menjejaskan perdagangan Portugis di Melaka. . Laksamana Hang Nadim dikurniakan umur yang panjang. Selepas Sultan Mahmud Shah mangkat pada tahun 1528, beliau berkhidmat dengan putera baginda Raja Ali yang bergelar Sultan Alauddin Riayat Syah II hingga tahun 1564. . PERSOALANNYA, DI MANAKAH HANG TUAH KETIKA ITU? . (Full Video Di Facebook Page Izzuddin Al Jitrawiy) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

23
10/13/2019
1276
hangtuah Studi Banding Badan Eksekutif Mahasiswa STIKES Hang Tuah Surabaya @bemsht ke Badan Eksekutif Mahasiswa STIKES Bethesda Yakkun @stibethbem 
#bem #mahasiswa #mahasiswi #kemahasiswaan #hangtuah #surabaya #bethesda #yogyakarta

Studi Banding Badan Eksekutif Mahasiswa STIKES Hang Tuah Surabaya @bemsht ke Badan Eksekutif Mahasiswa STIKES Bethesda Yakkun @stibethbem #bem #mahasiswa #mahasiswi #kemahasiswaan #hangtuah #surabaya #bethesda #yogyakarta

2
10/13/2019
282
hangtuah BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152
. (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
44
hangtuah BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 .
(STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
155
hangtuah BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏
.
KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU!
.
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR RAHSIA DUNIA MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152
. (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA)
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

BUAT PENCINTA SEJARAH BANGSA!🌏 . KOLEKSI BEST SELLER! TERLAJAK LAKU! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR RAHSIA DUNIA MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp 601169633152 . (STOK TERHAD | PROMOSI SAH SELAGI STOK MASIH ADA) . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/13/2019
171
hangtuah Studi Banding Bidang Kemahasiswaan STIKES Hang Tuah @stikes.hangtuahsby 
#studibanding #kemahasiswaan #stikes #hangtuah #surabaya #bethesda #yogyakarta

Studi Banding Bidang Kemahasiswaan STIKES Hang Tuah @stikes.hangtuahsby #studibanding #kemahasiswaan #stikes #hangtuah #surabaya #bethesda #yogyakarta

0
10/13/2019
268
hangtuah Berita Mingguan Official. 
The reliable Malaysia newspaper official. 
The first black and white Malaysia newspaper. >
>
BMO panas: bajet mengarut?pak kodi,Tasha shilla,hang tuah.
#beritamingguanofficialMalaysia #be4rlabdesign #sarkastik #hiburan #newspaper #kualalumpur #pakkodi #tashashilla #hangtuah #artwork #entertainment

Berita Mingguan Official. The reliable Malaysia newspaper official. The first black and white Malaysia newspaper. > > BMO panas: bajet mengarut?pak kodi,Tasha shilla,hang tuah. #beritamingguanofficialMalaysia #be4rlabdesign #sarkastik #hiburan #newspaper #kualalumpur #pakkodi #tashashilla #hangtuah #artwork #entertainment

0
10/13/2019
2
hangtuah Reposted from @tanahmelayu.kingdom (@get_regrann) - Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol.
Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila.
.
Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan.
.
Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #qowiybookline

Reposted from @tanahmelayu.kingdom (@get_regrann) - Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol. Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila. . Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan. . Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi #qowiybookline

0
10/13/2019
56
hangtuah #repost @shjg_33 via @PhotoAroundApp
... @actor_jg ❤️❤️❤️@dlwlrma
MOON LOVER SCARLET HEART RYO 2016
・゚゚・(>д<)・゚゚・^O^・゚゚・(>д<)・゚゚・ #mnasir #кино #leesunhee #hangtuah
 #malaysia #20182019leejoongiasiatourdelight #이준기 #actor_jg #dlwlrma #namjoohyuk #baekhyun #kanghaneul #hyunbin #moonloverscarletheartryeo #scarletheartryeo #wesupportjg #hallyustar #bestactor #menterasemerahpadi #jgfamily #jgisthebest #koreanstar #koreansinger #leejunki #singer #singersongwriter #musicislife #musicvideos #mosthandsomemanintheworld
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
sooo beautiful 😍❤
Thank you for a nice post. And thank you for sharing🙏💚
my dear Eina 👋 😊🌸🌿

#repost @shjg_33 via @PhotoAroundApp ... @actor_jg ❤️❤️❤️@dlwlrma MOON LOVER SCARLET HEART RYO 2016 ・゚゚・(>д<)・゚゚・^O^・゚゚・(>д<)・゚゚・ #mnasir #кино #leesunhee #hangtuah #malaysia #20182019leejoongiasiatourdelight #이준기 #actor_jg #dlwlrma #namjoohyuk #baekhyun #kanghaneul #hyunbin #moonloverscarletheartryeo #scarletheartryeo #wesupportjg #hallyustar #bestactor #menterasemerahpadi #jgfamily #jgisthebest #koreanstar #koreansinger #leejunki #singer #singersongwriter #musicislife #musicvideos #mosthandsomemanintheworld 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗 sooo beautiful 😍❤ Thank you for a nice post. And thank you for sharing🙏💚 my dear Eina 👋 😊🌸🌿

5
10/13/2019
41
hangtuah TERBONGKAR RAHSIA KEHEBATAN BANGSA MELAYU?
.
Ya, misi saya adalah untuk menaikkan semula sejarah bangsa kita yang dilihat kritikal serta klasikal sehingga masyarakat kini khususnya anak muda tidak mampu mengenal kembali identiti bangsa mereka sendiri.
.
KARYA #malaccahasfallen merupakan sebuah tinta daripada hamba yang dhaif, yang cuba untuk memartabatkan kembali sejarah yang hilang dari dada2 generasi kini. Moga2 segala usaha ini mendapat tempat dan berkat daripada semua yang membacanya. INSYAA ALLAH.
.
Mahu DAPATKANNYA? WhatsApp +601169633152 SEGERA!
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

TERBONGKAR RAHSIA KEHEBATAN BANGSA MELAYU? . Ya, misi saya adalah untuk menaikkan semula sejarah bangsa kita yang dilihat kritikal serta klasikal sehingga masyarakat kini khususnya anak muda tidak mampu mengenal kembali identiti bangsa mereka sendiri. . KARYA #malaccahasfallen merupakan sebuah tinta daripada hamba yang dhaif, yang cuba untuk memartabatkan kembali sejarah yang hilang dari dada2 generasi kini. Moga2 segala usaha ini mendapat tempat dan berkat daripada semua yang membacanya. INSYAA ALLAH. . Mahu DAPATKANNYA? WhatsApp +601169633152 SEGERA! . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

8
10/13/2019
1132
hangtuah Wolverine Claw 😎😎😎 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786
♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786
♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786
♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜
t.me/warungsenjata

#warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

Wolverine Claw 😎😎😎 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786 ♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786 ♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786 ♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜 t.me/warungsenjata #warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

0
10/13/2019
26
hangtuah Awesome 🤩🤩🤩 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786
♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786
♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786
♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜
t.me/warungsenjata

#warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

Awesome 🤩🤩🤩 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786 ♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786 ♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786 ♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜 t.me/warungsenjata #warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

2
10/13/2019
41
hangtuah Samurai Katana
- 40 inch
Carbon steel 440c
Samurai Wakizashi
- 30 inch
Carbon steel 440c

Tajam bossku, jangan pandang rendah 😆😆😆 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786
♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786
♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786
♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜
t.me/warungsenjata

#warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

Samurai Katana - 40 inch Carbon steel 440c Samurai Wakizashi - 30 inch Carbon steel 440c Tajam bossku, jangan pandang rendah 😆😆😆 🄾🅁🄺🄸🄳 🄼🄴🅁🄰🄷 🅂🅆🄾🅁🄳 🅂🄷🄾🄿 (🄾🄼🅂🅂) - 🄳🄾🅄🄱🄻🄴 🅃🅁🄾🅄🄱🄻🄴 🄱🄰🄳🄳🄰🅂🅂 🅆🄴🄰🄿🄾🄽 🄳🄰🄸🄻🅈! ☑ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴛᴀᴘ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪꜱ ᴘʜᴏᴛᴏ ♠ 🅲🆁🅴🅳🅸🆃 @daddyjerung786 ♥ 🆃🅰🅶 @warungsenjata786 ♣ 🅽🅴🆆 🅸🅶 @malayanblades786 ♦🅽🅴🆆 🅸🅶 @orkedmerah786 👌🏻🆃🅰🅶 🆃🅷🆁🅴🅴 🅵🆁🅸🅴🅽🅳🆂 🏷 𝙊𝙪𝙧 𝙎𝙝𝙤𝙥 𝙋𝙖𝙜𝙚 www.facebook.com/malayan911 ⚠️ 𝙊𝙪𝙧 𝘾𝙖𝙩𝙖𝙡𝙤𝙜 t.me/warungsenjata #warungsenjata #keris #malaysia #melayu #senjatawarisan #pahang #malayart #tukangbesi #senjatatajam #lokalah #tukang #senjatamelayu #pekanpahang #malaykris #alammelayu #warisanmelayu #sanmai #singapore #onlineseller #jawa #igers #facebook #bazarpaknil #warisanbudaya #salongforgeandcutlery #pahlawanmelayu #malela #handforged #insta #hangtuah

1
10/13/2019
33
hangtuah MATAWANG DAJJAL MUSNAH DI AKHIR ZAMAN!
.
Transaksi jual beli sepatutnya mengikut Islam adalah menggunakan Emas dan Perak sebagai perantara. Namun, sekutu Dajjal telah menukarkan sistem Islam tersebut kepada kertas wang yang tiada nilai pada hakikatnya.
.
'Mereka' mengubah perhatian kita daripada EMAS lalu mereka pula mengumpulkannya. Kerana.. Mereka tahu akan kepentingan emas pada akhir zaman. Sabda Rasulullah s.a.w;
.
"Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)." (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal).
.
LALU, APA TINDAKAN KITA SEBAGAI ORANG ISLAM SEKARANG?
.
.
Full Video di FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

MATAWANG DAJJAL MUSNAH DI AKHIR ZAMAN! . Transaksi jual beli sepatutnya mengikut Islam adalah menggunakan Emas dan Perak sebagai perantara. Namun, sekutu Dajjal telah menukarkan sistem Islam tersebut kepada kertas wang yang tiada nilai pada hakikatnya. . 'Mereka' mengubah perhatian kita daripada EMAS lalu mereka pula mengumpulkannya. Kerana.. Mereka tahu akan kepentingan emas pada akhir zaman. Sabda Rasulullah s.a.w; . "Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)." (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal). . LALU, APA TINDAKAN KITA SEBAGAI ORANG ISLAM SEKARANG? . . Full Video di FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
139
hangtuah Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia.
. 
Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah.
. 
Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud :
.
"Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )."
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia. . Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah. . Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud : . "Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )." . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
29
hangtuah Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
24
hangtuah Lanon-Lanon bertanjak naik ke darat untuk berunding dengan Laksamana, karena ingin memberikan kejutan kepada sultan ~ 12 Oktober 2019
.
.
________________________________
@akmarul_f @wiliamhanjaya 
#laksamana #lanon #lanonbetanjak #laksamanaupinipin #laksamanamaeda #kepri #ipmkly #ipmkl #maritimattack #maritime #melayuriau #melayukepulauanriau #hidupsusahmatitakmau #hidupsusahmatipunsusah #hangtuah #hangjebat #hangkasturi #hanglekir #hanglekiu #hangupin #hangipin #hangkotlah

Lanon-Lanon bertanjak naik ke darat untuk berunding dengan Laksamana, karena ingin memberikan kejutan kepada sultan ~ 12 Oktober 2019 . . ________________________________ @akmarul_f @wiliamhanjaya #laksamana #lanon #lanonbetanjak #laksamanaupinipin #laksamanamaeda #kepri #ipmkly #ipmkl #maritimattack #maritime #melayuriau #melayukepulauanriau #hidupsusahmatitakmau #hidupsusahmatipunsusah #hangtuah #hangjebat #hangkasturi #hanglekir #hanglekiu #hangupin #hangipin #hangkotlah

0
10/13/2019
83
hangtuah Ada yang mencari tanjak? √ pembuatan kemas yang teliti
√ Sesuai dipakai sebarang majlis
√ Sesuai untuk yg pertama kali pakai tanjak
√ Kain yang selesa dan tak mudah renyuk
√ Tanjak mudah dilaras
√ Sesuai untuk semua peringkat usia
√ Sesuai dijadikan hadiah dan cenderahati

#tanjakraya #tanjakkenduri #tanjaklelaki #tanjakbudak #warisanmelayu #busanamelayu #hangtuah #tanjakshahalam
#tanjaksetiaalam #melayubertanjak #akumelayu #mensfashion #menswear #menfashiondaily #gift #cenderahati 
Jika berminat boleh klik link di bio .

Ada yang mencari tanjak? √ pembuatan kemas yang teliti √ Sesuai dipakai sebarang majlis √ Sesuai untuk yg pertama kali pakai tanjak √ Kain yang selesa dan tak mudah renyuk √ Tanjak mudah dilaras √ Sesuai untuk semua peringkat usia √ Sesuai dijadikan hadiah dan cenderahati #tanjakraya #tanjakkenduri #tanjaklelaki #tanjakbudak #warisanmelayu #busanamelayu #hangtuah #tanjakshahalam #tanjaksetiaalam #melayubertanjak #akumelayu #mensfashion #menswear #menfashiondaily #gift #cenderahati Jika berminat boleh klik link di bio .

0
10/13/2019
6
hangtuah Rumah tradisional Melayu asli di negeri bersejarah ini dikenali sebagai rumah Melaka dengan bentuk bumbung panjang. Pada bentuk bumbungnya juga terdapat unsur seni bina Bugis, Jambi, Riau dan Minangkabau.
.
Tangga batunya yang bersalut jubin memperlihatkan pengaruh seni bina Cina. Biarpun pelbagai tafsiran dibuat mengenai pembinaan asas rumah tradisional ini, strukturnya adalah sama. Sama ada jenis perabung panjang (bumbung panjang), rumah bujang, rumah tiang dua belas, rumah Minangkabau, rumah limas, rumah baju kurung, rumah bumbung Perak, rumah kutai atau rumah serambi Melaka, ciri-ciri asas dan elemen utamanya adalah sama.
.
Mempunyai tiang berlapik batu, bumbung curam, berloteng, dapur di bahagian belakang, tangga di bahagian hadapan dan bahan binaan yang sama. Perbezaan ketara adalah pada bentuk bumbung, perabung dan jumlah tiang utamanya. Di Melaka terdapat dua jenis rumah tradisional iaitu jenis rumah serambi atau rumah Melaka atau rumah bumbung Melayu dan jenis rumah perabung limas atau bumbung limas.
.
Rumah Melaka mempunyai tiga jenis, yang terkecil dinamakan rumah bujang iaitu struktur bangunannya terdiri daripada enam batang tiang utama. Jenis sederhana dinamakan rumah berbandung dua, terdiri daripada dua belas batang tiang utama. Sementara jenis yang terbesar dinamakan rumah berbandung tiga terdiri daripada 16 batang tiang utama.
.
FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Rumah tradisional Melayu asli di negeri bersejarah ini dikenali sebagai rumah Melaka dengan bentuk bumbung panjang. Pada bentuk bumbungnya juga terdapat unsur seni bina Bugis, Jambi, Riau dan Minangkabau. . Tangga batunya yang bersalut jubin memperlihatkan pengaruh seni bina Cina. Biarpun pelbagai tafsiran dibuat mengenai pembinaan asas rumah tradisional ini, strukturnya adalah sama. Sama ada jenis perabung panjang (bumbung panjang), rumah bujang, rumah tiang dua belas, rumah Minangkabau, rumah limas, rumah baju kurung, rumah bumbung Perak, rumah kutai atau rumah serambi Melaka, ciri-ciri asas dan elemen utamanya adalah sama. . Mempunyai tiang berlapik batu, bumbung curam, berloteng, dapur di bahagian belakang, tangga di bahagian hadapan dan bahan binaan yang sama. Perbezaan ketara adalah pada bentuk bumbung, perabung dan jumlah tiang utamanya. Di Melaka terdapat dua jenis rumah tradisional iaitu jenis rumah serambi atau rumah Melaka atau rumah bumbung Melayu dan jenis rumah perabung limas atau bumbung limas. . Rumah Melaka mempunyai tiga jenis, yang terkecil dinamakan rumah bujang iaitu struktur bangunannya terdiri daripada enam batang tiang utama. Jenis sederhana dinamakan rumah berbandung dua, terdiri daripada dua belas batang tiang utama. Sementara jenis yang terbesar dinamakan rumah berbandung tiga terdiri daripada 16 batang tiang utama. . FULL VIDEO DI FB PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

1
10/13/2019
604
hangtuah Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman.
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Awas! Ini adalah ciri2 islam di Arab Saudi akan dicampur tangan oleh Yahudi yg membawa fitnah. Ini kerosakan akhir zaman. . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

30
10/13/2019
1691
hangtuah Umat akhir zaman disebut kerana Muhammad ialah nabi terakhir dan penutup segala kenabian dan tidak akan ada nabi lagi yang dilantik oleh Allah selepas itu. Maka kita pun ada tempohnya iaitu bila kita bermula dan pada zaman mana kita berada dan bila pula zaman kita akan berakhir atau dengan kata lain iaitu bilakah kiamat akan berlaku.
. 
Mengenai persoalan ini, Rasulullah SAW bersabda: "Akan datang kepada kalian masa kenabian, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Kemudian, Allah akan menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa kekhilafahan ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah; dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya jika Ia berkehendak menghapusnya.
.
"Setelah itu, akan datang kepada kalian, masa raja menggigit, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa raja diktator (pemaksa); dan atas kehendak Allah masa itu akan datang; lalu Allah akan menghapusnya jika berkehendak menghapusnya. Kemudian, datanglah masa Khilafah ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah (Khilafah yang berjalan di atas kenabian). Setelah itu, Baginda diam,” (HR. Imam Ahmad).
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Umat akhir zaman disebut kerana Muhammad ialah nabi terakhir dan penutup segala kenabian dan tidak akan ada nabi lagi yang dilantik oleh Allah selepas itu. Maka kita pun ada tempohnya iaitu bila kita bermula dan pada zaman mana kita berada dan bila pula zaman kita akan berakhir atau dengan kata lain iaitu bilakah kiamat akan berlaku. . Mengenai persoalan ini, Rasulullah SAW bersabda: "Akan datang kepada kalian masa kenabian, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Kemudian, Allah akan menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa kekhilafahan ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah; dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya jika Ia berkehendak menghapusnya. . "Setelah itu, akan datang kepada kalian, masa raja menggigit, dan atas kehendak Allah masa itu akan datang. Lalu, Allah menghapusnya, jika Ia berkehendak menghapusnya. Setelah itu, akan datang masa raja diktator (pemaksa); dan atas kehendak Allah masa itu akan datang; lalu Allah akan menghapusnya jika berkehendak menghapusnya. Kemudian, datanglah masa Khilafah ‘ala Minhaaj al-Nubuwwah (Khilafah yang berjalan di atas kenabian). Setelah itu, Baginda diam,” (HR. Imam Ahmad). . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/13/2019
185
hangtuah Nabi Yahya adalah seorang nabi dari Bani Israel. Pada ketika itu, ada tiga orang nabi yang dibangkitkan serentak, iaitu nabi Zakaria, Yahya dan nabi Isa.

Nabi Zakaria seorang yang dihormati dikalangan kaumnya. Baginda adalah seorang tukang kayu. Baginda tidak dikurniakan zuriat hinggalah umurnya 90 tahun. Ketekunan Baginda berdoa memohon zuriat akhirnya diperkenankan Allah. Allah merakamkan kisah ini di dalam al-Quran di dalam surah al-Anbiya ayat 90;- "Lalu Kami perkenankan permintaannya, dan Kami berikan Yahya kepadanya, dan Kami jadikan isterinya berkesanggupan (untuk mengandung); sesungguhnya mereka telah berlumba-lumba dalam usaha-usaha kebaikan, dan mereka berdoa kepada Kami dengan pengharapan dan perasaan takut, dan mereka adalah orang-orang yang tunduk hatinya kepada Kami." Di dalam surah Maryam ayat ke 7, Allah mengatakan bahawa:- "Hai Zakaria!, sesungguhnya Kami menyampaikan berita gembira kepada engkau (akan beroleh) seorang anak laki-laki, namanya Yahya, yang belum Kami berikan sebelumnya nama yang serupa itu." Nabi Yahya pun lahir. Dia dilahirkan enam bulan sebelum Nabi Isa dilahirkan. Kedua-dua anak kecil ini iaitu Yahya dan Isa dibesarkan dengan pendidikan agama. Kedua-dua ini akhirnya dilantik menjadi Rasul.

Mengenai Nabi Yahya, Allah telah menyatakan bahawa:- "Hai Yahya, ambilah al-Kitab (Taurat) itu dengan sungguh-sungguh. Dan Kami berikan kepadanya hikmah selagi ia masih anak-anak, dan rasa belas kasihan yang mendalam dari sisi Kami dan kesucian (dari dosa). Dan ia adalah seorang yang bertakwa, dan banyak berbakti kepada kedua orang tuanya, dan bukanlah ia orang yang sombong dan durhaka. Kesejahteraan atas dirinya pada hari ia diiahirkan, dan pada hari itu ia meninggal dan pada hari ia dibangkitkan kembali."
Surah Maryam, Ayat 12-15 .
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #j

Nabi Yahya adalah seorang nabi dari Bani Israel. Pada ketika itu, ada tiga orang nabi yang dibangkitkan serentak, iaitu nabi Zakaria, Yahya dan nabi Isa. Nabi Zakaria seorang yang dihormati dikalangan kaumnya. Baginda adalah seorang tukang kayu. Baginda tidak dikurniakan zuriat hinggalah umurnya 90 tahun. Ketekunan Baginda berdoa memohon zuriat akhirnya diperkenankan Allah. Allah merakamkan kisah ini di dalam al-Quran di dalam surah al-Anbiya ayat 90;- "Lalu Kami perkenankan permintaannya, dan Kami berikan Yahya kepadanya, dan Kami jadikan isterinya berkesanggupan (untuk mengandung); sesungguhnya mereka telah berlumba-lumba dalam usaha-usaha kebaikan, dan mereka berdoa kepada Kami dengan pengharapan dan perasaan takut, dan mereka adalah orang-orang yang tunduk hatinya kepada Kami." Di dalam surah Maryam ayat ke 7, Allah mengatakan bahawa:- "Hai Zakaria!, sesungguhnya Kami menyampaikan berita gembira kepada engkau (akan beroleh) seorang anak laki-laki, namanya Yahya, yang belum Kami berikan sebelumnya nama yang serupa itu." Nabi Yahya pun lahir. Dia dilahirkan enam bulan sebelum Nabi Isa dilahirkan. Kedua-dua anak kecil ini iaitu Yahya dan Isa dibesarkan dengan pendidikan agama. Kedua-dua ini akhirnya dilantik menjadi Rasul. Mengenai Nabi Yahya, Allah telah menyatakan bahawa:- "Hai Yahya, ambilah al-Kitab (Taurat) itu dengan sungguh-sungguh. Dan Kami berikan kepadanya hikmah selagi ia masih anak-anak, dan rasa belas kasihan yang mendalam dari sisi Kami dan kesucian (dari dosa). Dan ia adalah seorang yang bertakwa, dan banyak berbakti kepada kedua orang tuanya, dan bukanlah ia orang yang sombong dan durhaka. Kesejahteraan atas dirinya pada hari ia diiahirkan, dan pada hari itu ia meninggal dan pada hari ia dibangkitkan kembali." Surah Maryam, Ayat 12-15 . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #j

0
10/13/2019
30
hangtuah Mahligai Permata - Siti Nurhaliza

#coverlagu 
#covermalaysia 
#covermusik 
#musikmelayu 
#musikdaerah 
#musikmelayuasli 
#hangtuah 
#sitinurhaliza 
#sitinurhalizaofficialapp 
#sitinurhalizaontour *Mohon maaf bila terdapat kesalahan

Mahligai Permata - Siti Nurhaliza #coverlagu #covermalaysia #covermusik #musikmelayu #musikdaerah #musikmelayuasli #hangtuah #sitinurhaliza #sitinurhalizaofficialapp #sitinurhalizaontour *Mohon maaf bila terdapat kesalahan

1
10/13/2019
29
hangtuah Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia.
. 
Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah.
. 
Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud :
.
"Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )."
.
FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Jin, Ifrit, Syaitan dan Iblis adalah merupakan sebahagian daripada golongan Jin, cuma tugas dan fungsi mereka sahaja yang berbeza. Jin ialah sejenis makhluk Allah yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat oleh manusia. . Pengetahuan mereka lebih luas dan sangat panjang usianya. Manakala Ifrit pula adalah daripada golongan Jin yang sangat kuat dan bijak menipu serta sangat busuk hati terhadap manusia. Golongan ini tersangat sombong lagi amat durhaka kepada Allah. . Iblis dan Syaitan juga terdiri daripada golongan Jin dan mereka merupakan golongan Jin yang sangat sombong lagi durhaka, pengacau dan menjadi musuh utama manusia dan mendapat kutukan Allah sehingga ke hari kiamat. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud : . "Iblis menjawab : Sebab engkau telah menghukum saya dengan tersesat, saya akan menghalang mereka dari jalan Mu yang lurus. Kemudian saya akan mendatangi mereka dari depan dan dari belakang mereka, dari kanan dan kiri mereka. Engkau tak akan mendapati kebanyakan dari mereka bersyukur ( taat )." . FULL VIDEO DI FACEBOOK PAGE IZZUDDIN AL JITRAWIY . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

3
10/13/2019
460
hangtuah Have a nice day?
#hangtuah#juara#sportday2019

Have a nice day? #hangtuah#juara#sportday2019

2
10/13/2019
51
hangtuah Dalam filem Melayu klasik tentang Melaka diserang Portugis pada 1511, orang Melayu hanya menggunakan keris, tombak, lembing dan seumpama dengannya untuk mempertahankan kota. Sebenarnya pada waktu itu, orang Melayu telah pun menggunakan senjata api sendiri seperti senapang dan meriam.Ya, ia sememangnya benar berdasarkan catatan Afonso de Albuquerque!
. 
Selama ini kita dimomokkan dengan kisah orang Melayu yang hanya mahir bermain senjata tajam tetapi tidak disentuh kehebatan dari segi teknologi senjata api.Orang Melayu telah ada kemahiran pertukangan besi sejak berabad-abad lamanya. Ini dibuktikan dengan kewujudan keris. Kita tahu keris lebih menonjol dan mahsyur kerana ia adalah senjata utama dan hasil pertukangan Melayu sejati yang berasal dari alam Melayu ini.
. 
Apabila dinyatakan Alam Melayu, ia bukan sekadar orang Melayu di Malaysia sahaja. Ia meliputi kawasan serantau yang mempunyai budaya Melayu-Polinesia seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, selatan Thailand, Filipina, Brunei dan Timor Timur.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Dalam filem Melayu klasik tentang Melaka diserang Portugis pada 1511, orang Melayu hanya menggunakan keris, tombak, lembing dan seumpama dengannya untuk mempertahankan kota. Sebenarnya pada waktu itu, orang Melayu telah pun menggunakan senjata api sendiri seperti senapang dan meriam.Ya, ia sememangnya benar berdasarkan catatan Afonso de Albuquerque! . Selama ini kita dimomokkan dengan kisah orang Melayu yang hanya mahir bermain senjata tajam tetapi tidak disentuh kehebatan dari segi teknologi senjata api.Orang Melayu telah ada kemahiran pertukangan besi sejak berabad-abad lamanya. Ini dibuktikan dengan kewujudan keris. Kita tahu keris lebih menonjol dan mahsyur kerana ia adalah senjata utama dan hasil pertukangan Melayu sejati yang berasal dari alam Melayu ini. . Apabila dinyatakan Alam Melayu, ia bukan sekadar orang Melayu di Malaysia sahaja. Ia meliputi kawasan serantau yang mempunyai budaya Melayu-Polinesia seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, selatan Thailand, Filipina, Brunei dan Timor Timur. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

2
10/12/2019
224
hangtuah KERIS TERBANG ITU ILMUNYA MELAYU
.
Reaksi Yang Baik Bila diSebut Pasal Saka.. Tapi itulah sebutan mudah yang lazim bila ada sesorang terima keilmuan para leluhurnya.. orang itu ada saka katanya.
Dan.. mula lah sangkaan negatif pada orang yang menerima keilmuan leluhurnya.
.
Tujuannya hanya mahu kita mengenali kekuatan bangsa melayu.. bangsa leluhur kita yang mampu membena sebuah empayar.. apa ilmu yang mereka ada.
.
Biji kacang hijau ditabur menjadi penyengat menghentam musuh.. Keris dan tombak terbang menghentam musuh.. agaknya apa ilmunya itu iya.. dan siapa yang menerbangkan segala senjata keris dan tombak itu....
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KERIS TERBANG ITU ILMUNYA MELAYU . Reaksi Yang Baik Bila diSebut Pasal Saka.. Tapi itulah sebutan mudah yang lazim bila ada sesorang terima keilmuan para leluhurnya.. orang itu ada saka katanya. Dan.. mula lah sangkaan negatif pada orang yang menerima keilmuan leluhurnya. . Tujuannya hanya mahu kita mengenali kekuatan bangsa melayu.. bangsa leluhur kita yang mampu membena sebuah empayar.. apa ilmu yang mereka ada. . Biji kacang hijau ditabur menjadi penyengat menghentam musuh.. Keris dan tombak terbang menghentam musuh.. agaknya apa ilmunya itu iya.. dan siapa yang menerbangkan segala senjata keris dan tombak itu.... . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

34
10/12/2019
3556
hangtuah Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol.
Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila.
.
Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan.
.
Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah.
.
FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

Filipina merupakan negara di kawasan Asia tenggara yang pada zaman dahulu kala memiliki populasi Muslim sangat besar, yakni mencapai angka 98%. Sebelum kedatangan bangsa Spanyol tahun 1565, Filipina adalah negeri muslim dengan populasi muslim mencapai 98 % masuk wilayah Kesultanan Brunei, hingga semuanya berubah setelah kedatangan penjajah Kristian Spanyol. Ibukota Filipina, Amanilah adalah sebuah kota yang diberi nama dari bahasa Arab yaitu Fi Amannillah (dibawah perlindungan Allah SWT), setelah dikuasai Spanyol Amanilah diganti nama menjadi Manila. . Saat itu kaum muslim Filipina bertekad menjadikan kota Amanillah (Manila) menjadi kota Islam terbesar se Asia Tenggara. Mereka pun sudah menerapkan Syariat Islam selama berabad-abad di bawah pengaruh Negara Khilafah Islam di Timur Tengah. Pekerjaan kaum muslim Filipina saat itu kebanyakan adalah pedagang, petani, dan nelayan. . Tahun 1565 Bangsa Spanyol datang dengan misi Gold, Glory dan Gospel, yang ertinya adalah Penjajahan, dan memberi nama Philipina sesuai nama raja mereka Raja Philipe. Tahun 1569 kota Amanillah direbut oleh Sepanyol dan membantai penduduknya, kemudian dengan berbagai macam ancaman kekerasan dan pemaksaan Spanyol berhasil melakukan Kristianisasi wilayah Filipina Utara dan Tengah. . FULL VIDEO & CAPTION DI FACEBOOK PAGE Izzuddin Al Jitrawiy . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
282
hangtuah Happy Sunday😇
-
Ini pas nonton IBL Rookie Combine nihh😊
.
.
.
#abrahamwenas #abramwenas #ibl #basket #basketball #amartahangtuah #hangtuah #iblrookiecombine

Happy Sunday😇 - Ini pas nonton IBL Rookie Combine nihh😊 . . . #abrahamwenas #abramwenas #ibl #basket #basketball #amartahangtuah #hangtuah #iblrookiecombine

0
10/12/2019
51
hangtuah Ada yang mencari tanjak? √ pembuatan kemas yang teliti
√ Sesuai dipakai sebarang majlis
√ Sesuai untuk yg pertama kali pakai tanjak
√ Kain yang selesa dan tak mudah renyuk
√ Tanjak mudah dilaras
√ Sesuai untuk semua peringkat usia
√ Sesuai dijadikan hadiah dan cenderahati

#tanjakraya #tanjakkenduri #tanjaklelaki #tanjakbudak #warisanmelayu #busanamelayu #hangtuah #tanjakshahalam
#tanjaksetiaalam #melayubertanjak #akumelayu #mensfashion #menswear #menfashiondaily #gift #cenderahati 
Jika berminat boleh klik link di bio .

www.wasap.my/60173834767
www.wasap.my/60173834767
www.wasap.my/60173834767

Ada yang mencari tanjak? √ pembuatan kemas yang teliti √ Sesuai dipakai sebarang majlis √ Sesuai untuk yg pertama kali pakai tanjak √ Kain yang selesa dan tak mudah renyuk √ Tanjak mudah dilaras √ Sesuai untuk semua peringkat usia √ Sesuai dijadikan hadiah dan cenderahati #tanjakraya #tanjakkenduri #tanjaklelaki #tanjakbudak #warisanmelayu #busanamelayu #hangtuah #tanjakshahalam #tanjaksetiaalam #melayubertanjak #akumelayu #mensfashion #menswear #menfashiondaily #gift #cenderahati Jika berminat boleh klik link di bio . www.wasap.my/60173834767 www.wasap.my/60173834767 www.wasap.my/60173834767

0
10/12/2019
8
hangtuah Japanese School Girl
.
.
.
.
.
.
Kalo ada yang baca caption sambil ketawa, kurang kurangin sob😂

Nama : @ayumihff_ 
Hang Tuah 2

#uwu #hangtuah #sma #smahits #cantikindonesia #likeforlikes #likeforfollow #like4likes #smacantik #pelajarhits #pelajar #cantik

Japanese School Girl . . . . . . Kalo ada yang baca caption sambil ketawa, kurang kurangin sob😂 Nama : @ayumihff_ Hang Tuah 2 #uwu #hangtuah #sma #smahits #cantikindonesia #likeforlikes #likeforfollow #like4likes #smacantik #pelajarhits #pelajar #cantik

3
10/12/2019
158
hangtuah Assalamualaikum dan Salam sejahtera 
Hello everybody 
#digitalart #zainmaster #samsungnote8 #hangtuah

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Hello everybody #digitalart #zainmaster #samsungnote8 #hangtuah

0
10/12/2019
12
hangtuah KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
54
hangtuah KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
162
hangtuah KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS!
. 
Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita?
.
KERANA...
.
Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita.
.
Antara judul yang MENARIK untuk anda;
.
●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung"
●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU
●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU
●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA
●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO
●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA
.
Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152
. 
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

KOMBO SEJARAH MELAYU TERLARIS! . Sejarah adalah satu kronologi penting yang telah berlaku pada masa2 yang lepas. Sesungguhnya, bangsa terdahulu sangatlah hebat dan bertamadun. Namun, kebanyakan sejarah bangsa kita dihapus rakus oleh penjajah durjana. Mengapa mereka padam sejarah agung bangsa kita? . KERANA... . Mereka tahu, apabila kita menghayati dan mengambil iktibar akan kehebatan bangsa terdahulu, suatu kebangkitan akan berlaku dan bakal melenyapkan mereka! Oleh itu, usaha kami dalam memartabatkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah, karya daripada pihak kami mempunyai gambar berwarna, ulasan yang padat dengan kajian serta poin2 menarik berkenaan kehebatan bangsa kita. . Antara judul yang MENARIK untuk anda; . ●MALACCA HAS FALLEN 'Keruntuhan Sebuah Empayar Agung" ●MEMBONGKAR SEJARAH YAHUDI & FREEMASON DI TANAH MELAYU ●MEMBONGKAR MISTERI HIKAYAT MELAYU ●MEMBONGKAR SEJARAH KERAJAAN MELAYU PURBA ●MEMBONGKAR HIKAYAT WALI SONGO ●MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN MELAYU YANG HILANG EMPAYAR LEMURIA . Ayuh dapatkan SEGERA sementara stok masih ada. STOK TERHAD! WhatsApp +601169633152 . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
196
hangtuah "MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA..
.
Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong
.
MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi.
.
Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
.
Kredit Video @bernamaofficial
.
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA.. . Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong . MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi. . Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . . Kredit Video @bernamaofficial . . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

0
10/12/2019
33
hangtuah Happy wedding dinaaa.... wish u happy ever after..... #Mtazzahra
#hangtuah 
#indonesian

Happy wedding dinaaa.... wish u happy ever after..... #Mtazzahra #hangtuah #indonesian

0
10/12/2019
13
hangtuah "MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA..
.
Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong
.
MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi.
.
Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka.
.
.
Kredit Video @bernamaofficial
.
.
Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy
.
#melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

"MELAKA" BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA.. . Batu nisan zaman Kesultanan Melaka dijumpai di Bukit Duyong . MELAKA, 24 Jan (Bernama) -- Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) mempercayai bahawa empat pasang daripada 10 pasang batu nisan yang dijumpai berlonggokan di Bukit Duyong hari ini adalah merupakan batu nisan lama yang wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . Batu nisan itu ditemui oleh seorang penduduk kampung itu, Roslan Ramlan, 52 ketika sedang membersih kawasan semak di hadapan rumahnya pagi tadi. . Pengurus Besar Perzim, Fadhilah Md Saleh berkata pihak muzium percaya bahawa sebahagian batu nisan yang dijumpai adalah merupakan batu nisan lama mungkin berumur ratusan tahun iaitu wujud sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka. . . Kredit Video @bernamaofficial . . Misi ReBRANDing SEJARAH & AKHIR ZAMAN by @izzuddin.aljitrawiy . #melayu #tanahmelayu #berdaulat #malaysia #sejarahmelayu #sejarah #sejarahmisteri #konspirasi #kiamat #remaja #izzuddinaljitrawiy #akhirzaman #dajjal #oneeye #freemason #illuminati #ilmuakhirzaman #hangtuah #trending #eskatologi #viral #global #sebarkan #anakmuda #belia #jomrepost #jomsebar #jomshare #jomkongsi

4
10/12/2019
1200
hangtuah FULL VIDEO👉🏻👉🏻👉🏻👉🏻https://youtu.be/W4CWm_QU_40

#igtv #history #nusantara #hangtuah #tamingsari #hangjebat #nusanstudio #melaka #malacca #kerishangtuah

FULL VIDEO👉🏻👉🏻👉🏻👉🏻https://youtu.be/W4CWm_QU_40 #igtv #history #nusantara #hangtuah #tamingsari #hangjebat #nusanstudio #melaka #malacca #kerishangtuah

2
10/11/2019
13